Предложения за странни, необичайни и интересни имена - 52

• 8 367
  • 270
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Магде, написах рожденото име на баща ѝ по-горе. Другото име му е от "възродителния процес". Предполагам същото важи за роднините му.
За баба ѝ не знам.

Току що ми попадна клипче от бала на ДжуТка Кръстева.

Последна редакция: чт, 25 юни 2026, 10:28 от Fever Ray

# 241
На мен лично Иззела първоначално прозвуча като съкратен вариант на Изабела.
И сега една случка от морето с моето дете: запознава се на плажа с дете(3г), което се представи Раян. Играха около час и накрая моят син каза, че е чул, че детето се казва айрян (обаче за него това не беше странно).

# 242
  • София
Жармена
Колина

# 243
Добре дошла, Атеа!
От Фейсбук

# 244
  • София
Думисани, млад мъж, с бг презиме и фамилия Rolling Eyes

# 245
  • Най-красивата страна
Изела-от Изабела
Изела-от Изолда
Изелла-италианско
Но Иззела не намирам.

Атеа не е измислица.Това е древно име.
Името има древногръцки корен
Скитско.Скитския владетел Атей
Срещано е  при траките.

Мира Магдалена
Венцизара
Зарея

# 246
Видях в един пост Анелина и се сетих, че така се казваше дете от моята детска градина, сега на 60+.Още в групата имахме Палма и Розета. С Рози се  виждаме често около нашата бивша ДГ, (сега ни е кварталната Билла), за другите нищо не съм чула. Но оригинални имена е имало винаги, само че някогашните оригинални ми звучат красиво(колкото и субективно да е)

# 247
Розета и аз познавам. Лекарка е, 70+ годишна.

# 248
Епифани - мъж около 50/60
Емили-Анн Ивелин Марков - петокласничка, която аз записах като Емилиян Марков Grinning

# 249
N-i-a Емилиян/а са много хубави имена. Незнам защо някои родители първо си причиняват на себе си, след това и на детето да обясняват всеки път правописа на избраното име.

Сталина срещнах снощи в регистрите. Беше писано това име тук преди време. Жена на 90+ години е.

# 250
Йонона 😁

# 251
Хрисмира

# 252
Александар е в Македония, срещала съм лекар македонец с това име.

Тъкмо щях да отбележа същото, даже съм го писала в тази тема. Това е моят лекар, но той сега е на специализация във Франция.

Сега се сетих за 2 познати на братовчедка ми - Ананд и Анвар. Надявам се да съм ги изписала вярно. С българско презиме и фамилия. Сестри на около 45-50, но са от смесен брак с майка чужденка. Третата им сестра си е с българско име.
Офф-топик: ако става дума за АГ,писаха ,че се е върнал на работа в същото лечебно заведение.
По темата: Генослав, Каяна

# 253
Инцафка - младо момиче, представя се като Цафи/Цафе.

# 254
Инцафка - младо момиче, представя се като Цафи/Цафе.
УжасТ!

Общи условия

Активация на акаунт