💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 122 💙

• 16 856
  • 428
  •   1
Отговори
# 420
Хубава събота, благодаря ви за споделеното!! Hug

любими снимки от РД

Пепи, прочетох анализите, които си постнала, много ми харесаха!! Kissing Heart
аз бих искала да питам за такива деца от аутистичния спектър, как стават особено добри, гениални в дадена област на изкуството, в случая музиката?
много се радвам, че Ойкю е снимала и 2 сезон на Различни светове.
ей така се прави, тихо, без много шум , ама накрая има резултат.
не като..../айде, че пак ще подпаля Confounded/

Фенче Kissing Heart, аз на Башак се радвам и самостоятелно , но липсва нещо с малкия!
Не случайно слагам информация покрай даден проект на 1 стр, наясно съм, че не се обръща много внимание, но всичко съм събирала със старание, особено в предишните години.

Да, ти си превеждала тези неща, по това време рускините бяха доста по-активни, имаше един Роман, който превеждаше от турски и Тамара слагаше суб. навсякъде съм отбелязвала, че превода от руски е твой. Hands V
та може да сме им благодарни!
но отдавна не са ми източник за информация
За Ойкю си четох с ГП-статията от Бирсен
Цитат
както и във втория сезон на сериала на Netflix "Eталон“.
разсмя ме Grinning
заглавието на англ.

https://www.posta.com.tr/yazarlar/sirin-sever/kivanc-tatlitug-ye … amamistim-1365022
едно интервю от сайта posta

Цитат
" Казах  "да " на този филм, тъй като по-рано никога не съм играл баща "
Бях на снимките на филма " Давай, синко " в който главна роля играе Къванч Татлъту. Снимките започнаха в Каш и завършиха в Истанбул. Къванч Татлъту, в своя единствен сериозен филм " Сънят на пеперудата "  показа нереален талант и разбира се, неговата следваща роля трябваше да бъде още по - добра и това именно се явява и главната причина, поради която той толкова дълго не приемаше делови предложения. Той чакаше подходящата роля и тази роля е във филма  " Хайде, синко "
- Защо казахте " да " на този филм ?
КТ - В повечето случаи разглеждам всички детайли на предлаганите ми сценарии, дълго мисля и едва след това давам отговор. Но, когато Ферат Парлак ми разказа сюжета, веднага дадох съгласието си, без дори да мисля.
- Какво именно така ви привлече ?
КТ - Красивата история. Историята на мъж, който уверено възпитава своето дете без съпруга и който се променя много след раждането на синът си. Освен това, по-рано никога не съм играл баща.
Тоест, Къванч както винаги е постъпил мъдро и се снима във филма, не заради това да увеличи броя на младите фенове, изигравайки обезоръжителен плейбой.
Що се отнася до ролите
Героят на Къванч - Али се занимава с еднодневни екскурзии. Бюшра Девели играе негова жена Лейля, която оставя детето с баща му. А детето във филма играе Алихан Тюркдемир.
След това дадохме думата на сценариста и продуцента Ферат Парлак. Той каза, че сценария на филма е написан преди 7 - 8 години . И след като Къванч е приел ролята, той самият е решил да играе в него.
Бора Егемен / режисьор на филма / - " С Къванч сме заснели 10 реклами. Аз прекрасно познавам всички аспекти на неговото актьорство. Познавам го и като човек. Именно заради това на нас ни беше леко да съпоставим актьора с героя "
Попитахме Ферат Парлак за причината за създаването на подобен сценарий и ето какво ни отговори той
" Аз самият отгледах синът си сам, от две годишен той няма майка . Освен това ние сме близки приятели с Корай  Еркин. Той също отгледа сам дъщеря си. Тези истории ми се сториха много проникновени. Тази история не е за кой да е герой, тя е история за мъж, който иска да стане герой за своя син. Един прекрасен човек, който се нуждае единствено от думите " Обичам те, татко "

