Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 191
  • 788
  •   1
Отговори
# 705
Не се заяждам, но държа да кажа, че схващането, че чрез ГМО някои се борели срещу световния глад, е напълно ПОГРЕШНО!

Моя е грешката, че не дадох по-добър пример и не съм разбрана добре. Нямах предвид, че противниците на гмо са борци срещу световния глад. Имах предвид, че са лицемери и спекуланти!  Peace

Надявах се, че
Цитат
Искам да уточня, че не съм за генното инжинерство или за манипулирането на клиенти / пациенти, за подвеждащи реклами и прочие... Просто медалът винаги има две страни.
донякъде ще осветли четящия, но като се препрочитам, трудно е да се направи връзка. Както и да е, разбрахме се, предполагам.

# 706
Не давам на сина си месо, смятам като навър6и 3 да му ограни4а и мле4ните продукти. Има ли майки споделящи мнението ми?

# 707
Месото, а особено млечните произведения са особено важни при растежа на детето. Не бих ограничавала децата си.
А какъв е мотивът ти? Пълно вегетарианство? Суровоядство?

# 708
А знае ли за това лекаря на детето? Shocked

Ще ти го кажа така:Едно цвете посадено в богата почва и на светло място расте бързо и става красиво и силно растение.
Същото посадено само в пясък и ако му ограничим светлината пак оцелява НО е бледо и хилаво ...и много податливо на болести.

# 709
Горкото детенце! Sad

# 710
  • В полите на Пирин планина
Според мен нямаш право да ограничаваш детето, защото то има право на избор. А така ти му налагаш своя избор. Освен това в тази крехка възраст такова решение е безотговорно.

# 711
Има си тема за вегетарианството, както тук така и в Хранене с АМ и захранване.
Ако не се налага по медицински причини не виждам защо трябва да ограничаваш млечните продукти.

# 712
Аз съм твърдо ЗА месото, но нямам намерение да те критикувам или да ти се меся. В подфорум "Хранене с адаптирано мляко за захранване на бебето" има подобна тема ( мързи ме да я търся), там ще срещнеш повече разбиране и ще намериш информация.

# 713
  • София
За месото кака да е, ако е на подходящ режим прегледан от диетолог, със знанието  на лекаря, да кажем, че е ок....но защо ще му ограничаваш млечните????

Пусни търсачка , има майки гледащи децата си като вегетарианци.

# 714
Изборът да си вегетарианец/месоядец/суровоядец/какъвто-и-да-е-ядец не би ли трябвало да се направи от самия човек, а не да се налага от "модерно-мислещата" му майка?

# 715
Синът ми е на година и осем месца и тежи 15 килограма, малък гигант.
Нау4их го да оби4а плодовете и зелен4уците. Пие изклю4ително много вода.Не смятам 4е го ограни4авам, а го 4е го предпазвам, месото е отрова, която вреди на организма.
Единственото, което ме притеснява е , 4е трябва септември да тръгне на децка градина, а там не знам как ще го предпазя.

# 716
Моят син също тежеше толкова.Сега е на 18 г. висок е 190 см,широкоплещест и слаб.Яде предимно месо.

# 717
  • София
ако толкова ще го пазиш не го пускай на градина.

и все пак - защо ще му спираш млечните....вегетарианството е едно...ама на строг пост да го подлагаш детето????

# 718
Моля кажете ми какво правите, когато дето тръгне на детска градина, а там неизменно им дават месни манджи, какъв е шансът да се избегне това?

# 719
Потърси информация в чуждите сайтове за деца вегани. Трябва да се информираш от къде какво се набавя и няма страшно. Има няколко витамина, за които трябва да си по-внимателна. Например Б12 - за него трябват или храни обогатени с него или таблетки. Има информация и че се синтезира в червата, но все още се правят изследвания в тази насока.
За деца е малко трудно в БГ, защото няма много от нещата, които представляват интерес за детето. Например сладолед. В Англия съм яла сладолед без млечни, но тук не съм виждала. Simple Smile
Аз имам книга за отглеждане на деца вегани, но е на английски. Ако разбираш английски мога да ти сканирам части от нея и да ти пратя на майл.
Иначе ето тук можете да прочетете защо някои хора избягват млечните продукти - http://www.vegetarian.org.uk/campaigns/whitelies/index.html

Общи условия

Активация на акаунт