Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 317
  • 788
  •   1
Отговори
# 465
465 лева.... Ще си помисля. Докога трябва да ти отговоря?

# 466
465 лева.... Ще си помисля. Докога трябва да ти отговоря?
Ами най-късно до края на месеца, контейнера ще пристигне 2 месеца по-късно.
Аз ще поръчам най-малката електрическа за майка ми.

# 467
Как се справяте с проблемът ходене на детска градина при условие, че децата ви са вегетарианчета, а в София все още няма такива детски градини? Питам, защото ми предстои да минавам тепърва  по този път.
Има Валдорфска , но цената е УБИЙСТЕННА. И мами от форума споделиха, 4е не готвят в детската градина, а храната е от фирма за кетъринг...незнайно кога приготвена. Не съм ходила там, но получих  доста негативни мнения.
Днес дадох на детето пюре от заешко, но не беше очарована и за сега си оства вегетарянка.

Последна редакция: ср, 12 мар 2008, 11:59 от sladkish4e

# 468
Валдорфска  Simple Smile
Цената й е като на  частна детска градина, каквото и е.

# 469
  • София
Не желая да захранвам Калина с месо, но когато я пусна на детска градина това ще е проблем. Предварително благодаря. Hug

Днес дадох на детето пюре от заешко, но не беше очарована и за сега си оства вегетарянка.

Сладкишче, виждам, че не си сигурна за месото при захранване на бебе. Мисля, че е рано е да мислиш за детската градина...

# 470
Не желая да захранвам Калина с месо, но когато я пусна на детска градина това ще е проблем. Предварително благодаря. Hug

Сладкишче, виждам, че не си сигурна за месото при захранване на бебе. Мисля, че е рано е да мислиш за детската градина...
Така е не съм сигурна. Нали постоянно педиатърката ме плаши, 4е ако не давам месо, може да навреди.Последният път каза, 4е сме с нисък хемоглобин. Така или иначе детето не харесва заешкото и за сега спирам.

# 471
Валдорфска  Simple Smile
Цената й е като на  частна детска градина, каквото и е.
Така е, като всяка друга частна е, но е към 500лв, а не всеки има възможност да плаща всеки месец по толкова пари+ 100лв за бусче.
В обикновена детска градина таксата е 50 лв. Всеки си прави сметката........според възможностите.

# 472
  • София
Бях казала в най-обикновената градина на педагозите и "лелята", че сме вегетарианско семейство и подходиха изключително толерантно. Дори сами ме попитаха да дават ли ориза, ако е готвен с месо.
Тези три жени дори не познават отблизо други вегетарианци, просто са мислещи и разбрани. Много съм им благодарна, защото се изкушавах да лъжа за лекарски препоръки, но се отказах. Имаше случаи детето да изяде супата и да намери на дъното месо, но не съм правила проблем нито на детето, нито на тях. Смеехме се, че са забравили да го предупредят.
 Против изискванията на ХЕИ носехме в малко пликче ("чисто ново") малко парче сирене или кашкавал , ако знам от предишния ден, че ще яде само гола супа. Така оцелявахме... Мед. сестра беше върло против, но след неприятната среща с нея просто я избягвах .

# 473
bilyanam браво на тези педагози. В коя детска градина е това?
Ох, не знам как ще се преборя. Ние със съпруга ми практикуваме йога и според някой това означава сектанти, което не е така.
Искаме това лято да водим детето на йога лагер, ще видим как ще се преборим и с тези предрасъдаци на роднините. Rolling Eyes
Преди месец без да знам майка и татко ТАЙНО я бяха захранили с пилешко с картофи-пюре и бях много ядосана.
Детето не го е яло, точно като днес със заешкото.
Другият месец заминаваме за Гърция без малката и родителите ми пак ще я гледат. Колкото и да ги предупреждавам, 4е не искам месо да се дава...пак го правят на своя глава ТАЙНО от мен и това ужасно ме дразни.
Съпруга ми обаче яде месо от време на време за това като малката стане съзнателна, тя ще реши, дали иска или не да яде.
Аз като малка съм яла. Спрях да ям месо в началото на 2008 година. Просто реших, че ми вреди. Въпреки, че съм кръвна група 0 и според теорията за  кръвните групи, ТРЯБВА ДА ЯМ МЕСО.След консултация с моята йога учителка, която също е 0 кр.група, се убедих, 4е трябва да спра с порочната практика.
Сега ще говорим с учителката и за детето.На нея вярвам повече от педиатъра си.

# 474
sladkish4e  дори и детето да е с нисък Hb месото няма да го повиши повярвай,пък е едва ли е от липса на месо.Това и не означава директно анемия ако те плаши педиатърката ви с това.

Моя син от млечните само кашкавал яде от време на време,яйца,месо и риба-не,а Hb му е в норма.
Ако си решила нещо отстоявай си решението,ако се колебаеш все още-прави това,което ти идва отвътре.Според мен детето ясно си показва,че не обича месо  Grinning

# 475
sladkish4e  дори и детето да е с нисък Hb месото няма да го повиши повярвай,пък е едва ли е от липса на месо.Това и не означава директно анемия ако те плаши педиатърката ви с това.
Дано да е така. Аз още не съм давала  сирене и яйца.

# 476
А колко е Hb?

# 477
114. Не знам малко ли е, много ли е? Педи ме кара да давам Молтофер, но се консултирах с хомеопата и тя ми обясни, 4е ако давам яйца и месо няма проблем.
За сега не давам нищо.

# 478
Мисля, че изобщо не е нисък... Виж референтните стойности например тук.

# 479
Съвсем нормален е.

Според мен педиатърката просто се опитва да те сплаши,защото според нея правиш грешка като не даваш на детето си тези така "полезни" храни.

Общи условия

Активация на акаунт