- А какво ще изпитат зрителите, гледайки този филм ?
Жените ще кажат " Ах, да имах и аз мъж като Али "
Най- интересното е, че ще ни покажат всичко от различна гледна точка. Че майка оставя детето си за неговото добро. Създателите на филма дават право на избор и на жените и се опитват да покажат, че и те могат да имат своята истина.
- А има ли "лош " герой в този филм ?
Къванч отговори : " Животът ... Този мъж има своята мечта, но животът не му позволява да я осъществи "
В определен момент от разговора,Къванч каза за малкия актьор Алихан Тюркдемир следните думи : " Номинацията " Актьор на годината " аз бих искал да връча именно на Алихан " Алихан стана и му благодари.Аз го попитах : " Алихан, кой подред е този твой филм ?" но ми отговори Къванч, шегувайки се " Уверен съм, че той има повече филми от мен " Каза още, че всички ще бъдат във възторг от играта на Алихан.
В актьорския състав също така присъства великолепния певец Феридун Дюзагач. Когато го попитахме за неговата роля, той каза:  " Като видите моята роля, ще разберете, че това е хубав режисьорски замисъл "
Той не каза кого ще играе , но ние разбрахме, че той ще играе самия себе си. В този момент в разговора се намеси и Къванч : " Всъщност ,аз предложих идеята за това, брат Феридун да изиграе тази роля, тъй като съм негов голям фен. Обичам дългите пътувания и по време на тези пътувания 90 % от музиката, която слушам е на Феридун Дюзагач. Всичките му песни ги зная наизуст. Когато той дойде за пръв път на снимачната площадка, треперех от вълнение. Това е най-сладкия човек на света и моето вълнение нямаше граници. Той направи за този филм това, което не може никой друг . И аз отново , пред всички искам да му благодаря."
Питаме Къванч това, за което го питат всички - Кога ще имате дете ?
КТ - Не обичам да говоря на тази тема, защото каквото и да кажа, всички преувеличават или преиначават казаното от мен така, както им харесва. Казвам, че не искам да говоря за това, а заглавията крещят " Той не иска да става баща " Казвам, че всичко си има своето време, и това ще стане, но в заглавията твърдят " Той се ожени заради детето " За това казвам, че и ние ще имаме дете, когато му дойде времето, защо пък не ?"
- А ролята на баща даде ли ви мотивация ?
КТ - Ако не си баща, то като актьор можеш да се придържаш само към едно чувство - нежност. И ти се опитваш да заредиш всичко наоколо с това чувство. Аз много обичам децата, мога да играя с тях от сутрин до вечер. Аз имам 9 племенника, имам опит в тази работа."
- На вашия успех могат да завидят мнозина, но вие винаги много трепетно /внимателно / се отнасяте към своята работа. Търсите ли вече нещо ново ?
КТ - Да, това е така, този сценарий стана за мен един вид новаторски, откри пред мен нови врати. Именно това е, което търсех след " Сънят на пеперудата "
- Плаши ли ви липсата на успех или висок рейтинг ?
КТ - В сериала Забранена любов ние достигнахме рейтинг 27 %! А " Курт Сеит и Шура" не получи висок рейтинг, нещо не тръгна така, както трябва. Това е свързано с времето мисля, и работата съвсем не е в успеха. Заради това подобни неща вече не ме интересуват толкова."
- След сериала " Джесур и Гюзел " всички говорят за това, че ти си се издигнал на друго ниво в своята професия. Какво мислиш за това ?
КТ - Ставам по - зрял, това е и причината.
- Къванч Татлъту желае да се снима във филми, които трябва да получат колкото се може повече награди ?
КТ - Не се снимам във филмите по тази причина, но ако има награди, то аз ще бъда благодарен.
Къванч Татлъту разказа, че последния филм, който е гледал е този на Шенер Шен " Различни пътища " и много му е харесал.
" Тази година гледах много филми и всички ме разочароваха, а това е много лошо за нашия сектор."
Също така той назова филмите, които може да гледа много пъти и получава наслада всеки път -  "Scarface", "My left foot" и "Blue abbey".

искам да сложа суб. и на още едно готино видео, има го с превод на руски, но ако не държите на бг. букви ми кажете.
https://docs.google.com/document/d/1WkOcE1V5lO5-lXgj3sZHlmyJtUja … wTO8/edit?tab=t.0

Башак явно ще я снимат за Elle. Heart Eyes

появи се и тая снимка.....ако е нова, нещо пуска по-дълга коса.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 17:51 от Airra

