На море в Гърция 2026 - II

• 36 566
  • 596
  •   4
Отговори
# 585
И ние се забавляваме с транспондера, заради пукнатина ни сменяха предното стъкло и не можахме да го залепим на новото. Сега го държа на конзолата по време на път и на всеки тол се пресягам и ръчно го "лепвам" за секунди на стъклото.
Поне е в изправност Simple Smile

# 586
  • София
Аз влизам да се оплача също.
Тощу що установих, че любимата ни таверна Арети на Катигиорги Пелион е затворила за постоянно.
Стамо се е отказал. Каза че румънци са налазили района, изкупили са почти всичко около него, и той явно се е предал. Жалко, много жалко. Тъкмо бях резервирала 5 нощувки в района, и ги отказах.

# 587
  • В полите на Пирин планина
Може да се закачи с едно силиконово ластиче на огледалото за обратно виждане. Simple Smile

# 588
Ние ще бъдем в Неа Ираклица следващата седмица, живот и здраве. За първи път посещаваме, ще бъдем с роднини и те са правили резервацията без изобщо да имат представа къде отиваме. Нощувките са в района на Лидл, което от всичко прочетено, разбирам, че е в новата част, далече от благинки като бийч барове и крайбрежна алея. Явно ще се ходи с кола навсякъде. Моля за препоръки за плажове със сет от порядъка на 10-15 евро, достъпен паркинг и заведения за хапване в близост. Ще отидем и на Амолофи един ден, но предпочитаме ежедневните плажове да си ги правим в Неа Ираклица.

Оттам е близо до алеята към центъра и тя е по протежение на плажа. Вечер няма никакъв проблем да се разходите пеш. Имате гледка през цялото време към морето и към хълмовете над Лидл и над пристанището.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 14:14 от Mama xxl

# 589
  • София
Нели, ако имате пари в акаунта, генерирай QR код от приложението и го показвай на касите да си дърпат таксите.
Офис по вашия маршрут има на Pamvotida, между Мецово и Йоанина.

Последна редакция: вт, 30 юни 2026, 14:56 от yovanka

# 590
Параход, благодаря. Относно Ман-тела: пълно разочарование. Снощи бяхме там. Настойчиво ни препоръчаха заешка яхния от див заек. Донесоха я чисто студена. Судена яхния??? Върнах я. Донесоха я пак леко топличка. Леко. Реших, че няма да се занимавам повече. Месото беше толкова жилаво, че вилицата не можеш да забодеш. Направихме няколко опита да хапнем - не се получи. И друго - аз съм фен на Тирокафтери и почти навсякъде поръчвам. Това снощи не се ядеше, беше вкиснато. Най-лошото, което сме яли в Гърция, евър. Толкова бяхме разочаровни след всички хвалби... Накрая сервитьорът ме пита не ни ли е харесало като видя пълните чинии. Казах, че не е по нашия вкус, какво да кажа... ама наистина, с такъв кеф тръгнахме, бихме път и накрая - греда... голяма. Рядко разочрование от гръцка кухня, препоръчана.

# 591
Леле, ужасно е това!
За пръв път от повече от 10 години чувам такъв отзив за този ресторант. Наистина е трудно да се предположи накъде ще се развие един успешен бизнес, и затова е добре да бъдем внимателни с препоръките по впечатления от предишни лета. Така че приемай с pinch of salt и другите ми предложения Simple Smile
Аз лично винаги гледам да чета най-новите ревюта в Гугъл, от последните 2-3 месеца, ако посещавам място, което не ми е познато.

# 592
  • Be realistic - plan for a miracle.
Накрая сервитьорът ме пита не ни ли е харесало като видя пълните чинии. Казах, че не е по нашия вкус, какво да кажа... ама наистина, с такъв кеф тръгнахме, бихме път и накрая - греда... голяма.

Пф, веднага отговарям едно кратко "Не" - давайте обратна връзка по-добре, защото тия нерви и похарчените пари не се връщат. А и те търсят мнение, след като е питал.

# 593
Ще напиша в Гугъл ревю. Не знам дали търсеха обратна връзка наистина или ... сториха ми се някакви наети момчета, които едва ли им пукаше или едва ли щяха да предадат където трябва. Може и да не съм права. Истината е, че повече не ми се занимаваше тази вечер. Може би е грешка, ама..

# 594
  • Тра-ла-ла
Здравейте, предстои ми да търся място за лятна почивка и членувам в разни ФБ групи за Гърция, за да дебна обяви. Има ли някакви бързи начини за отсяване на фалшивите обяви от истинските?! Виждам, че някои места за настаняване имат АМА номер, но и това не пречи някой да крадне чуждо инфо, за да излъже.

П.П. Букинг не ми е опция. Там няма почти нищо или са доста невзрачни предложения

# 595
  • В полите на Пирин планина
Евентуално директна връзка с мястото за настаняване, но не знам дали това е опция във Фейсбук групите. Има доста опции и в AirBNB, не само в Booking. Има и други платформи за резервации в Гърция, като Feel Greece, примерно. Понякога си харесвам някое място в Google maps и търся координати за директна резервация. Миналата година запазих така в Пелион много добър хотел на брега, на Mikro beach.

# 596
Момичета, препоръчайте ми добра таверна в Мирина, Лимнос. Нещо традиционно, с атмосфера и хубава гледка, ако е възможно.

Moмче съм , но не пречи Simple Smile

Космос - вкусна храна, нормални цени, питайте за ахиносалата Simple Smile

Също с хубава гледка:
Ромео ресторант,  точно под крепостта:

Общи условия

Активация на акаунт