💙 Къванч Татлъту- минали и бъдещи проекти, партньори, семейство - тема 122 💙

• 24 735
  • 600
  •   2
Отговори
# 555

Хубав ден!! Hug

Пепи,
ами да има снимки, стари, нови, не се оплакваме Wink
тая която Терзи е постнала е правена заедно с тази,  евентуално

Изгледах 2 еп, доста страховити сцени на сблъсъка на героите с ужасната астрономическа катастрофа......
ще пиша повече, но по-късно.

# 556
Добро утро, момичета 🤗 🤗 🤗

Не успявам да стигна чисто физически до тук, да пиша по серията пък съвсем, затова качвам анализа на Айки. Надявам се да успея да напиша и някои мои наблюдения днес или утре, които липсват тук. Отново съм без скрит текст, за което се извинявам.

Официално Netflix описва епизод 2 като 43-минутен епизод, в който Арман и Дефне търсят оцелели на Кос и се опитват да открият Кенан преди изгрев, докато Феликс и Джем възстановяват електричеството. ([Netflix][1])

## 1. Заглавието — „Yakamoz S-245“

Самото заглавие е много интересно, защото **„Yakamoz“** на турски означава явлението на светлината/сиянието по морската повърхност, обикновено свързано с отражение или биолуминесценция. А „S-245“ е обозначението на подводницата.

Тук има почти ироничен контраст:

**Yakamoz = светлина по водата**
**S-245 = подводницата, която трябва да избяга от смъртоносната светлина на Слънцето.**

Тоест още заглавието противопоставя **светлината като красота** и **светлината като смърт**.

Това е особено важно във втори епизод. Героите започват да разбират, че спасението им зависи от това да се намират **под водата**, докато на повърхността настъпва смърт. Епизодът буквално обръща нормалната човешка логика: обикновено светлината означава безопасност, а тъмнината — опасност. Тук е точно обратното.

Има и второ значение: **Yakamoz** е подводното сияние, което се вижда през нощта. А героите вече живеят в свят, в който **нощта е единственият безопасен прозорец**.
---

# 2. Мястото — остров Кос

Изборът на **Кос** не е случаен като драматургична среда.

Кос обикновено се асоциира с:

* туризъм;
* море;
* слънце;
* движение;
* хора;
* живот;
* средиземноморска атмосфера.

Във втори епизод всичко това е изчезнало.

Получава се много силен визуален контраст:

> **слънчевият остров, който обикновено е символ на живот, се превръща в място на смъртта.**

Арман и Дефне се движат през пространство, което изглежда познато, но вече няма човешко присъствие. Пътищата, сградите, автомобилите и инфраструктурата са останали, но **обществото го няма**.

Това е една от най-важните идеи на епизода:
**цивилизацията не изчезва физически веднага — изчезва първо като човешко присъствие.**

Има град, но няма градски живот.

Има електрическа мрежа, но няма кой да я използва.

Има телефони, но няма кой да отговори.

Има убежища, но вътре има мъртви.

---

# 3. Хронологията на епизода

Тук е важно да се следи времето, защото почти целият епизод е структуриран около **обратното броене до изгрева**.

### Начало

Подводницата **S-245 изплува** и екипажът разбира, че комуникациите са прекъснати. Арман и останалите се опитват да убедят военните, че случващото се със Слънцето е реална заплаха.

Дефне получава видеосъобщение от Кенан, което показва паниката на хората на сушата. Това постепенно превръща теорията на Арман в нещо, което военните вече не могат да игнорират. ([The Review Geek][2])

### Следващ етап — разделянето

Героите се разделят на няколко групи:

**Арман + Дефне + Умут**
→ търсят Кенан и убежище.

**Феликс + Джем**
→ търсят начин да възстановят електрозахранването.

**Военните на подводницата**
→ подготвят повторно потапяне.

Това разделяне е много важно. Епизодът вече не разказва една история, а **няколко паралелни реакции към една и съща катастрофа**.

### Кос

Арман, Дефне и Умут стигат до града.

Постепенно става ясно, че хората не просто са изчезнали — **те са мъртви**.

Най-силният момент е откриването на оцелелия в банковия трезор.

Той е оцелял, защото се е изолирал от външната среда. Това е първото ясно доказателство, че защитеното пространство може да спаси човек от слънчевата катастрофа.

Умут обаче го застрелва.

Това е повратният момент в психологическия конфликт между **Арман и Умут**.

