Разделно Хранене- част 9

• 12 092
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
Кой мами , няма такова нещо Поци , пусни темата за млякото , пък то не е задължително да я чете човек ката не го интересува и не одобрява!!
Така че чакаме с нетърпение

# 121
  • Варна
Здравейте,
наминавам да ви кажа здрасти докато бебата спи. Добре дошли на всички нови момичета. Реге, Юзерче, Миминце благодаря ви за отговорите. Още нямаме яснота по въпроса, но ще го измислим докато разчистим помещението и сме готови за покупка. Калида по принцип ми допада тае бо-то, но идеята е някакъв уред с който и мъжът ми да се стегне и да влезе във форма, че от работа няма време за зали. Ками тия хранителни красоти са си направо изкуство. Успех и весело празнуване. Да се похвалиш после с твоите произведения.
Интересно ми беше да прочета дискусията за млякото. Преди десетина години ходих при д-р Емилова и провеждах курс на гладуване под нейното наблюдение, та когато си говорихме за храната, която трябва да се яде след захранването стана дума и за млечните продукти. Тя е доста против всички тях, беше ми казала, че в човешкия организъм след 3-4 годишна възраст липсва ензимът, който разгражда млякото и на практика то остава не разградено и повече вреди. сега не си спомням всичко, но беше в тази насока. По принцип аз се опитвам да ограничавам млечните продукти, но кисело мляко ям. Комбинирам го само с краставица (таратор) и зелена салата. Не съм изключила и другите млечни, но просто си ги позволявам по-рядко.
Поци и на мен би ми било интересно да прочета повече за млякото, въобще интересни са ми темите, които пускаш, благодаря ти за информацията, която споделяш с нас.
Хубав, усмихнат и слънчев уикенд ви желая.  bouquet

# 122
  • София
Ками, ти ме смайваш! Наистина ли ще приготвяш тези красоти?! Поздравления за ентусиазма и ...  Embarassed боже, засрамвам се. Ама вие сте наистина изключителни домакини и майки.

Joy Joy Joy Реге,нали знаеш,ССФ е идеалната майка,домакиня,любовница.Ние,като видни представителки,трябва да се изявяваме smile3532 smile3532 smile3532

Поци,аааа,не ни бъркай с други Naughty.Ние тук сме добрички и много ще те обичаме,ако ни пуснеш инфото за млечните продукти.
Аз пък много обичам кисело мляко и си го хапвам.Не ме боли корема от него,сигурно затова Mr. Green

Момичета,отивам да се трудя върху подготовката на сандвичите за РД.Дано да станат,после ще пускам снимки Laughing

# 123
15 съвета за здравословно хранене

1)Хранете се поне 3 пъти на ден. Ако може приемайте храна поне на всеки 3-4 часа.

2)Винаги закусвайте. Не е нужно закуската да бъде огромна. Едно варено яйце, резен хляб от покълнали зърна и малко сирене ще дадат достатъчен старт на деня.

3)Приемайте източници на белтъчини със всяко хранене.

4)Приемайте зеленчуци на всяко основно хранене. Към закуската може да прибавите парче плод.

5)Дръжте полезни малки закуски на работното си място или у дома. Така винаги ще имате с какво да захраните тялото си, дори когато сте заети и нямате време да излезете или да приготвите храна.

6)Научете се да планирате. Приготвяйте храна от къщи когато ви се налага да бъдете на място, където не може да си я осигурите. Така винаги ще се храните с качествена храна и няма да посегнете към лесно достъпните сладки и солени закуски.

7)Почистете дома си: изхвърлете или подарете всичко, което ви изкушава и пречи да създадете добри хранителни навици. Махнете сладоледа и пригответе замръзнало кисело мляко с плодове. Подарете печените ядки и купете сурови. Махнете захарницата от масата и сложете мед на нейно място. С времето домът ви ще подслонява все по-малко вредни храни.

SunglassesОграничете обработените храни, богати на рафинирани въглехидрати, транс-мазнини, овкусители и консерванти.

