Мамник- Тема №6 Финал на сезона 🦅❤🔥

• 31 883
  • 568
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Моля без спойлери, да не се издаде някой.
Иначе за такива общи оценки, няма проблеми.

Аз имам да прочета само Аждер от книжните издания, но си чака чинно ред. Скоро.

# 556
  • В полите на Пирин планина
Вчера попаднах на един пост на Васил Попов във Фейсбук, по повод Преображение Господне и празника на Св. Марина или Огнена Марина, който по стар стил е на 30.07.
В поредицата Марине, която се е "превъплатила" в Огнената Марина е едно от чудовищата със змиите.
Та, Васил Попов твърди, че едва ли не съдбата и животът на Бранимир са като на Одисей, който пътува десетилетия, за да се завърне в Итака... Simple Smile

# 557
Мхм...Тоя ептен е отървал козите.
Всичко му е грозни, гнусни и особено зли чудовища и човешки тегоби. Дори и любовните му сценки са гнусни и обременени. Всичко му е зловещо.

# 558
  • Галифрей
От както Бранимир стана главен герой  и всичко се върти около него, стана малко досадно,че Божана отиде на заден план. Целият сюжет отиде съвсем друга посока, трябваше да си е Мамник вселената, имаше много хляб в нея. Аз харесвам Брани той има много добри качества, ама сега не искам да издавам много,че сигурно има хора които не са чели книгите.
Любопитно дали ще ги филмират и кой артист ще играе новият главен герой?

# 559
Абсурд тази кочина не може да се филмира.

# 560
  • В полите на Пирин планина
Тази абсолютна каша трудно ще се превърне в строен сценарий.
А и едва ли българското кино е готово за толкова много специални ефекти с летящи и пълзящи твари. Те един Мамник направиха така, че на някои сцени изглеждаше като папие маше. Simple Smile

Бранимир е герой с много потенциал, но Васил Попов е писател (!), който не знае как да изгражда герои. Вместо сто пъти да повтори, че Бранимир го боли кракът с протезата, можеше малко повече да покаже някаква вътрешна борба, някакви размисли, да разберем как стига до решенията си, но не би - само беше сервирано какво е решил. Авторът реди случка след случка, а какво мислят и усещат хората, които са замесени, читателят не разбира. Дори, когато се сети да спомене за емоциите на някой от героите, то го прави някак сухо и дистанцирано. За мен единствено Дана беше хубав образ, който да ме разчувства, с някаква степен Явор, синът на Божана, а тя самата съвсем се загуби в последната книга, както и Митко. Бих казала, че дори змеят (аждерът) или каквато там твар е Стоян Саръев е по-добър образ и повече вълнува на моменти.

# 561
Ако се филмира от някоя американска филмова компания може и да се спретне нещо хубаво.
Имат възможности. И пак ще трябва да търпи доста обработка.
Но нашите не могат да се справят с тази книга.

# 562
  • Галифрей
Знам, така е да. Все пак те не са го затворили проектът. С междуранародна работа може и много пари, стига да искат. Без Ai глупости.
Просто ми иска да има повече фантастични бг сериали.

# 563
Няма пари за фантастика.
Има пари за драми, комедии и леки кримки.

# 564
Тука без AI няма да стане, но ще трябва много от всичко, и от АI, и много пари, и много желание и много обработка и преработка, белким се получи, ако не смислено, то поне подобаващо зрелищно. Пп Отделно си мисля, че инак едва ли ще могат да изнамерят и съберат купищата влечуги въртящи се из главата на автора. Дори мисля, че на земята няма толкова влечуги, колкото населяват фантазиите му.

# 565
Аз имам проблем с книгите, защото са ужасно зле написани. Ако ги посече някой опитен сценарист  и направи що годе свързана история, както с Мамника може и да стане нещо, но като цяло тоя човек май не знае къде да се спре, трупай, давай,  то същества, то животни, голяма каша.

# 566
Да,то само първата си струваше.
Абе и другите се четат, има забавни моменти. Даже на някои съм се спуквала от смях.
Мелето
Скрит текст:
с изродените пилци ли какви бяха в едната книга и онази хахавата ако се филмира ще е голям майтап.

# 567
Аз òвреме спрях да се мъча след третата книга, Аджер ли беше...Може би не е по темата, но препоръчвам Емил Минчев и неговата поредица за Бънк Ромеро. Не се чувствам достатъчно компетентна, но на база това, което съм чела, за мен е фантастика на световно ниво. На Попов може да прочетете Пермафрост, ако ви е писнало от продълженията на Мамника...

# 568
Абе поредицата за Мамника ще си я довърша, аз така не оставям недовършени неща.
И Пермата ще прочета.

Общи условия

Активация на акаунт