# 421
Пепи, за нищо, просто копирам от архива.
Ето още един превод от гостуването им в предаването " Gece gunduz " :
Цитат
Водеща : - Желаем приятна вечер с предаването " Gece gunduz " Продължаваме да говорим за кино.Тази седмица, на 16. 02 ще се състои премиерата на филма " Хайде, бе сине ", който заинтригува всички и който всички много чакахме. Преди премиерата решихме да поговорим с Алихан Тюркдемир, Къванч Татлъту, Бюшра Девели, Бора Егемен и Фърат Парлак. Филмът е заснет от Бора Егемен по сценария на Фърат Парлак със съдействието на компанията "25 film " Поздравяваме ви, вчера вие споделихте вълнението си с нас и ние заедно гледахме филма. Аз, като зрител все още съм под впечатленията си от него. Ще се опитаме всичко да разкажем, без подсказки на зрителите. За Къванч, след " Сънят на пеперудата " да се реши да участва в нов филм не е много лесно решение, ти самият винаги говориш за това. Какви са твоите впечатления от филма след вчерашното гледане ?
Къванч : - За начало ... Много се радвам, че ни поканихте в предаването.
Водеща : - Благодаря!
Къванч: - Бих искал да кажа малко повече за някои детайли. В самото начало дори го нямаше самия сценарий. Когато с Фърат, с "25 film " и с Корай седнахме и започнахме да обсъждаме, имаше единствено начало, развръзка и края на историята. Мислехме, че можем да изменим края, а аз попитах такава ли ще бъде историята - ще я има ли тази история със съвместната конфронтация / противопоставяне / между баща и син ? Т. е основата на сюжета ще бъде тази ? И той каза " Да " Тогава, без дори да видя сценария казах, че искам непременно да взема участие в проекта. В този момент работата над сценария вече приключваше. Дори простия разказ на Фърат ме подтикна да се съглася. А сега ние завършихме работата си и гледахме филма. През цялото време на снимките ние бяхме заедно , нашия скъп Бора също беше с нас. Аз искам да му благодаря, той вложи много в този проект. Даже самите зрители ... Аз не искам разбира се да говоря за всички детайли ...
Водеща : - Да, за сега ще мълчим за това
Къванч : -  Те сами ще видят целия този труд, какъвто, разбира се има във всеки филм.
Водеща: - Да, точно това говорихме и с Фърат, това е много чиста работа.
Къванч : - За мен тя се отличаваше от другите. След " Сънят на пеперудата " ... " Сънят на пеперудата" за мен е много специален проект, това беше много излитащо и разширено начало на кинокариерата, т. е киното много силно се отличава от телевизионните платформи.
Водеща: - разбира се
Къванч: - Там вече има съвсем друго съдържание , което между другото така и трябва да се използва. По-точно и разширено ...
Водеща: - Което има своя главна тема ...
Къванч: - Да, разбира се. Това е моето лично мнение, с което може и да се поспори. Аз за себе си реших, че това е специална платформа ... Заради това особеността на дадения проект за мен е в това , че сюжета се основава на борбата на баща заради сина си.
Водеща: - Да ... това е много специална история за баща, който има специален син. Това е борба, за да остане на крака заедно с него, да остане в този живот. Във филма е показана всичката решимост и смелост на бащата. Неговото сърце е така силно, че историята, независимо от всичко става силна.
Сред нас е най-красивото дете на света. Разбира се, всички деца са красиви, но Алихан заема специално място в сърцата ни, този малък мъж показа такова майсторство във филма. Ти самият гледа филма вчера, доволен ли си от себе си, радваш ли се ?
Алихан: - Да, доволен съм. Всички отлично изиграха ролите си.
Водеща:- Всички отлично играха, да. Да играеш с батко Къванч ролята на Ефе беше ли ти трудно ? Не искам да издавам нищо, но за актьора това е трудно изпитание. Беше ли ти трудно, имаше ли тежки моменти ?
Алихан: - Имаше, тъй като те с батко Юджел водеха много смешни разговори, невъзможно е да не се смееш. Но, между другото учителят Бора всичко отлично ми обясняваше и аз успях да направя всичко.
Водеща: - Да, трябва да се работи
Къванч: - Той има такъв талант ... Искам нещо да разкажа. Един ден на снимки ... Когато зрителите гледат филма, ще разберат, че повечето сцени на филма се снимат на морето и в лодката.
Водеща: - Ще кажа, че имаше забележителни пейзажи
Къванч: - Да, много топли кадри ...
Водеща: - Да, и на нас ни се прииска подобна топлина
Къванч: - Той дойде на снимачната площадка, а ние с Бора работехме над сценария. По-точно работим над сцената, която трябва да заснемем скоро. Той се качи при нас на кораба, гледайки в краката си. А аз си помислих - Боже, защо така ни подмина, без да поздрави, това сякаш не е той. Попитах Бора: Той поздрави ли ? Бора каза, не. Алах, алах ... След няколко минути аз го попитах " Алихан, ти не ме поздравяваш. Защо ? Да не би да си обиден за нещо ? Ти винаги поздравяваш, целуваш всеки от нас. А той ми отговори " - Аз се концентрирам батко Къванч, след снимките на сцената ще ви целуна всички" Готвел се. Казах му: -" Алихан, извини ме, аз те разсеях, можеш да вървиш" Да, извиних се пред него.
Водеща: - Ние всички трябва да се учим от теб, ти си великолепен и това е истина.
Вече говорихме, че тази история е много специална. Аз искам да попитам Фърат : - Има ли история, която те вдъхнови ? Защото можеш да срещнеш такива хора в живота, аз самата познавам семейство, което има специално дете. Имаш ли такива познати ?