9)Ограничете кафето. Вместо него приготвяйте зелен чай или освежаваща вода с лимон.

10)Осигурете достатъчно количество есенциални мазнини в диетата си от риба, зехтин, ленено семе, студено пресовани растителни масла. Не избягвайте животинските мазнини, съдържащи се в месото и млечните продукти. Консумирайте натурална заквасена сметана и масло.

11)Пийте поне 10-12 чаши вода на ден. Ако спортувате, може да прибавите още течности.

12)Консумирайте храните в близко до натуралното им състояние. Избирайте пълномаслени натурални млечни продукти, прясно месо и риба, само цели и/или покълнали зърна и семена. Обработвайте минимално храните, които позволяват това.

13)Експериментирайте с храните и комбинациите между тях. Опитайте нови неща, като пиле с фъстъчено масло, ягоди с кисело мляко, дюнер със зелеви листа, мусака от тиквички и т.н. Здравословната храна не е непременно скучна.

14)Научете се да се забавлявате и да се храните здравословно. Не е нужно да страдате, защото сте в ресторант или на почивка. Поръчайте салатата със зехтин, вместо олио, рибата на скара вместо пържена и т.н. Впечатлете приятелите си с грижата за здравето си във всяка ситуация.

15)Надвийте изкушенията. Ако все пак се изкушите и посегнете към храна, която не е толкова полезна за вас, не забравяйте че постоянните всекидневни и здравословни навици, а не постоянните лишения, са пътят към здраво и щастливо тяло. Ако много ви липсва определена храна, хапнете малко и се насладете на вкуса без да прекалявате.

# 124
Здравейте милички   Grinning,минавам бързичко да ви поздравя и да ви кажа ,че вече съм на линия, но имам доста работа и нали съм си малко шантава, сега ще тичам на тренировка .Утре ми предстои голям купон в къщи, лудницата ще е пълна ,сега само ще ви кажа ,че много ми липсвахте всички, обичам ви  Heart Eyes, дано довечера имам възможност да чета и пиша повече, цунки  love001, гунки  Hug и чао  newsm50

# 125
  • София
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕееееееееееее най -сетне  Hug Hug Hug

Ха добре дошла  Hug

# 126
  • София
Здравейте от мен!
Нямам какво да се похваля. Наминавам специално да пожелая на Ками весело изкарване утре на празника. Понеже в къщи нямам компютър (пиша от работа), ще пожелая от сега на Калоян да е винаги здрав и да е едно много обичано и щастливо дете.
Ками, сандвичите изглеждат страхотно. Аз мисля, че ще се справиш с приготвянето им  Wink. Ще чакаме снимки да ни покажеш.

aleks , добре дошла отново. Липсваше ни. Hug

Весели почивни дни на всички!

# 127
Здравейте, Hug
съжалявам за снимките ще ги пусна пак,при мен се отвориха newsm78,нямах нет 3 дена,направо съм бясна на  #2gunfireглупаците от БТК Twisted Evil.Довечера предполагам ще имам време и ще наваксам с четенето.Сега отстъпвам компо на щерката аз отивам да се боря с вечерята-риба ще е  Laughing.Чао за сега от мен Hug.

# 128
Ехо, върнах се от тае бо, приготвих вечерята ,хапнах и сядам за мъничко на компа .Липсвах ли ви момичета ,защото вие на мен- ДА   Heart Eyes.Виждам нови попълнения, добре сте дошли welcome/ и мъжко присъствие освежава нашата темичка newsm53/.  Поци ,с интерес ще следя какво ще пишеш за млякото ,макар аз лично да съм на противоположно мнение ,пък може и да си поспорим благичко smile3521. По- горните ти съвети са супер newsm10. Валари Иля Анита, добре дошли и на вас, май пропускам някого ,но не съм чела всичко, трябва ми време ,за да вляза в час ,дано утре  рано сутринта имам време да ви изчета, че после какво ме чака ,не е за разправяне  Laughing. http://www.vbox7.com/play:c4a3700fпоздравчеее         Hug  Hug  Hug