### Междувременно — подводницата

Рана изпада в паника. Тя е човекът, който най-силно показва какво означава психологически да осъзнаеш края на света.

Йонджа се опитва да я стабилизира.

В същото време става ясно, че **самото потапяне на Yakamoz преди това е било причината екипажът да оцелее**.

Така постепенно се появява трагичната логика:

> Те не са спасени, защото са били по-подготвени от останалите.
> Те са спасени, защото са били на правилното място в неправилния момент.

### Разкритието за Слънцето

Рана открива информация, че причината е свързана с **промяна в слънчевата полярност и изключително мощно излъчване**. Сериалът използва това като научна рамка за апокалипсиса. ([The Review Geek][2])

Тук е важно да се отдели **драматургията от реалната наука**. Научната обосновка на сериала е доста спекулативна и не трябва да се приема като реалистично описание на слънчевата физика. Това е по-скоро научнофантастичен механизъм, който позволява на сценария да постави хората в необичайна ситуация.

### Финалът

Героите трябва да се върнат към подводницата **преди изгрева**.

Арман и Дефне закъсняват.

S-245 се готви да потегли.

Те успяват да се върнат буквално в последния момент, но Умут вече открито обвинява Арман.

И тук е същинският финал на епизода:

**външната опасност е Слънцето, но вътрешната опасност започва да бъде конфликтът между хората.**

Netflix също поставя именно напрежението между Арман и Умут като централен двигател на следващия епизод. ([Netflix][3])

---

# 4. Арман — човекът на науката срещу човека на властта

Арман е може би най-интересният психологически персонаж в епизода.

Той не е типичният „герой спасител“.

Основният му проблем е, че **знае нещо, което другите не искат да приемат**.

Той е учен, морски биолог, човек, който мисли чрез доказателства и наблюдение. Затова неговата реакция към катастрофата е:

**„Трябва да разберем какво се случва.“**

Докато Умут мисли:

**„Трябва да контролираме ситуацията.“**

Това са две напълно различни психологии.

Арман е:

* рационален;
* любопитен;
* импулсивен;
* емоционално ангажиран;
* склонен да рискува заради друг човек.

И точно последното е неговата слабост.

Когато става дума за Дефне и Кенан, той престава да мисли само стратегически.

Това го прави **по-човечен**, но и потенциално опасен за групата.

---

# 5. Дефне — психологията на надеждата

Дефне е много интересен контрапункт на Арман.

Тя има конкретна лична причина да продължава:

**Кенан може да е жив.**

Така глобалният апокалипсис се превръща в лично преживяване.

За Арман въпросът е:

> „Как да оцелеем?“

За Дефне въпросът е:

> „Как да намеря човека, когото обичам?“

Това са две различни форми на мотивация.

Дефне демонстрира **отказ да приеме окончателността**.

Дори когато логиката казва, че вероятно няма оцелели, тя продължава да търси Кенан.

Това може да бъде интерпретирано по два начина:

**като надежда** — тя отказва да се предаде;

**като психологическо отрицание** — тя не е готова да приеме новата реалност.

И точно затова нейното поведение е толкова човешко.

---

# 6. Умут — най-опасният човек на борда

Според мен именно **Умут е психологическият център на епизода**, макар Арман да е главният герой.

Умут е заместник-командирът на S-245. ([Netflix追劇筆記本][4])

Той е човек на:

* дисциплината;
* йерархията;
* заповедта;
* контрола;
* практическите решения.

Но има нещо по-дълбоко.

Умут постепенно започва да вярва, че **оцеляването оправдава всяко решение**.

Това личи най-силно при човека в банковия трезор.

Умут го убива и представя действието като милост.

Това е изключително важна психологическа граница.

Защото Умут не казва:

> „Убих го, защото беше опасен.“

Той казва, по същество:

> „Направих му услуга.“

Това е много по-страшно.

Защото означава, че Умут започва да **заменя моралния избор със собствената си преценка за това кое е правилно**. Анализ на епизода също отбелязва липсата му на емпатия и именно убийството на оцелелия като ключов пример. ([ShiraDest][5])

---

# 7. Феликс и Джем — две различни реакции към страха

Феликс и Джем имат по-малко драматургично пространство, но функцията им е важна.

Те трябва да възстановят електричеството.

Това е интересно символично действие:

**докато светът се разпада, те се опитват да възстановят нормалността.**

Електричеството е цивилизацията.

Телефонът е комуникацията.