Фърат : - Аз нямам познати с проблемите на това дете, но в сюжета има хора, с които лично се познавам. Всичко това съм го слушал и виждал. Нямам познати с такъв точно проблем, но започвайки работа над сюжета, проведох дълги разговори с различни хора. Да, има деца с такива проблеми в общуването. И тези деца могат да преодолеят тези проблеми чрез различни методи. В крайна сметка, главното се явява това, че бащата е готов на всичко за своя син. Но, за бащата няма по-лоша ситуация от тази , да е невъзможно да чуе от своето дете, че го обича и че му е необходим.
Водеща: - Той иска да чуе това поне един път
Фърат: - И даже повече. Аз, дори като приготвям храна на синът си го питам - Хареса ли ти ? Даже знаейки, че той ме обича.
Водеща: - Това е много силна връзка и ти ми се струва, че каза, че да бъдеш герой за едно дете е много важно. Бащите са герои за своите деца. Така и трябва да разбираме тази история.Да ви задам въпрос и на вас / към Бора / Историята е много силна, но тя се дължи и на таланта на актьорите
Бора - Да
Водеща: - Ако гледаме на всичко от тази гледна точка, какви са вашите впечатления от филма ? От гледна точка на режисьор ?
Бора: - Ще кажа това ... ние с Къванч по-рано сме снимали десетина рекламни роли. Да кажа така - нямах съмнения в това, че той веднага ще влезе в роля. За кино с кратък срок е важно какъв ще е малкия актьор. След срещата ни с Алихан, която продължи само час, ние вече бяхме уверени, че ще заснемем този филм. Същото беше и с Бюшра и с брат Юджел. Мисля, че това е много важно. Сценария е много труден. Доста е трудно да го въплътиш в живота.
Водеща: - Много е трудно да не прекрачиш границата, зад която трябва да останеш ...
Бора: - Много
Водеща: - Защото всичко може веднага да стане като обикновена сапунена опера
Бора: - Ето какво исках да кажа накратко на семействата с такива специални деца. Фърат направи своята работа както трябва, все пак той искаше да разкаже за проблема с общуването на подобни деца с очите на самото дете. И ние разбира се, не искахме да се ползваме от автентични истории на деца с подобни проблеми. Филмът изпълни своята задача.
Водеща: - Да кажем така. Никой не извлича изгода в дадената ситуация.
Бора: - Вярно е
Водеща: - Родителите продължават да живеят и да се държат до толкова нормално, колкото могат. Това касае и самите деца и маниерът им на общуване с децата.За това тази история има връзка с всеки.
Бора: - Именно за това нюансите на актьорското майсторство и начинът / маниера/  на подаване на историята на зрителя е много важно. Иска ми се да вярвам, че направихме хубава и необходима работа. Работейки над филма, ние никога не засегнахме темата, че тази ситуация се явява болест и за това бяха необходими определени рамки. Това е наше решение, което също се явява определена конфронтация / противопоставяне / Помислихме, че явявайки се такъв / Ефе / това не значи, че той не може да изпълнява музика, оставихме и тези рамки встрани.
Водеща: - За това всичко стана естествено.
Бюшра играе много критична роля. Напълно да разкажем не можем, защото това ще разкрие изненадата.
Бюшра: - Ще мълчим
Водеща: - Аз гледах филма и ми е трудно. тя играе майката на Ефе, това можем да го кажем. Да. Но ти би била и отлична русалка, какво мислиш по този повод ?
Бюшра: - Говорейки каквото и да било за Лейля е много трудно, защото всяка дума касае развръзката на филма. Лейля всъщност ... Ай, ай  ... и това не бива да говоря, и за това не бива. По-добре да оставя мнението за образа на зрителите.
Водеща: - Тя е критическия момент в цялата история
Бюшра: - Всъщност - моята роля е определен вид поддръжка на проекта.
Водеща: - Но, след гледане на филма, всичко ти хареса, нали ?
Бюшра: - Да. Филма се оказа много топъл.Въпреки, че по жанр филма се явява драма, аз много се смях по време на гледането. Това е много уютна история, пълна с надежди. Така мисля аз.
Водеща: - Да, да! Това не е филм, който сипва сол на раната.
Бюшра: - Да
Водеща: - Това също беше направено в норма. Аз искам да разкажем малко за капитан Али и за самия Ефе. Капитан Али - това е човек, подобие на когото би трябвало да има повече хора в света. Ние искаме такива прекрасни хора да бъдат повече. Самият Къванч е също прекрасен, но на нас ни е нужен капитан Али.
Къванч: - Да
Водеща: - Успя ли да се поставиш на неговото място? Това е много важен аспект в актьорството.
Къванч: - Той е забележителен човек.
Водеща: - Много. Аз много го обикнах
Къванч:- Да кажа така ... Че ... Не искам да го опиша с една дума. Дори и да не го познавам лично, неговото внимание към детето, неговата позиция трябва да бъдат пример за подражание. Но, вътре в него ... неговото отношение с баща му, това, че е от Каш ...
Водеща: - Освен това, да предадем нашето уважение и поздрав на Юджел Ертен
Къванч: - Да, батко Юджел  е нашия учител, хубаво е, че той беше в този филм. Това е невероятно майсторство. Никого не мога да си представя на неговото място. Отново му благодаря, отлично се сработихме. Ако говорим за Али ... Али е от Каш, рибар, т.е занимава се с риболов. Той има лодки, също така работи с туристи. Той е един от капитаните, работи заедно с баща си. Много наивен, той съвършено не крие своите чувства / нито радост, нито мъка / Той е такъв, какъвто е.
Водеща: - Ти така хубаво успя да уловиш всичко, ето това е и филма. извини ме, че те прекъснах
Къванч: - Не, моля ви
Водеща: - Аз просто искам да кажа, че това е и самата същност на киното. Нужно е да забравиш , че ти се явяваш Къванч Татлъту. Това разбира се, не е лесно, ти си много красив мъж и ние желаем да виждаме Къванч, но там ние видяхме капитан Али. Твоето състояние, мимика, жестове, ти разговаряше неразбираемо, точно като хората от тази местност. Не е ли така ?
Къванч: - Да, аз специално заради това се отправих към Каш за две седмици. Ходех на риболов. Това е също така и мое лично хоби, увлечен съм по това.
