Пациентки на НЕОВИТРО / Д-р Ралица Сенкова - Тема 3

• 5 604
  • 116
  •   2
Отговори
# 75
Благодаря ви мили момичета за коментарите! Между другото преди пункцията аз разговарях с едната ембриоложка, не знам как се казва, но я разпитвах за методи на селекция на сперматозоидите, за оплождането как избират метод. Засегнах и темата за неузрели яйцеклетки, защото имах съмнение, че може би ще имам такива и тя доста подробно ми обясняваше и отговаряше. След това и съпруга ми е говорил с нея отново на тази тема и тя е казала, че каквото зависи от нея ще направи, за да ги изчакат да узреят. Утре би трябвало да се чуем, за да ми каже какво е станало. Просто днес ми стана много тъжно, защото толкова усилия полагаме - хранителни режими, спорт, добавки,  психолози, натуропати, акупунктура и какво ли още не, и си отглеждам яйцеклетките с толкова любов по време на стимулация и  като се случи така се сривам.

# 76
Действително имат начини за доузряване - прилагали са при първата ни пункция и то успешно.
Иначе съм останала с впечатление, че д-р Сенкова се ръководи много от хормоните, не толкова от размера на фоликулите или от деня.
А знаете ли да има нов ембриолог - мъж? Звънна ми някой да обсъдим ПИД, но не беше Радо, а не си каза името. И генетик мъж не намирам на сайта им, не знам от какъв друг кабинет може да е.

# 77
Здравейте.
Има ли някоя от Вас, която да е била с 0.015 яйчников резерв при доктор Сенкова?

# 78
  • Be realistic - plan for a miracle.
Здравей! Като цяло тя поема жени с много ниско АМХ. Какво те интересува в конкретика?

Това ниво не е супер важно, ако се прави инвитро на естествен цикъл. По-важни от АМХ са брой антрални фоликули на 2-3 ден от цикъл, случваща се овулация (с доказано спукване) и нива на FSH и LH.

# 79
Здравейте,

Пиша с надеждата да се свържа с пациенти на д-р Сенкова, които са имали успешен опит с репродуктивни затруднения, свързани с висока ДНК фрагментация при партньора.

Ако сте преминали през подобен случай и вече имате положителен резултат (бременност/раждане), ще съм много благодарна, ако ми пишете на лично съобщение. Интересува ме най-вече какъв подход е бил използван при вас и какво е помогнало.

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да споделят опит 🤍

# 80
Mimozinka, ДНК фрагментация се чисти с често обновяване 10 поредни дни и макс два дни въздържание преди пункцията. Това, ако няма и други проблеми.
Добавки, начин на живот също променят картината. Различни селекции (поне две) също помагат.
Успех Ви желая от сърце ❤️

# 81
За мен най-важното при фрагментация е силна ембриология. Не мога да препоръчам такава в Бг от личния ми опит за съжаление. Иначе Симона също е права за нещата, които могат да помогнат, но при нас не стана с тях, та правихме Теса в Турция.

# 82
Момичета, в ценоразписа на клиниката има Icsi пакет при спонтанен цикъл, но не намирам какво включва този пакет. Някой има ли представа?

# 83
  • София
Днес във фейса представят нов ембриолог. Екипът се увеличава.

# 84
В преден пост се чудех има ли нов ембриолог, сигурно с него съм говорила по телефона. Поне от 3 седмици е значи. Адекватен звучеше.
Май идва от Адела.

Последна редакция: сб, 04 юли 2026, 22:41 от Marzi_Pan

# 85
Марципан, най-добре и се попитай за пакета.
А някоя от вас случайно да знае, кога ще почива доктор Сенкова това лято?
Много се колебая, дали да направя края на юли или края на август последния си опит, а миналата година докторката точно края на август и началото на септември почиваше.

# 86
От 2024 съм при нея и досега винаги почива две седмици през август. Сигурно и тази година ще е така. Възнамерявам да питам като ходя на преглед, тя си казва Simple Smile

# 87
Аз я питах. Края на август ще почива. Ние сега ще правим опита.

# 88
Успех, Палома - да е лек опита и с щастлив край Simple Smile

# 89
Аз вече питах Simple Smile Д-р Сенкова ще е отпуска последната седмица на Август и първата на Септември.
Другата седмица пък и двамата с д-р Бранков отсъстват от Понеделник до Сряда.

Общи условия

Активация на акаунт