Светлината е контролът над пространството.

Те се опитват да върнат тези неща, въпреки че вече живеят в свят, в който самата цивилизация е поставена под въпрос.

При Джем има и допълнителен психологически елемент — той е видимо нестабилен и използва вещества, което подсказва, че не притежава вътрешните ресурси на Арман или военните за справяне с кризата. ([The Review Geek][2])

---

# 8. Рана — най-чистият образ на човешкия страх

Рана според мен е един от най-недооценените персонажи в епизода.

Тя не се опитва да бъде герой.

Не прави велики планове.

Не спори за стратегия.

Тя просто **се страхува**.

И именно затова представлява обикновения човек.

Когато Рана остава сама на кея, тя преживява това, което вероятно милиарди хора по света преживяват в този момент:

> „Аз ще умра.“

Йонджа се опитва да я върне към рационалността.

Така между тях се появява важен контраст:

**Рана = емоционалната реакция.**
**Йонджа = дисциплинираната реакция.**

---

# 9. Най-важният конфликт: Арман срещу Умут

Това е много повече от лична неприязън.

Двамата представляват **две философии за оцеляването**.

| Арман                     | Умут                 |
| ------------------------- | -------------------- |
| Наука                     | Военна дисциплина    |
| Доверие в доказателствата | Доверие в йерархията |
| Емпатия                   | Прагматизъм          |
| Риск за другите           | Контрол над другите  |
| „Нека разберем“           | „Нека действаме“     |
| Човекът е цел             | Оцеляването е цел    |

И това е голямата тема на сериала.

**Какво остава от морала, когато законът и цивилизацията вече не съществуват?**

Арман смята, че човек трябва да остане човек.

Умут започва да мисли, че първо трябва да остане жив.

И епизодът не дава лесен отговор кой е прав.

---

# 10. Защо „изгревът“ е толкова важен

Изгревът е практически **часовникът на епизода**.

Цялото действие се движи към един момент:

**Слънцето ще изгрее.**

Това създава много специфична драматургична структура.

Нощта = време за действие.

Денят = смърт.

Следователно:

**времето вече не е календарно, а биологично.**

Героите не питат:

> „Какво ще правим утре?“

Те питат:

> „Колко време остава до изгрева?“

Това е изключително ефективен начин сериалът да превърне природния цикъл в **таймер за напрежение**.

---

# 11. Какво всъщност се случва психологически във втори епизод

Ако първи епизод е бил:

**„Нещо странно се случва.“**

то втори епизод е:

**„Старият свят е приключил.“**

Героите преминават през няколко психологически етапа:

**1. Недоверие**
„Не може това да е вярно.“

**2. Проверка**
„Нека видим какво се е случило.“

**3. Шок**
„Всички са мъртви.“

**4. Самосъхранение**
„Трябва да се върнем под водата.“

**5. Морална криза**
„Какво имаме право да направим, за да оцелеем?“

**6. Конфликт**
„Кой има право да взема решенията?“

И точно последният въпрос е бъдещият голям проблем.

---

## 12. Най-силната символика на епизода

Има три особено силни символа.

### ☀️ Слънцето

Обикновено е символ на живот.

Тук е **оръжие**.

### 🌊 Подводницата

Обикновено подводницата е затворено и опасно пространство.

Тук тя се превръща в **убежище**.

### 🏦 Банковият трезор

Обикновено трезорът символизира сигурност и богатство.

Тук той е **последното убежище на един човек**, но не може да го спаси от физическите последствия на катастрофата.

Това е почти метафора:

> Парите и цивилизацията могат да ти дадат защитено пространство, но не могат да отменят самата катастрофа.

---

## Моето обобщение на епизода

**Втори епизод е преходът от „апокалипсис“ към „оцеляване“.**

Първият епизод поставя въпроса **„Какво се случва?“**.

Вторият започва да отговаря:

**Слънцето убива. Повърхността вече не е безопасна. Морето е убежището.**

Но едновременно с това сериалът поставя втори, по-интересен въпрос:

**„Когато обществото изчезне, какво определя правилното и грешното?“**

И тук се ражда конфликтът между Арман и Умут.

Арман защитава идеята, че **оцеляването трябва да има морална граница**.

Умут постепенно приема идеята, че **оцеляването само по себе си е моралното оправдание**.

Затова финалът на епизода е много повече от „ще успеят ли да се качат на подводницата“. Той показва, че **дори да оцелеят от Слънцето, те може да не оцелеят един от друг**.