Водеща: - Ето ти и полза
Къванч: - Много исках да ме съпровожда местен човек от Каш, да разговаря на този диалект с мен.Той да бъде от там и да говори като всички тях. Защото аз самият съм от Адана, родил съм се и съм израснал там - Отправям оттук любов и уважение на Адана, на всички вас. Разговаряйки със свои , близки хора , ти веднага ставаш друг, даже разговаряш по - иначе
Водеща: - Моментално!
Къванч :- Моментално. И аз, разговаряйки с членовете на моето семейство или със стари приятели, веднага започвам да говоря на техния "език" Нужно е да уловиш този момент . Как той разговаря със своите клиенти, как разговаря с баща си, как говори с жената, появяваща се в неговия живот ...
Водеща: - Също така има моменти на разговори със съседи
Къванч:- И разговорите със съседите. Това са детайли, на които е нужно да се обръща внимание. Искам да кажа, че за мен основната подготовка беше следната : тази наивност на децата, те говорят това, което чуват. А родителите ги ругаят, че не трябва да се говори така. Ние израстваме с тези предупреждения. Тази наивност е много важна. Али и до този момент е под въздействието на тези същите предупреждения. Той показва своята реакция, дори и тогава, когато не трябва. И той е много мил, такъв е, какъвто е.
Водеща: - Много естествен.
Ти се снима във филм, как  беше ? Алихан се е снимал в сериали, в реклами, но във филм - за пръв път. Хареса ли ти ? Би ли се снимал отново във филми ?
Къванч: - Той има повече филми от мен
Водеща: - Ние току- що  за това говорихме. Знаем всичко за Къванч, но за Алихан нищо, какъв позор. Извини ни, моля те.
Къванч: -  Алихан  е опитен актьор, приемам това.
Алихан - Не, не, батко Къванч
Водеща: - Нужно е повече от обикновени извинения. С нас е свършено, позор. Харесват ли ти филмите ? Харесва ли ти да се снимаш във филм?
Алихан: - Да
Водяща: - Ще се снимаш ли отново ?
Алихан : - Навярно да
Водеща: - Навярно да... А как е с училището ? Всички се интересуват от това, как успяваш да съвместиш и двете неща ? Получава ли ти се ?
Алихан: - Много е просто. Когато съм на снимки, не мога да ходя на училище, но когато няма снимки съм там.
Водеща: - А когато не си на училище, от приятелите ли разбираш за уроците? От къде ги вземаш ?
Алихан: - Изобщо не ги взимам. Дълго време взимах частни уроци.
Водеща: - Частни уроци ... И най-вероятно с малките актьори си имате различни методи на работа
Бора: - Да, разбира се.
Водеща - За това дори не е нужно да говорим
Това беше отлична работа, за всички нас, за зрителите. Този филм ни учи на много. Желаем ви успех! Благодарим ви, че приехте да участвате в нашата програма. Всичко хубаво!
Айре Heart Eyes, благодаря ти! Kissing Heart Наистина изобщо не се сетих да погледна 1 стр., извинявай! Но по датата, която ми даде Пепи бързо се ориентирах Smile И кво ми се смееш, аз разчитам на инфо от подругите във фейса, не съм видяла какво е писала Бирсен, така пишеше на руски, така го преведох и аз  Stuck Out Tongue Closed Eyes ВК вече много малко се споделя наистина, преди беше различно. Ако съм те засегнала с думите си, че този текст ми е познат, съжалявам, просто спонтанно го споделих, а не, че държа да се знае , че е мой превода. С една дума да видиш, че не съм чак такава забравана Stuck Out Tongue Winking Eye Разбира се, че се радваме на всяко видео с бг. субки, ако не те затруднява много, бих искала да продължиш да го правиш Kissing Heart
И аз и се радвам на Башак, но повече се радвам на снимки с нейните двама красиви мъже Stuck Out Tongue Winking Eye
Цитат
аз бих искала да питам за такива деца от аутистичния спектър, как стават особено добри, гениални в дадена област на изкуството, в случая музиката?
Какво съм си записвала някога на курсовете, които посещавахме за работа с такива деца, все още не съм си изхвърлила тефтерите :
"Причината за гениалността в някои сфери на деца от аутистичния спектър, най-вече при тези със "синдром на саванта“ се дължи на специфични невробиологични различия в структурата на мозъка, генетични фактори и уникален когнитивен стил на обработка на информацията. Около 10% от хората с аутизъм проявяват подобни изключителни заложби. Тези особености често засягат лявото полукълбо на мозъка, което отговоря за езика, логиката и социалните умения. И за да компенсира тези липси, дясното полукълбо се активира свръх интензивно. То пък отговаря за обработката на визуална, пространствена и музикална информация, което отключва гениални способности в изкуството, математиката или паметта. Аутистичният мозък има вродена склонност към крайна концентрация върху специфична тема или дейност. Детето с аутизъм може да прекарва много часове в детайлно изучаване на една област и този огромен обем практика често води до абсолютно майсторство. Децата от спектъра притежават когнитивен стил, насочен към анализ на детайлите, вместо към глобалната картина. Аутистичните деца забелязват закономерности, структури и кодове, които остават невидими за другите. Това им помага да извършват сложни математически изчисления наум или да запаметяват цели енциклопедии с фотографска точност. Всички прояви на савантизъм са свързани с огромен капацитет на дългосрочната и работната памет. Невронните пътища, отговорни за съхранението на данни, функционират с много по-висока ефективност, позволявайки възпроизвеждане на информация, напр. на сложна мелодия само след едно чуване."
Какъвто беше случая на Ефе Hands Plus1
Забравих да ви се похваля, че отново всички ми похвалиха тортата, най - много Юрката, този път му дадоха и на него Stuck Out Tongue Closed Eyes
Хубава вечер, дружки Hug

