Повторен аборт по желание

• 8 551
  • 148
  •   1
Отговори
# 120
Може да е жената на автора. Направила е аборта, прекратила е истериите и е дошла да се озъби на всички, според които абортът не е контрацепция.

Нее, това е онази, дето се оплакваше, че свекърва й - онкоболна се прибрала в собствения си дом и й пречи (с ядене, посещение на близки и т.н.). И понеже не получи съчувствия, вече обяви всички за хейтъри.

# 121
То не пречи пак да е една и съща.

# 122
Може да прозвучи и грубо коментара ми, но за мен истината е, че ги нападнахте като за хора в “норма”, които разсъждават трезво и от “здраво” място. Описаната непоследователност в действия, решения, говори за травми и незрялост, безразсъдство. Аз виждам дисфункция, не норма.

Момичето има нужда от психиатър/психолог, за да й помогне да живее с отговорността.  Хубаво, решила, направила един, сега втори аборт - тя го решава, защо се стига до рязане на коси, такива депресии. Не казвам, че е леко решение, но тя има свободна воля - решава или да роди, или да направи аборт. Да, не е лека отговорност, но затова сме свободни и решаваме сами. Ключовото за мен е да изговорите сериозно, без драми, това, което тя иска и кое й създава конфликт. Усещането ми е, че не се страхува от аборта, а от вината, която ще дойде след него. Тя вече я събаря и вече е наложително да я заведете с психиатър. Всички детайли, които описвате - боляло я много, ще е сама на манипулацията, пък други… това са оправдания. Какво е това, което и двамата искате като зрели хора?

Нека си го кажем, има жени с много аборти, които пак забременяват. Има такива с един и после не могат. Все още медицината не се е изказала за причините. Така че не можем да стъпим на сигурни факти.

# 123
Аз ще кажа, че колкото момичето има нужда от помощ, толкова и мъжа .Да виждам аз, че жена ми не е на център и да ѝ правя деца през 2 месеца, които тя да абортира?!?
Какво се очакваше да им кажем?

# 124
Ако абортът или раждането са еднолично решение на жената, както се налага в последните десетилетия, тогава и контрацепцията е основно нейна отговорност. Това е здравата логика. А в Бг и почти навсякъде никой не "пази" жените. Заможни мъже на зряла възраст си правят вазектомия, за да не ги "обвързват" за издръжка за деца.

Истината трябва да се казва и да се знае.

# 125
  • Sofia
Ако абортът или раждането са еднолично решение на жената, както се налага в последните десетилетия, тогава и контрацепцията е основно нейна отговорност.
Не съм на това мнение. Абортът и раждането стават, след като бременността вече е факт. Там жената няма голям избор - или аборт или раждане. Няма трета опция, която да няма никакви последствия за тялото й и после за живота й.
Редно е тя да реши, какво иска да й се случи с тялото (разбира се като взима под внимание мнението на мъжа).

А женската контрацепция какво е?
Спирала, при която има риск от инфекция (защото е чуждо тяло) и изобщо не е препоръчителна за нераждали жени. Или пък хормонални хапчета, които при някои момичета могат да доведат до инсулти, други ССИ и дори смърт. И тези противозачатъчни се пият всеки ден в продължение на години - абсолютно ненужна игра на руска рулетка със здравето. Защо? Защото на мъжа не му е кеф с презерватив!
Не, контрацепцията трябва да е отговорност и на двамата участващи, които да обсъдят плюсовете и минусите/рисковете на всеки един метод и да изберат подходящия за тях. И ако мъжа го е грижа за здравето на половинката му, няма да й позволи да се трови с хапчета, заради единия му кеф!

# 126
И мъжът "взема под внимание" евентуалното желание на жената за контрацепция. 🙂

# 127
  • София
Всеки взема тези решения, които засягат неговото тяло. Мъжът има пълния контрол до там, до където участва неговото тяло - а именно да предотврати сперматозиидите да влязат в тялото на жената. След като има този контрол, носи и отговорност за последствията от неупражняването му, включително тези, които вече не са под негов контрол. И точно защото контролът преминава в друго тяло заедно със семенната му течност, мъжът трябва да е внимателен. Жената пък трябва да е внимателна, защото ако не упражни прално нейния контрол върху контрацелцията, последствията ще са за нейното тяло, независимо какво решение вземе. Нещата изобщо не са толкова небалансирани, освен за искащите да избягат от отговорност.

# 128
Природата е балансирала нещата и то по оптималния начин. Ако последиците са за едното тяло, то неговият собственик има отговорност да оцени риска и да предприеме нужните мерки. От там идва и правилото да се приемат сперматозоиди само от надежден източник, вкл. само в брак и т.н.

# 129
  • София
Демек, бракът е природно явление? SmileLaughing А мъжете са деца, които не носят отговорност за действията си, но искат равно участие в изборите? Smile What a world Joy

# 130
Повече бих се притеснявал дали жените не са деца, които не знаят от кого и кога да приемат сперматозоиди Simple Smile

# 131
  • Sofia
Двамата герои са женени... И явно са правили съзнателно опити. Проблемът е, че използват аборта като контрацептив - и двамата, не само тя. Колкото е глупава тя, толкова и той. Той къде е блял? А сега олеле, мамо, ама аз не съм сигурен, че го искам. Да се грижим за бебе ще ни се отрази на връзката... Темата е пусната от мъжа - тоест той има проблем. Като не е искал бебе, да се е пазил. Не знаем изобщо гледната точка на половинката му. Нещата реално могат да са съвсем различни, от това което той ни представя.

# 132
Това е шок за организма, може и психически да се отразява. Щом сте правили опити, значи искате. Няма как, трябва да се премине през това. Няма да трае вечно. Психолог посетете. Всички тези промени са ужасни, но всичко е временно.

# 133
  • София
Аз си мисля, че жената на автора не е отработила травмата още след първия аборт. Опитала се е да компенсира с втора бременност, но е станал обратен ефект. Авторът за мен е добронамерен, но хич не е осъзнат за сериозността на нещата. Наистина се надявам някой от двамата вече да е потърсил по-адекватна помощ.

Повече бих се притеснявал дали жените не са деца, които не знаят от кого и кога да приемат сперматозоиди Simple Smile

Тоест, пак се опитваш да мислиш за чуждата отговорност, вместо за своята Smile

# 134
Каквото и да мисля, аз няма опасност да забременея и да мисля за аборт или раждане 😅

Общи условия

Активация на акаунт