Това според мен е истинската функция на втори епизод: **Слънцето е външният враг, но Умут и Арман започват да изграждат вътрешния конфликт, който ще движи сериала нататък.**

Хубав ден 🤗🤗🤗

# 557
Здравейте Благодаря за споделеното

https://www.instagram.com/stories/basakdizer/3968755505522610090/

# 558
Привет момичета!! Hug
Пепи,
О много ми хареса какво е написал Айки за 2 еп., като характеристика на събитията и героите! има много точни попадения.

ти нямаш време за темата, аз нещо не съм във форма и нямам настроение за коментиране. Disappointed

за сега ще отбележа края на серията, когато затвориха подводницата за Арман и Дефне, паниката на приятелите им, заповедта на тоя отвратителен Умут, както и страха на двамата А и Д, че ако не се качат ги чака сигурна смърт.

и това ми беше леко комично и странно, тия двамата какви бяха тия жички, с които се бориха, че дойде тока за целия регион.

Терзи, мерси!
Башак ни зарадва Heart

колко висок е станал! пупу!

Последна редакция: сб, 22 авг 2026, 11:10 от Airra

# 559
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Наистина много е пораснал Курт Ефе ❤️ ама той на кого да се метне. Жив и здрав да е.

Айре, и на мен ми харесва написаното от Айки, обаче как можах така да го кача 🫣🫣🫣 Лаптопът ми уж снощи проработи, но явно ще трябва да купувам нов. Даже си изгледах трети епизод на Yakamaz s245 .

Да допълня само това, което ми направи впечатление сега при гледането на втория епизод. Не съм се връщала в старите теми и не помня дали сме го коментирали.

Първото, когато Арман, Дефне и останалите почнаха да обикалят Кос,  те първо влязоха в църквата.

а след това в банката.

Наистина ми се струва много интересен този подход да ни покажат точно тези две места, които са символ на две противоположности - вярата и духовното от една страна и материалното от друга. В катастрофата, която настъпи обаче жив човек имаше в банката.
Айки е описал действията на Умут, но на мен ми беше интересна реакцията на обикновените войници, които въпреки че вече имаха представа какво се случва , се нахвърлиха да събират пари. Глупост или алчност е това? И точно в този момент пускането на електричеството ги направи заложници в трезора, което на практика означаваше сигурната им смърт.

Много интересно изграждане на епизода беше и на отношенията между самите герои точно с тези сцени, които очертаха основните конфликти в следващите серии.

Хубав ден, момичета 🤗 🤗 🤗

# 560

Привет!! Hug

Пепи, хареса ми какво си написала Hands Plus1
за църквата и банката.....
гледката на толкова много мъртви хора е доста подтискаща Confounded
алчността е един от 7 смъртни гряха, войниците съблазнени от многото пари в трезоза намериха смъртта си.
Умут застреля без много да му мисли оцелелия човек в банката, но по ирония на съдбата там загуби част от екипажа си и един от най-близките си хора. Много се озлоби с/у Арман.....

Разбрах как стана пускането на тока. Wink
А Дефне действа егоистично и глупаво, като поиска да тръгнат да търсят Кенан, Арман нали е добричък не можа да й откаже, а рискуваха толкова много, ако бяха закъсняли още, изобщо нямаше да намерят подводница, в която да влезят и това щяха да са последните им часове живот.

лека вечер!

# 561
Привет, момичета 🤗 🤗 🤗

Днес една идея повече се диша.
Не намирам нещо ново, освен това видео.

https://www.instagram.com/reel/DLfvhFkMfLj/?igsi=eWNleGg1bjIzbnlh

Айре, моля те и ти да чуеш гласа, който се чува зад кадър в началото ,но аз на 99% съм сигурна, че е гласа на Къванч. Направи ми впечатление датата на публикуване.

Междувременно ми излезе във Фейсбук страницата на Novelas+ , Айле е впечатлило изключително много хората. Харесванията и възторжените коментари са в пъти повече от тези на другите предавания.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 562
Привет, дружки Hug
Завърнах се! Колко градуса е било тук, бре хора, и сега е ужасно топло, включихме във всички стаи климатиците, че не се диша в къщи, хем бяхме пуснали всички щори.
Благодаря ви за всичко споделено! Kissing Heart Утре ще чета подробно всичко, сега се зарадвах най- много на Курт Ефе, толкова е пораснал пу пу пу,  изглежда на 5, дори 6 годинки, ще стане много висок, прекрасен е! Heart
Пожелавам ви лекинка с прекрасен залез от тази вечер Hug

# 563
Добро утро, момичета 🤗🤗🤗

Фени, добре си се завърнала. Страхотни снимки 👏 Надявам се, че си се заредила с хубави емоции. 😍
Наистина беше много, много топло. Направо прекали.