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 18:03 от queen_fenka

# 422
Дали е нова

# 423
Терзи, не знам снимката дали е нова, но нещо не ми се вярва. Нали вчера имахме снимки с момиченцето 🤔 но пък ризата веднага я познах 🤭 😀 🤭

Айре, ето на какво събитие е била Башак 😍

"Намираме се в бутика @JACQUEMUS в @MO_BODRUM, чието откриване лично направи SIMON ❤️ И красотата на червената ми рокля, избрана от стайлинг екипа на @JACQUEMUS 🫠

Simon е Симон Порт Жакмюс - дизайнерът и основател на марката Jacquemus. Това не е масова марка, а френска висша мода с много по-младежка и лятна естетика, вдъхновена от Прованс. Затова и отварянето на нов бутик в Mandarin Oriental, Бодрум с личното му присъствие е голямо модно събитие.

Междудругото Зендея е била с негова рокля на премиерата на Одисей в Лондон.

Благодаря ви за споделените интервюта.
Много искрен, внимателен и уважителен е Къванч.❤️
И в двете интервюта се говори за двата му филма до тогава "Сънят на пеперудата" и "Хайде, сине".
Утре ще ви кача сравнение между тях.
А филмите вече са шест.

Айре и аз искам превод, но само ако ти имаш желание. 😍

Хубава вечер 🤗🤗🤗

# 424
Добро утро, дружки Hug

Благодаря ви за споделеното! Kissing Heart
И аз като Пепи мисля, че тази снимка е стара, сега споделена. Предполагам, че е от времето на ДиК Thinking

Не само прическата, но и цвета на косата са различни.