# 129
Нищо няма да пиша за млякото smile3511
С жената се изпокарахме в този спор вредно или не! box
и АЗ не съм на 100% сигурен за вредата,а в такива случаи теми не пускам, Wearyтреа да съм убеден напълно #Sniper
Макар ,че съм на 80%-че е вредно за стомаха! newsm11

# 130
# 131
Мартеа, Ками, приемете моите поздрави за 2- рият РД на Вашите слънчица!
Теа, Калоянче!
Честит Рожден Ден, мили деца!

Бъдете здрави, винаги усмихнати, палави и лъчезарни и нека звънкият Ви смях не стихва! Мартеа, Ками весели празници да организирате на порасналите мъничета!

Алексче, да знаеш че ни липсваше, ама много! Благодаря за муз. поздрав на Кристина! И утре приятно тинейджърско парти да организираш на Аля/ тя защо толкоз рано празнува?/ и да не позволяваш вече на никакви вируси/ компютърни или здравословни/ да Те отделят от нас, чули?!
Дани Дженкова, женското парти звучи страхотно, а Красимир ли е гледал Еди или някоя баба го е поела?
Иля, а Ти каква йога упражняваш, във вкъщи или на курсове?
РеГе, а Теб планината не Те ли блазни като идея, или Ти без 1/2 не предприемаш такива мероприятия? Ти си сменила Лукойл ли, недоволна ли беше, за там май само добри отзиви съм чела от работещи познати?
ЛСТ, явно е че от малка Алекс ще бъде купонджийка. Герой Ти е красавицата на 4мес да издържи на вечеря до 22ч.
...Не ми остава нищо друго, освен да продължавам и с постоянство да достигна желания резултат...
Соня, я не с такова примирение. Разбира се че ще стане, каквото не си поискала това не е станало. А Камен е голямо бързаче, на десет месеца има желание да прохожда! Слагаш ли го в проходилка?
...закуската ми е кисело мляко с ленено семе и сусам по една лъжиця...обяд салата домати и краставици + варено пилешко или риба ще редувам, вечерята е същата, а и по една лъжица зехтин в салатата...
Джоя, а Ти как ще издържиш с това меню само, бе Момиче?! То явно че искаш да се разделиш бързо с кг, но не бъди толкоз рязка със себе си. А къде са Ти плодовете, отказваш ли ги? Вкарай малко карбсове, за засищане. Не се притеснявай за комбинацията на лененото семе и млякото, Тонимирка така хапваше лененото семе и беше доволна, аз го комбинирам със салата. Успех с спортуването и разходките на Никол!
Поци, честит Ти нов аватар/ като го видя го свързвам винаги с Пинки, тя го използваше преди време/, гледам редуцираш подписа си, непрекъснато се променяш, Атлете?! И какво против имаш за млякото, особено киселото? Откъде иначе си набавяш пробиотиксите или там разчиташ на суплементите? Интересно ми е какви са доводите Ти дори и 80% убеденост че млякото вреди на стомаха? Благодаря за постнатите хубави съвети, но дано при Теб не са просто обикновени думи, а споделен опит!
Юзерче, значи София има голям избор от детски играчки покрай работата на Мама?! А имате ли магазин?
Миминце, ей друго си е като имаш подкрепата на 1/2 при новото хранене, не е толкоз трудно. А Ти от кога даваш на сладуранката сокчета, аз все още не мога да накарам Дана да започне да пие сок?
Анита7, Юзер както обикновено е била много точна с отговора си, но и аз да Ти кажа. да, комбинирам киселото мляко/ 100гр/ със следобедните си плодове!
Желязната Валери, добре дошла сред нас! Питаш за млякото, ами аз комбинирам кис. мляко с плодове, прясното не харесвам.
Шарли, много се учудих на думите за Емилова и киселото мляко, според мен в него има много жизненоважни съставки. Аз не харесвам тукашните млека и си квася сама. Какви са плановете за почивните дни?
Ани, за съжаление аз все още имам проблем със снимките, иска ми парола?!
Верче, приятни и на Теб почивни дни!