Хайде, понеделнишки да идват някакви новини. Къванч ни обеща скоро да получим.

Хубав ден ви желая 🤗 🤗 🤗

# 564
Привет, дружки Hug
Пепи, благодаря ти! Kissing Heart Ох, и днес е много горещо, липсва ми бризът, идващ от морето ... Наистина си изкарахме чудесно и РД на синът ми / бяхме над 24 човека и беше много весело, направихме го както винаги до самия плаж на открито в заведението на приятеля му / и си починах наистина, само ми беше малко срещата с морето, не успях да му се наситя достатъчно Stuck Out Tongue Winking Eye
Долу се вижда малка част от заведението, а горе е къщата му, оттам снимах, невероятна гледка към морето, за която му завиждам най- искрено.

Нищо, към края на септември може да имам късмет да пробвам и морето в Аликанте, синът ми има работа в Санта Пол за няколко дни, където си купи къща и иска да отида с него, на няколко километра е от там, та най-после да видя къде живее сестрьонка на живо, не на снимки, а и неговата, разбира се. Там сезона свършва чак ноември Smile
Много ми хареса какво е написал Айки 2, все още не съм гледала 2 серия, но ще го направя скоро, за да се включа в обсъждането и Hands Plus1
Айре Heart Eyes, да, прибързах с гифчетата, но много исках да споделя Арман с водолазния костюм, много е готин! Heart
Септември ще трябва да имаме някакви новини, казах ви , че по-рано не очаквам нищо. Дано стане ясно дали ще се осъществи и сериала, много ми се гледа агент Али Hands Pray
Пожелавам ви хубав ден с невероятната усмивка на ашкъма ни Hug

# 565

Привет в понеделник, момичета! Hug
Фенче Kissing Heart, добре си се завърнала, липсваше!
и аз много се зарадвах на Курт Ефе.
Пепи, гласът прилича на този на Къванч, но не мисля, че е той, по това време/разглеждах снимки/ е бил по морето с новата си яхта. За мен компанията с моторните състезатели се формира тая година.

20 турски телевизионни сериала, които станаха международни хитове
4 сериала с Къванч!
само снимките са  Close

тая ми е непозаната......

успешна седмица с Хубави новини!!:hugs:

# 566
Айре, интересна класация. Къванч с най-много сериала.👏
А тази снимка е създадена с ИИ. От преди няколко месеца е.
Къванч като го няма, ИИ ще почне да прави най - "истинските" снимки с него .
Ето още една.

Башак качи тази снимка.

Тази нейна приятелка беше редактор на известно списание, нали?
Да видим какво ще излезе от това.

Лека 🤗🤗🤗

# 567
Привет, дружки Hug

Много ви благодаря за всичко споделено! Kissing Heart
Айре Heart Eyes ти не харесваш особено Гюмюш, но той присъства в почти всички класации за турски сериали Stuck Out Tongue Winking Eye И с участието му в Езел стават 5 сериалите с него в тази класация Hands Clap
Брей, ИИ става все по-добър, заблуди ме, че тази снимка е истинска Smile

Пепи, и тази си я бива!

Ти си голям следовател, споделеното от Башак не е случайно, да видим какво ли ни очаква септември, тази последна седмица от август аз поне не очаквам нищо.
Сега започвам да гледам 2 серия на Якамоз, а на вас пожелавам страхотен ден! Hug
Ако на някоя от вас и е интересно, 1 серия на този документален филм за моята първа виртуална любов излезе на 20. 08., все още не съм го гледала, едва ли ще ме изненадат с нещо, но ще го преслушам по някое време. Не зная колко серии ще е, но 1- та е само към 7 мин. Thinking

Последна редакция: вт, 25 авг 2026, 10:42 от queen_fenka

# 568
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Фени, вярно и Езел 👍 Мисля, че вече в 90% от случаите мога да позная, когато има генерирана снимка и особено за текстове от ИИ. Хубаво е, че тук този факт го отбелязваме.
По повод на Гюмюш и тази класация се сетих, че преди време бях питала Айки за това как започва разпространението и популярността на турските сериали. Ето отговора.

