Поскъпване на стоки- фрапиращи цени - Част 2

• 7 654
  • 152
  •   3
Отговори
# 120
В ресторант в морската градина в Бургас, за хамисия, картофи със сирене, хайвер, 5 филийки хляб, малка бира и сода (не помня, 1 или 2), платихме 22 евро. 2ма човека, преядохме.
Без адрес и име не се брои.
Трябва и касов бон. И служебна бележка за дохода. Може и ЕГН.

Моят зъболекар очаквано си е вдигнал цените. Почистване на зъбен камък от 140 лева вече е 90 евро.

# 121
Нашата зъболекарка не ни взе и един цент за почистване на зъбен камък, на мен и синът ми! Не знам по какъв начин го отразява към здравната каса, но аз съм доволна. Преди години при друга зъболекарка пак не съм плащала за почистване. Тогава ми беше казала, че ще използваме това, което ми се полага, а аз нямах нужда от пломби в тази календарна година. В провинцията сме.

# 122
Писала го е като пломба и е взела парите от касата. Разгледай си книжката, там трябва да е написала кой зъб уж ти е работила.
Почистването на зъбен камък не е от дейностите, платени от касата.

# 123
Скъпи са и черешите, и ягодите, а сега им е сезона. Някой намерил на едно място нещо на нормална цена, не означава, че в цяла Бг цените са се нормализирали.
Сезонът тепърва започва. Досега бяха ранните сортове. Още ще падне цената. Черешите на комшиите на село бяха полуузрели преди 2 дни.

Напълно съм съгласен с удебеленото, НО... за обратното защо нищо не казваш? Масово в тази тема се посочват изключения и се почва с ах, ох, ама как... Сливи зимата, някакви ранни български картофи, тиквички и вече забравих какви ли не изключения.

Сега черешите по веригите са по 4€ на "промо". От вторник в T-market са 3.29€. Казвате цените по пазарите, че са високи и тях давате за пример. Когато на пазарите има евтини неща, казвате че веригите спекулират и колко е скъпо там. Угодония няма. Винаги се търси скъпото, за да може да се реве в темата.

# 124
Череши има из полето, покрай черната златка и доста занемарени.
Имаме познат и на два три дни си берем пресни,  то само аз и децата ядем по 2кг за наяждане, какво остава да ги купувам.

Братята купуващи градини за бране си мародерстват по едрина на черешата ги гледам, не по масив

# 125
  • Sofia
Черешите в Т-маркет и по 1€ да ги пуснат,пак няма да се купуват...дребни,неузряли,развалени 👎

# 126
Днес черешите на нашия пазар бяха по-евтини от ягодите - ягоди 3 е, череши 2 е, обаче самите череши бяха почти за ракия. Може би от седмица и повече.
Иначе видях хрущялки по 3.50 е при частниците.
Попаднах на частничка, която бързаше да си продаде последните череши и ми ги продаде за 2 е. Оказаха се много хубави и по дръжките личеше, че са брани съвсем скоро.

# 127
У нашта махала и една друга впдругия край на Сф днес са 5.90 евро черешките, ягодките 5.30. Вярно хубавки са. Много обичам череши, но се въздържам да ги ям заради страничните ефекти върху стомашночревния ми тракт заради химията с която ги третират за да хубави и свежи и без мезе.

# 128
В ресторант в морската градина в Бургас, за хамисия, картофи със сирене, хайвер, 5 филийки хляб, малка бира и сода (не помня, 1 или 2), платихме 22 евро. 2ма човека, преядохме.
😀 голямо ядене за 44 лв.по тези капанчета за порция замразена хамсия,,порция бланширан картоф, тарама от метро с неизвестно съдържание и малка наливна биричка, добре че е имало хляб за да не си отидете гладни.

Хамсията беше прясна. Хайверът сигурно не е бил домашен, но беше доста хубав. Картофите навсякъде са бланширани. Добри порции бяха поне.  От време на време иначе пускат системен бон, не фискален, забелязала съм.

# 129
През 2021г. минималната заплата чисто е била 504лв. с които е можело да се купят 420 банички. Днес е 1213лв.,които са 313 банички. Със 107 банички по-малко.

# 130
През 2021г. минималната заплата чисто е била 504лв. с които е можело да се купят 420 банички. Днес е 1213лв.,които са 313 банички. Със 107 банички по-малко.
сега нето минимална заплата е 941.26лв, цитираната сума от 1213 лв е бруто.

# 131
  • Наблизо
Тоест още по-зле?

# 132
Не се знае, защото кои банички, от коя баничарница? Разликите в цените тук и там са огромни.

# 133
Малко като с белия хляб сравнение, който почна да се избягва и да се купуват по-полезни видове.

# 134
Един пакет бяло класическо брашно да кажем може да е мерна единица, ама баничка...

Общи условия

Активация на акаунт