Съпруги на военнослужещи - 36

• 16 307
  • 602
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Добро утро, прекрасници! Grinning
Всичко съм прочела, знам какви ги вършите. Grinning
При мен се редуват, работа на тръстиката, с битовизми у дома и от време навреме - среща с приятелки или културно мероприятие.

Да ви информирам, че НЗОК отпуска за възрастните още една процедура ( пломба или вадене ) От 1.ноември. Не знам какво ще отпусне за децата до 18. Утре ще преподписваме Договора и ще разбера.

# 586
  • София
Фло добре завърнала се тук, направо вече  мислих отсъствие да ти пиша (щото и аз не пиша, ама чета редовно!)
Драсни утре какво сте подписали за мъниците. Че моята няма повече лимит за тази година, а пак ще ходим скоро при нашата златна зъболекарка.

# 587
Да си Октомври...

Октомври е небе с безброй звезди.
Оранжеви листа. И кестени.
Октомври пише приказки. Или мълчи.
И е ужасно повече от есен...

Октомври е носталгия. Тъга.
Усмивка. Радост. Ябълки. И грозде.
Октомври, всъщност, е жена.
Която омагьосва с поглед.

Октомври е въздишка. Топъл чай.
Октомври е поле от хризантеми.
Мъглива нежност...Нежност до безкрай.
Октомври и през май живее в мене...

Радосвета Аврамова

# 588
" Есенно-златист октомври, с привкус на лято и мирис на сняг! "

* Добро утроо *

Здравейте, ето ме и мен, добре сме и ние. Всичко е наред за сега, училището върви, ние на работа и така. Ежедневие. Няма нищо ново, освен, че идват дните - от тъмно до тъмно да сме на работа и да си стоим вътре на топло....ММ вчера направил една кана чай, откри сезона... 😂
Пожелавам ви хубав месец, спокоен и не много студен! 🍁🧡💛
Пожелавам ви

# 589
  • София
Привет, прекрасни!
Дойде и октомври, Дано да е топъл и ласкав, да не ни се налага скорошно общуване с Топлофикация. Grinning
НЗОК няма да отпуска четвърта процедура. Имало е идея, но за сега си оставаме с 3 процедури. За децата 4. Както си беше. Идва края на годината - ходете на преглед, за да не си изпуснете полагаемото се.
Днес е световен ден на музиката, а прочетох, че е и Ден на кафето. Няма лошо.
МАГИ, добре си си дошла! Flowers Rose
Гушкам ви всичките вкупом! Hug

# 590
Здравейте!
СГГ, последвала страничка със стихове на Радосвета Аврамова във фейсбук и много ми допада стила й на писане Simple Smile
Вчера взех да ви пиша, но не можах да довърша.
Да, вече дойде сезонът на сутрешния чай с мед. Аз хем не обичам жегите на лятото, хем не ми се иска да идва зима, но и есента има своето очарование.
Хубав петъчен ден на вас! Аз довечера ще се правя на млада и ще ходим с колежки на дискотека в Студентски Simple Smile))) Дано не заспя, че както ставам в 5:30.......

# 591
Мисля, че за това е есента,
да намериш в тихите дъждове прегръдка,
да имаш време за споделяне,
да откриваш в малките неща
пълно шастие.
Любомира Димов

Добро утро!
Аз пак се наспах бързо и сега си пия кафето. Няма какво толкова да споделям - ходя си на работа и това е общо взето. Днес уж ще ми е една по-лежерна събота, може да отидем на разходка извън града, а ако това се провали има на центъра доста събития. От доста време съм все на педал и нямам свестни почивни дни, ту гости, ту ремонти, ту чистене и днес искам да е ден за почивка.
Това е от мен, хубав ден!

# 592
Здравейте, добър съботен ден и от мен!
Ние също днес ще сме лежерно с дребчето, таткото е дежурен. Ще домакинстваме малко, малко навън, следобяд книжка и тв и така.
През седмицата е голямо движение, постоянно в някакъв определен час трябва да сме някъде и... Това постоянно движение под график понякога много ме напряга, ама пък сигурно, ако се застоя вкъщи ще мрънкам пак 😂😂 така че, не се оплаквам, само споделям
Сети, как изкара снощи? Как си тази сутрин? Аз като излизам по-зле съм сутрин, понеже много ми се спи, иначе вечер съм си топ 😂
На мен от другата седмица ми предстоят 3 поредни петъка излизане с дискотеки... Понеже все са поводи и не мога да отказвам 😂 та след 24ти, ще ви кажа дали съм оцеляла 😂
Ученичката е добре, ако я питате как е в училище ще ви отговори - ужасно 😂 ама иначе ходи си, разказва ми, не мрънка изобщо, работи доста старателно като й гледам тетрадката. Е, има и забележки с червения химикал на класната тук там как се е справила, амаа ще ги изчистим тези неща.
Такива неща от мен, пожелавам ви хубав ден и спокоен, да си починете! 🧡

# 593
Есенна соната
Падат есенно листата като в приказка-мечта…
В злато къпе се земята и в неземна красота.
Дъжд от кестени се плиска – цяла гама от пана.
Шепне вятър септемврийски за далечни времена.
Песенно валят листата…
И, заслушана в дъжда, къпе се в тъга душата,
в златна есенна тъга.
          Вилдан Сефер

Време е за есенна разходка! 🍂🍁🎨🖌️🍁🍂🌤️🍂🍁🖌️🎨🍁🍂
Приятен и 🙂 ден!
От разходката ...