# 132
Добро утро на всички Grinning. Ками ,Мартеа, и вие си имате теленца като мен, да ви е честит празника   bouquet,пожелавам на сладурите много усмивки и бляскави от щастие очички   Heart Eyes.Калида, и на мен много ми липсвахте всички, поизтървала съм доста неща сега, ще ми трябва време да наваксам .За вирусите -слушам и изпълнявам. Аля рано празнува заради многото ангажименти ,които започват още от днес. Имат концерти, конкурси и усилени репетиции ,освен това го комбинира с най- добрата си приятелка .Поци ,аз също не съм сигурна на 100 процента за ползата от млякото, но на мен ми се отразява добре ,особено киселото, за разнообразие го комбинирам с кисели плодове. Колкото до кашкавала , друг път ще пиша повече за него . Др . Емилова напълно  отрича  млечните продукти  ,  аз си мисля че всяка крайност е на 100 процента вредна  Naughty. ,Мина, как върви прохождането ти в РХ ?Ох ,момичета ,изпих си кафето и май трябва да ставам ,защото работа ме чака, пак не можах да изчета всичко, но когато мине купонът ,ще обърна внимание на всички   Hug.Сега ви пожелавам прекрасен уикенд. Целувки   love001.Чао .http://www.vbox7.com/play:087eaaa7

# 133
  • Варна
Здравейте,
Ками, Мартеа честит рожден ден на вашите слънца!!! Да са ви живи и здрави и много щастливи !!!
Алекс изключително ми е приятно да те видя отново при нас. Благодаря за поздравът, пия кафе с Ози Озбърн.  PeaceАни 33 за съжаление отново не мога да отворя снимките. Иска парола. Калида тя Емилова действително е против всякакви млечни продукти, както е писала Алекс, но пък е твърдо за РХ. След захранването тя препоръчва менюто да е изцяло РХ. Аз също не съм фен на крайностите, но е факт, че млечните продукти не действат добре на моето тяло. Дебелея много от тях. Днес ще ходим на детски РД, на кръщелницата ми, стана на 2 години на 9 май, но го празнува днес.
Хайде чао от мен, желая ви прекрасен ден  bouquet

# 134
  Здравейте и от мен Hug
  Хайде,аз изгоних мрачното настроение smile3513,и сега съм отново- smile3503Да,зная,че може би бързам и съм нетърпелива да се отърва от излишните килограми/които въпреки усилията ми си стоят smile3515,но и това ще стане.
  Ками,Мартеа[/color],да са ви живи и здрави детенцата-много радост,щастие и усмивки да ви носят!!!
   Ани,не мога и аз да видя снимките-пише,че албумът е личен и трябва парола newsm78
  Алекс,добре дошла отново,мила HugЛипсваше ни Heart Eyes
За киселото мляко-вредно,не вредно,мнооооого го обичам Blush-ям всеки ден по 1 кофичка/понякога и повече Wink/-на мен ми действа много дборе на стомаха PeaceНо за прясното.... Stop-не мога да кажа същото-поради тази причина и не го пия.За останалите млечни продукти-единствено,ям сирене,и то изкиснато PeaceНе мога да спра да употребявам кисело мляко,но ако ми кажете как да спра да употребявам козунак Laughing,ще съм ви много благодарна HugБях споменала преди,че по Великден мноооого прегрешавам с него Embarassed,ама само на Великден-да,но вчера една позната ми донесе/защото знае,че обичам/ един току -що изваден от фурната и приятно ухаещ козунак-е,кажете ми,как да устоя Rolling Eyes-ами ядох EmbarassedДнес ще правим разходка до Преображенския манастир-има-няма 4-5 км.пеша/в едната посока/-та,така ще го разходвам пустия му козунак Wink
   Хубав ден на всички и много усмивки newsm47

Общи условия

Активация на акаунт