Скрит текст:
Как турските сериали завладяха света
Популярността на турските сериали не започва с един-единствен хит. Тя се развива на няколко етапа, като всеки от няколко ключови сериала отваря нови пазари.
1. „Gümüş“ (2005–2007) — началото на международната експанзия
„Gümüş“, познат в арабския свят като „Noor“, е първия огромен  турски телевизионен хит извън Турция. След излъчването му в арабския свят през 2008 г. популярността му става феноменална. Успехът показва на телевизионните дистрибутори, че турските продукции могат да бъдат продавани в огромен брой държави.
2. „Binbir Gece / 1001 Nights“ (2006–2009) — турските сериали излизат на международната сцена
„Хиляда и една нощ“ е следващата голяма крачка. Сериалът става хит на Балканите, в арабския свят и особено важен за последвалото навлизане на турските продукции в Латинска Америка.
Тук вече започва да се оформя моделът, който ще направи турските сериали толкова успешни: красив Истанбул, романтика, семейни конфликти, социални различия и много силни персонажи.
3. „Aşk-ı Memnu / Забраненият плод“ (2008–2010) — модерният турски сериал
„Aşk-ı Memnu“ е огромен вътрешен хит и има огромно значение за международната популярност на турските актьори и продукции. Kıvanç Tatlıtuğ и Beren Saat се превръщат в най-разпознаваемите лица на турската телевизия.
Сериалът показва Турция по различен начин — не исторически или традиционен, а модерен, богат, космополитен Истанбул. Това е важна част от образа на турските сериали пред международната публика.
4. „Fatmagül'ün Suçu Ne?“ (2010–2012) — драмата става глобална
След романтичните истории идва много по-сериозна социална драма. „Fatmagül'ün Suçu Ne?“ показва, че турските сериали могат да привличат международна публика и с тежки социални теми, а не само с любовни истории.
5. „Muhteşem Yüzyıl / Великолепният век“ (2011–2014) — глобалният взрив
Това е моментът, в който турската телевизионна индустрия вече се превръща в глобален феномен.
Историята на Сюлейман Великолепни и Хюррем султан съчетава исторически мащаб, политика, интриги, романтика, дворцова естетика и огромна продукция.
„Великолепният век“ е продаден в десетки държави и достига стотици милиони зрители. Той окончателно доказва, че турски сериал може да бъде успешен на пазари, които нямат почти никаква културна връзка с Турция.
6. „Diriliş: Ertuğrul / Възраждане: Ертугрул“ (2014–2019) — нова аудитория
„Ертугрул“ разширява още повече географията на турските сериали. Особено огромен е успехът му в Пакистан, Южна Азия и мюсюлманския свят.
Той показва, че историческите турски продукции могат да бъдат не просто романтични драми, а мащабни епоси.
7. „Kara Sevda / Черна любов“ (2015–2017) — световно признание
„Черна любов“ вече представлява следващото поколение турски сериали. Сериалът се разпространява в десетки държави и през 2017 г. става първият турски сериал, спечелил International Emmy за най-добър сериал.
Aşk-ı Memnu → утвърждава модерната турска драма и звездите ѝ
Fatmagül → разширява жанровете и аудиторията
Muhteşem Yüzyıl → превръща турските сериали в глобален феномен
Diriliş: Ertuğrul → завладява нови пазари в Азия и мюсюлманския свят
Kara Sevda → носи международно институционално признание

Ще чакам да напишеш впечатление за втори епизод и да продължим нататък.

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 569
Привет момичета!

Пепи, видях снимката от Башак, писала е че снимат с приятелката й
Зейнеп беше гл. редактор на Elle  , после на едно друго списание, но май вече не съществува. но тя е доста известно име в тоя бизнес, сега не знам дали е  в определено сп-е.
Blush

Браво, че разпознаваш фалшивите снимки, ти си нашия скенер Wink тая с кучето и Къванч я помислих за нова, вчера.
и за спойлера Hands Plus1

Фенче Kissing Heart, аа харесвам Гюмюш, мисля, че Къванч имаше голям късмет с него, стана толкова известен с 1 си роля, натрупа опит, арабския свят полудяха по него. света се запозна с турските сериали, заедно с още няколко дизита.
тоя документален филм е много интересно създаден, със сигурност са използвали ИИ.

спомен с Дамла

Общи условия

Активация на акаунт