любими снимки от РД

Пепи, прочетох анализите, които си постнала, много ми харесаха!!

аз бих искала да питам за такива деца от аутистичния спектър, как стават особено добри, гениални в дадена област на изкуството, в случая музиката?
много се радвам, че Ойкю е снимала и 2 сезон на Различни светове.
ей така се прави, тихо, без много шум , ама накрая има резултат.
не като..../айде, че пак ще подпаля
/Фенче
, аз на Башак се радвам и самостоятелно , но липсва нещо с малкия! Не случайно слагам информация покрай даден проект на 1 стр, наясно съм, че не се обръща много внимание, но всичко съм събирала със старание, особено в предишните години.

Да, ти си превеждала тези неща, по това време рускините бяха доста по-активни, имаше един Роман, който превеждаше от турски и Тамара слагаше суб. навсякъде съм отбелязвала, че превода от руски е твой.

та може да сме им благодарни!
но отдавна не са ми източник за информация
За Ойкю си четох с ГП-статията от Бирсен

заглавието на англ.

https://www.posta.com.tr/yazarlar/sirin-sever/kivanc-tatlitug-ye … amamistim-1365022
едно интервю от сайта posta

Бях на снимките на филма " Давай, синко " в който главна роля играе Къванч Татлъту. Снимките започнаха в Каш и завършиха в Истанбул. Къванч Татлъту, в своя единствен сериозен филм " Сънят на пеперудата " показа нереален талант и разбира се, неговата следваща роля трябваше да бъде още по - добра и това именно се явява и главната причина, поради която той толкова дълго не приемаше делови предложения. Той чакаше подходящата роля и тази роля е във филма " Хайде, синко "
- Защо казахте " да " на този филм ?
КТ - В повечето случаи разглеждам всички детайли на предлаганите ми сценарии, дълго мисля и едва след това давам отговор. Но, когато Ферат Парлак ми разказа сюжета, веднага дадох съгласието си, без дори да мисля.
- Какво именно така ви привлече ?
КТ - Красивата история. Историята на мъж, който уверено възпитава своето дете без съпруга и който се променя много след раждането на синът си. Освен това, по-рано никога не съм играл баща.
Тоест, Къванч както винаги е постъпил мъдро и се снима във филма, не заради това да увеличи броя на младите фенове, изигравайки обезоръжителен плейбой.
Що се отнася до ролите
Героят на Къванч - Али се занимава с еднодневни екскурзии. Бюшра Девели играе негова жена Лейля, която оставя детето с баща му. А детето във филма играе Алихан Тюркдемир.
След това дадохме думата на сценариста и продуцента Ферат Парлак. Той каза, че сценария на филма е написан преди 7 - 8 години . И след като Къванч е приел ролята, той самият е решил да играе в него.
Бора Егемен / режисьор на филма / - " С Къванч сме заснели 10 реклами. Аз прекрасно познавам всички аспекти на неговото актьорство. Познавам го и като човек. Именно заради това на нас ни беше леко да съпоставим актьора с героя "
Попитахме Ферат Парлак за причината за създаването на подобен сценарий и ето какво ни отговори той
" Аз самият отгледах синът си сам, от две годишен той няма майка . Освен това ние сме близки приятели с Корай Еркин. Той също отгледа сам дъщеря си. Тези истории ми се сториха много проникновени. Тази история не е за кой да е герой, тя е история за мъж, който иска да стане герой за своя син. Един прекрасен човек, който се нуждае единствено от думите " Обичам те, татко "
- А какво ще изпитат зрителите, гледайки този филм ?
Жените ще кажат " Ах, да имах и аз мъж като Али "
Най- интересното е, че ще ни покажат всичко от различна гледна точка. Че майка оставя детето си за неговото добро. Създателите на филма дават право на избор и на жените и се опитват да покажат, че и те могат да имат своята истина.
- А има ли "лош " герой в този филм ?
Къванч отговори : " Животът ... Този мъж има своята мечта, но животът не му позволява да я осъществи "
В определен момент от разговора,Къванч каза за малкия актьор Алихан Тюркдемир следните думи : " Номинацията " Актьор на годината " аз бих искал да връча именно на Алихан " Алихан стана и му благодари.Аз го попитах : " Алихан, кой подред е този твой филм ?" но ми отговори Къванч, шегувайки се " Уверен съм, че той има повече филми от мен " Каза още, че всички ще бъдат във възторг от играта на Алихан.