Много ни затруднява ашкъма, хамелеон е и в живота, не само пред екрана Heart Само да се обръсне и се чуди човек от коя година е снимката, така се променя.
Пепи, благодаря за инфото за събитието на което е присъствала Башак. Явно КБТ все още са в Бодрум .
Да ви припомня още статии за филма:
Цитат
Статия от журналистката Назлъ Менги
Това е нещо невъзможно - " Хайде, бе сине"
Мина пресконференцията и прожекцията на филма " Хайде, бе сине" Въпреки, че очите ми се насълзяваха много пъти по време на прожекцията, аз се сдържах да не се разплача. Защото ако бях започнала да плача,
плачът ми щеше да стигне за цял киносалон. Но, по време на финалната сцена беше невъзможно да се въздържа и бях принудена да се разплача... Гледаме историята на баща, който се бори заради само един поглед и една усмивка на синът си, който живее в свят, далечен от всички човешки удоволствия и радости. Режисьорът на филма Бора Егемен засне тази история толкова чувствено и проникновено, че всяка секунда от филма те трогва до дъното на душата ти. Мисля, че думите не стигат, за да се опише таланта на Къванч Татлъту в този филм, той трябва да се види със собствените очи. Всяко негово движение, мимика, поглед те карат да преживяваш буря от емоции. В определен момент дори забравяш, че гледаш най-красивия мъж на Турция, тъй като неговото актьорско майсторство превъзхожда красотата му. Дори ако оставим настрана проникновената история на Ефе и Али, на този филм си струва да отидеш, дори само за да видиш другите баща и син - историята на искрената любов между Али и неговият баща капитан Хашмет. Да видиш великолепния актьор Юджел Алтан в тази роля доставя удоволствие. Малкият актьор Алихан Тюркдемир изигра отлично своята роля. Бюшра Девели играе ключов образ в тази история.  Феридун Дюзагач с песните си и таланта си допринася много за филма. Саундтрака на филма е много проникновен, това са все творби на Фахир Атаколу.
Благодарение на прекрасния летен пейзаж на Каш нашата тъга по лятото посред зима поне малко утихва.
 Обезателно трябва да гледате филма " Хайде, бе сине" Това е история за най-искрената любов, това е съвършено невероятен филм, докосващ дълбините на човешката душа.

Цитат
Вие трябва да се запознаете с този прекрасен баща
Узнавайки, че Къванч Татлъту пет години след " Сънят на пеперудата " се е съгласил да участва в някакъв филм, всички бяхме развълнувани. След като изгледаха този филм всички разбраха причината за съгласието на Къванч. Ролята на капитан Али, който сам възпитава своето дете на туристическа лодка е роля, благодарение на която всеки актьор може да покаже всички възможности на своя актьорски талант. Ще кажа следното - в този филм няма и следа от тези мачовци, които по-рано е играл Къванч.
Той те кара да се смееш, да плачеш, той така силно притиска своето дете в обятията си, готов е на всичко заради само една усмивка на детето му, на една дума, той е великолепен! Освен това е просто невъзможно да не се възхищаваш на малкия актьор Алихан Тюркдемир.
Бюшра Девели може да се каже, че я нямаше във филма. Даже нейната роля не беше някак напълно прописана, нейната героиня оставя въпроси у зрителите. За това пък бащата и сина със своята история отговорят на всички тези въпроси.
Това не е филм, който трябва да гледате заради красивия актьор, това е прекрасна работа. След филма " Моят баща и моят син " това е най-успешната екранизация на отношенията, на връзката между баща и син. Струва си всеки да отиде да го види.
Цитат
В денят на влюбените се състоя гала - премиерата на филма " Хайде, бе сине " с участието на Къванч Татлъту в Щутгарт, в който играха Къванч Татлъту, Бюшра Девели и Алихан Тюркдемир. Организаторите на приема също взеха участие, но главната бомба на премиерата стана участието на самия Къванч . За да видят Татлъту зрителите много часове преди премиерата се събраха на входа на организационната зала,
 за да успеят да заемат места. Въпреки студа те престояха там дълги часове. С появата на Къванч Татлъту ,
 който беше поканен в Щутгарт от спонсорите  "AF-Media" и "ELITevents Stuttgart", в киносалона като че ли земята под краката на всеки се разлюля от вълнението и виковете на феновете. На червения килим Къванч Татлъту поздрави всички свои почитатели, сред които имаше и млади момичета, и деца и възрастни хора. Най- трудно беше на охраната, тъй като тинейджърите непременно искаха да се доберат до Къванч, за да си направят селфи с него. Но, актьорът не обиди своите фенове и се снима с огромно количество хора.
Премиерата на филма се състоя в един от най- големите кинотеатри в Щутгарт "UFA Palas", при това едновременно в три зали. Залите бяха пълни и Къванч лично посети всяка от тях и разговаря с публиката.  Зрителите след края на филма без умора аплодираха Къванч.
Къванч Татлъту разказа, че снимките са продължили девет седмици и коментира филма така :" Ние видяхме историята за любовта на баща, на когото нищо повече не му е нужно ... " Къванч каза, че отдавна не се е снимал във филми, но би искал да остави следа в родната кинематография. " Заради сериалите дълго време не се снимах, но от сега нататък аз все повече искам да се снимам в киното. Опитахме се да заснемем топъл филм, пълен с любов. Благодаря на всички актьори, режисьори и продуценти. Мнението на зрителите беше много важно за нас , ето това видяхме и днес. Винаги главното мнение е на зрителите. Опитахме се да ви предадем по най-добрия начин тази искрена история. Много се радвам, че филма се харесва на всички. " каза на края актьора.
И още стари снимки, които може и да не помните, бяха споделени от Дива в спойлер, предполагайки от кафенето и сградите наоколо, че Къванч е посетил Амстердам след премиерата на филма.

