Злокачествен нарцисизъм

• 14 876
  • 560
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ето това вече е нарцистично - измислена история за пред хората.

# 331
Не беше само тази... Имаше история и за работата си и как ръководи 5 човека, после се оказало, че има само един студент-момче за всичко. Уж бил много близък с родителите си и брат си, но всъщност и с тях се виждал само на Коледа и Великден.
Всъщност точно около Коледа излязоха много неща наяве, защото тогава не можеше да се оправдава с работа и как е зает по 14 часа на ден. Както знаете, по празниците нарцисистите откачат. Остават сами, няма кой да ги 'валидира', налягат ги лоши мисли, завиждат като гледат как другите си прекарват приятно, чудят се какво да правят със себе си.

# 332
Егати и фантазьорите Joy

# 333
  • София
Аз на БНД му виках матрьошка - една лъжа в друга лъжа в трета лъжа, в четвърта... В един момент им загубих реда.

# 334
Моя бивш лъжеше всички - родителите си, моите родители, колеги, приятели, познати, често аз му бях прикритието и оправданието. И аз живеех в илюзията, че лъже само всички останали, но не и мен, защото "аз съм му сродната душа и на  мен всичко казва". Отделно в спорове и тн. винаги твърдеше колко е честен и открит, пък аз как лъжа и го използвам.
Олеле майакоооуууу.
Офф понякога още се тригървам. Баси. И после се ядосвам на себе си, че съм се тригърнала. Rolling Eyes

# 335
  • София
Аз пък все още съм пълна с филми, че хората ме лъжат и искат да ме прецакат и специално замислят планове срещу мен. Кофти.

# 336
Лъжат като дърти цигани и са толкова убедителни, че сами си вярват. Всъщност аз си мисля, че то това е именно разковничето да си добър лъжец, така да влезеш в роля, че това за теб да е истина.
Уви, пробвала съм го, ако някой обаче ме контрира, толкова много ми личи, че лъжа, то аз се изчервявам цялата, почвам да заеквам, абе не ставам за играч на покер изобщо. Тези нарициси обаче, които съм срещала, не мигват, не трепват, говорят с такава убеденост, че просто не е за вярване.
Аз го хващах бившия ми, защото вече се бях научила да чета между редовете, а и намирах някакви несъответствия в историите, но съм сигурна, че съм била преметната 268 пъти поне.
Ядосвам си се аз на себе си…
Rockstar, Maiathebee, разбирам ви и двете.
Слава Богу, не всички хора са патологични лъжци, манипулатори и използвачи. Всъщност - използвачи има много, но не всички са нарцисисти. Важните уроци от тези връзки обаче, а именно - поставянето на граници, помага и за справянето с обикновените тарикати, които се появяват в живота ни.

# 337
Лъжат като дърти цигани и са толкова убедителни, че сами си вярват. Всъщност аз си мисля, че то това е именно разковничето да си добър лъжец, така да влезеш в роля, че това за теб да е истина.
...
Слава Богу, не всички хора са патологични лъжци, манипулатори и използвачи. ...
Има ги обаче и могат да затрият много нещо. Големи нещастия могат да донеса . И според мен се предава по наследство. Не всеки го засяга, но ако някое семейство има такъв то на поколение има поне х1.

# 338
Според мен си права.
Мисля, че и на двамата ми познайници бащите са нарцисисти също. Майките и на двамата пък бяха смачкани женици.
Понеже поназнайвам повече за семейството на нарцис 2 - баща му със сигурност беше патологичен лъжец и измамник. Доколкото разбрах, изневерявал е на майката още, когато са били прясно женени. Те се разделиха окончателно в някакъв момент, майка му си давеше и преди всичко в алкохол, но и след това не спря. Тотално разрушено семейство, нарцисът тормозен психически и физически още от дете. За първи път чух за наказание да седиш коленичил върху счупени орехи, направо ми се доплака как може да накараш едно дете да го направи… При това - собствения му син.

# 339
Не мисля, че се предава по наследство в контекста на генетика. По-скоро децата стават такива в следствие на отношението на родителите към тях.
В семействата с две деца, които аз познавам, едното дете е нарцисист, другото е емпат.

# 340
Здравейте, пристрашавам се да потърся малко социален контакт, защото съм в период на пробуждане... имам чувството, че идвам от друга планета и ми трябва помощ, за да си изградя здравословна реалност.

За начало защо темата се казва така - защото след 14 години (и няколко неуспешни опита) днес съм в 40 ден тотален блекаут точно от такъв тип мъж т.е. злокачествен нарцисист, а в добрите му дни просто "Тъмната триада".

Искам да добавя, че комунакативните ми умения са затъпени от изолацията от хора, затова ще се разкривам бавно.

Има ли оцелели от подобен кошмар?[/b]

П.п. моля хора неразбиращи защо просто неможеш да си тръгнеш и търпиш подобни неща да се насочат да коментират към теми които рабират

Връщам се в темата, за да припомня каква е тя.

Темата не е за споделяне на жълтини, още по-малко за "съдене" и преценяване дали на някой усещанията са валидни и т.н.

Тъй като авторката не е писала повече, логично е да не мога да изключа това да е пързалка.

Та, моят отговор на зададената тема е: да, има оцелели от подобен кошмар. Подходът е да се събере кураж за no contact. И прекрасно разбирам, че е трудно да си тръгне човек от такава емоционална въртележка (манипулации, топло-студено и др.).

Малко извън темата, заради интереса - прекалено близките отношения между родител и дете при пълнолетие на детето, когато преминават в зависимост и невъзможност на порасналото дете да бъде самостоятелно, да взема самостоятелно и независимо решения, да не може да води личен, социален и професионален живот без опеката/ протекцията на родител, се нарича емоционален инцест. Надявам се и вярвам, че не преминава в сексуален инцест, макар че психиатрията познава и такива случаи. Емоционалният инцест означава най-малко 2 неща - получаване на безуслована ежедневна валидация, буквално зависимост от такава, и липса на емоционално пространство за същински партньори. Напр. в моя случай това е наблюдавано и преди моите отношения с въпросния субект.

# 341
Петко, какво ти дреме какви са отношенията на бившата ти със сина й?
Ти деца имаш ли?

# 342

zigizagi, отговарям на интереса и запитванията, не ми пука, да си се инцестват.

# 343
  • София
Петко, къде е бащата на това дете? И изобщо, защо мислиш, че твоето обяснение за несигурността на младежа е валидно? Пак да ти повторя – нарцисистите са ултимативни егоисти, те не гледат деца, камо ли след пълнолетие. Ако тая жена беше нарцисист 21 годишния и син вече щеше да и плаща сметките, вместо тя да го води на СПА и приятелката му да живее у тях.

# 344
И пак не отговаряш - какво ти пука, че я критикуваш какъв родител е?
Убедена съм, че драмата ти е, че детето й е номер 1 в живота й, а не ти, както и че ти нямаш деца.
Само да те светна са едно нещо - майките най-обичат съвети за възпитанието на децата от мъже, които нямат такива.

Общи условия

Активация на акаунт