В актьорския състав също така присъства великолепния певец Феридун Дюзагач. Когато го попитахме за неговата роля, той каза: " Като видите моята роля, ще разберете, че това е хубав режисьорски замисъл "
Той не каза кого ще играе , но ние разбрахме, че той ще играе самия себе си. В този момент в разговора се намеси и Къванч : " Всъщност ,аз предложих идеята за това, брат Феридун да изиграе тази роля, тъй като съм негов голям фен. Обичам дългите пътувания и по време на тези пътувания 90 % от музиката, която слушам е на Феридун Дюзагач. Всичките му песни ги зная наизуст. Когато той дойде за пръв път на снимачната площадка, треперех от вълнение. Това е най-сладкия човек на света и моето вълнение нямаше граници. Той направи за този филм това, което не може никой друг . И аз отново , пред всички искам да му благодаря."
Питаме Къванч това, за което го питат всички - Кога ще имате дете ?
КТ - Не обичам да говоря на тази тема, защото каквото и да кажа, всички преувеличават или преиначават казаното от мен така, както им харесва. Казвам, че не искам да говоря за това, а заглавията крещят " Той не иска да става баща " Казвам, че всичко си има своето време, и това ще стане, но в заглавията твърдят " Той се ожени заради детето " За това казвам, че и ние ще имаме дете, когато му дойде времето, защо пък не ?"
- А ролята на баща даде ли ви мотивация ?
КТ - Ако не си баща, то като актьор можеш да се придържаш само към едно чувство - нежност. И ти се опитваш да заредиш всичко наоколо с това чувство. Аз много обичам децата, мога да играя с тях от сутрин до вечер. Аз имам 9 племенника, имам опит в тази работа."
- На вашия успех могат да завидят мнозина, но вие винаги много трепетно /внимателно / се отнасяте към своята работа. Търсите ли вече нещо ново ?
КТ - Да, това е така, този сценарий стана за мен един вид новаторски, откри пред мен нови врати. Именно това е, което търсех след " Сънят на пеперудата "
- Плаши ли ви липсата на успех или висок рейтинг ?
КТ - В сериала Забранена любов ние достигнахме рейтинг 27 %! А " Курт Сеит и Шура" не получи висок рейтинг, нещо не тръгна така, както трябва. Това е свързано с времето мисля, и работата съвсем не е в успеха. Заради това подобни неща вече не ме интересуват толкова."
- След сериала " Джесур и Гюзел " всички говорят за това, че ти си се издигнал на друго ниво в своята професия. Какво мислиш за това ?
КТ - Ставам по - зрял, това е и причината.
- Къванч Татлъту желае да се снима във филми, които трябва да получат колкото се може повече награди ?
КТ - Не се снимам във филмите по тази причина, но ако има награди, то аз ще бъда благодарен.
Къванч Татлъту разказа, че последния филм, който е гледал е този на Шенер Шен " Различни пътища " и много му е харесал.
" Тази година гледах много филми и всички ме разочароваха, а това е много лошо за нашия сектор."
Също така той назова филмите, които може да гледа много пъти и получава наслада всеки път - "Scarface", "My left foot" и "Blue abbey".
искам да сложа суб. и на още едно готино видео, има го с превод на руски, но ако не държите на бг. букви ми кажете.
https://docs.google.com/document/d/1WkOcE1V5lO5-lXgj3sZHlmyJtUja … wTO8/edit?tab=t.0
Башак явно ще я снимат за Elle.

появи се и тая снимка.....ако е нова, нещо пуска по-дълга коса.
И кво ми се смееш, аз разчитам на инфо от подругите във фейса, не съм видяла какво е писала Бирсен, така пишеше на руски, така го преведох и аз
ВК вече много малко се споделя наистина, преди беше различно. Ако съм те засегнала с думите си, че този текст ми е познат, съжалявам, просто спонтанно го споделих, а не, че държа да се знае , че е мой превода. С една дума да видиш, че не съм чак такава забравана
Разбира се, че се радваме на всяко видео с бг. субки, ако не те затруднява много, бих искала да продължиш да го правиш 

Само да се обръсне и се чуди човек от коя година е снимката, така се променя.