Последна редакция: сб, 03 окт 2026, 18:05 от СГГ

# 594
  • София
Здравейте, мили момичета!
Да рапортувам, Отчета за Касата ми е готов. Утре ще го предам.
Запознах се с ръководителите на още един пенсионерски клуб. Искат да им чета лекции. От ВВС са - наши хора.
Тези дни ме избива на кулинарни експерименти.  Отивам да замеся един картофен хляб. Кой знае какво ще стане.

# 595
Фло, като каза кулинарни експерименти- случайно някой от вас да има изпитана лесна рецепта на кекс или сладкиш с ябълки? Събрала съм доста и искам нещо да направя 😊

# 596
Мис Ю, ще ти споделя любимата рецепта за сладкиш с ябълки. Много е просто, лесен за приготвяне и вкусен. Но не е някакъв изискан десерт Grinning Аз много често го правя и децата много го ядат.
4 яйца + 1/2 чаша захар + 1/2 чаша олио се разбиват. Добавя се 1 ч.чаша пресято брашно с добавен в него бакпулвер и малко сода. После смлени орехи (аз слагам около чаша) с едросмлени е по-хубаво, но заради малкият сега ги меля ситно. 3-4 настъргани на едро ябълки. Пече се на три (180 оС). Около 40-60 мин в зависимост колко водни са ябълките.
Иначе изпратих децата по ясли и градини. В яслата тук действат на принципа един ден час, един ден до обяд и в понеделник ще го оставяме да спи. Като се сетя осемте месеца адаптация и връщане на обяд със Стоянчо... Дано са здрави децата, че аз имам грандиозни планове за сутрините следващата седмица - да се подстригвам, боядисвам, да си купувам дрехи, да пия кафе навън...  И да сготвя нещо различно от супа Grinning Да спя, да почетат книга...
Наистина не знам хората как смогват, аз се чувствам много, много изморена...

# 597
Есенно утро
свежо
прекрасно
с дъх на кафе
и усещане за щастие....
Добро утро!

Ей ме на, пак подранила. Тази нощ нещо не успях да спя - събудих се към 2 и бях с усещането, че вече е 7, въртях се, отварях, затварях прозорци, абе луда работа. Накрая станах и си направих кафе Smile. Днес ще готвя и ще се разкрасявам. Вчера ходихме до Кръстова гора - срам не срам, не бях ходила там. Интересно място, с интересна легенда и както казват - силна енергия. Вечерта гледах записа от посрещането на останките на цар Самуил - моят научен ръководител Казимир Попконстантинов беше гост в студиото. Аз някак съм раздвоена относно това, но няма да коментирам. Само ще кажа следното - дано не е евтин трик за отвличане на вниманието на народа от всичко друго, което се случва в държавата - нещо на принципа хляб и зрелища.
Оставям ви и почвам да действам, следобед се надявам на филм и малко почивка.
Хубав ден!

# 598
Добро утро и от мен!
Ниа, благодаря ти, ще се възползвам от рецептата, днес съм решила и аз като Фло да експериментирам малко 😂
Дафиново листенце, като чета, че си станала в 2 и повече не си спала, заслужаваш си следобедна почивка с филм, даже и сън ❤️
Дано се осъществи.
Фло, получи ли се хлябът?
За останалите прегръдки - Радинка, Мъниче, Маги, Сети, Лунно цвете, Ниа, СГГ, Дунди!

Аз да ви се оплача умря снощи едната рибка на дребчето. Амаа разбрахме се още днес да купим нова, та всичко е под контрол.
Днес плановете освен рибкатa са да имаме и упражнение по нещата в училище. Едно бързо пазаруване на плодове, за да има какво да слагам в кутията за училище и следобяд малко кулинарни подвизи.
Пожелавам ви приятна Неделя! 😊😘

# 599
Привет!
Мис Ю
Рецепта за мъфини с ябълки и канела 🍎🧁🍎
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D0%BB%D0%B0
Пека ги както във формички за мъфини, така и във форма за кекс.
Днес ще направя и аз. 👩🏻‍🍳🥣

Един есенен залез ... 🍂 🌄 🍁 А вдясно е вр. Ботев. ⛰️

Сн.: 03.10.2026 г.

Последна редакция: нд, 04 окт 2026, 10:02 от СГГ

Общи условия

Активация на акаунт