Имайте хубава неделя, дружки Hug

# 425
Здравейте Благодаря за споделеното

Къванч

https://x.com/kivanc_kosovo/status/2081266564884521249

# 426
Благодаря ти, Терзи! Kissing Heart Е, видяхме, че визията му си е същата от снимката с малката красавица.
Ето какво е написала Елле Нави във ФБ над видеото :
Цитат
The request from a group of young people from İnegöl—who asked Kıvanç Tatlıtuğ to send greetings to their hometown after running into him in traffic—did not go unheeded.
Kıvanç obliged their request and sent his greetings to all of İnegöl.
🎥@hakandilan_eyli @kivanctatlitug
Молбата на група млади хора от Инегьол към Къванч Татлъту да изпрати поздрави на родния им град, след като попаднаха с него в трафика, не остана нечута. Къванч се съобрази с молбата им и изпрати поздрави на целия Инегьол.
Ей заради това го обичат хората в Турция, Къванч е добър и здраво стъпил на земята човек, на когото главата никога не се замая от славата, която го сполетя на съвсем млада възраст Heart

# 427
Привет момичета, благодаря за всичко споделено!! Kissing Heart

Готина изненада имаме!! Браво на Киво, че е изпълнил молбата !!
https://www.instagram.com/p/DbOaIDYIJx4/

Фенче Kissing Heart, не съм се засегнала, нормално ако ти се стори познат един текст, минал през ръцете ти, да го споделиш.
Припомнихме си как беше ситуацията и кой превеждаше от турски по това време.
снимките ги знам, споделих един албум от 390, ама едва ли сте му обърнали внимание.......
направо се гордея колко стриктна съм била, запазила съм почти всяка снимка Stuck Out Tongue Winking Eye
Благодаря ти за отговора за децата с аутизъм и за "синдром на саванта“  Hands Plus1

снимката, която излезе вчера мисля, че е от 2020, когато Къванч пускаше коса за Якамоз.

Пепи, благодаря за инфото за модния бранд!

Видеото, на което мислех да слагам суб, Фенка го постна в темата,

има го и с руски суб, та мисля да си запазя точките за едни други с Башак и Къванч.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 14:30 от Airra

# 428
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Благодаря за споделеното. Всички статии много ми харесват. Филмът си заслужава всички красиви думи, защото той самия е красив филм, филм за душата ❤️

Ето и обещаното сравнение между "Сънят на пеперудата" и "Хайде, сине"

Скрит текст:
Двете лица на Къванч: От крехкост към устойчивост
1. От Музафер към Али: Еволюцията на уязвимостта
•   В „Сънят на пеперудата“ Къванч играе крехкостта на тялото. Музафер знае, че времето му изтича, но душата му е пълна с пеперуди, поезия и светлина. Неговата сила е в това, че отказва да бъде жертва — той избира да лети, дори с болни бели дробове.
•   В „Хайде, сине“ Къванч играе крехкостта на духа. Али е физически здрав и силен мъж от морето, но отвътре е раздиран от самота. Неговата борба не е с физическата смърт, а с емоционалното отчуждение. Ако Музафер лети, то Али пуска котва на дъното, за да бъде твърда земя за своя син.
2. Словото срещу Тишината
•   Музафер търси безсмъртие чрез думите. За него всеки написан стих е победа над смъртта. Той вярва, че думите могат да накарат едно момиче да го обикне и света да го запомни.
•   Али се научава да живее без думи. За него езикът е загубил своята магическа сила, защото синът му Ефе не реагира на него. Али трябва да разруши собствената си нужда от думи и да премине към най-чистото ниво на комуникация — присъствието, докосването и музиката.
3. Какво донесоха тези роли за кариерата му?
Ако „Сънят на пеперудата“ беше филмът, който отвори вратата на Къванч към сериозното, артхаус кино и му донесе признанието на критиците като виртуозен драматичен актьор, то „Хайде, сине“ беше филмът, който утвърди неговата зрялост.
В „Сънят на пеперудата“ той показа, че може да бъде нежен и поетичен; в „Хайде, сине“ показа, че може да носят цялата тежест на света върху раменете си без нито един излишен вик.

Чудя се дали това не е Къванч ?🤔🤔🤔

Лека, вечер 🤗🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт