ХАЛИТ ЕРГЕНЧ и БЕРГЮЗАР КОРЕЛ във филмите и в живота, някога и сега; 53

• 15 673
  • 283
  •   2
Отговори
# 270
Цитат
Момичета, някой да  публикуа линкове за ледане онлайн, моля

https://www.youtube.com/watch?v=QlLx7bRrqW0

# 271
Добро утро!

Рейтингът (снимката по-долу)

На пръв поглед не впечатлява, но определящи ще са следващите две седмици.

Ще маркирам положителните и отрицателни неща

Положителното:

- другите два конкурентни сериала нямат бомбастични рейтинги; на фона на хвалбите за десетки милиони гледания в ютюб очаквах "Солено кафе" да удари рейтинг 9-10, имат почти същия рейтинг като първи епизод 4-5, хората още търпят глупостите, които се представят за комедия, защото са едва на втора серия. Другият сериал има малко под нашия рейтинг, но той е нов и за него също следващите седмици ще са решаващи.

- коментарите за Берг и Кенан са много хубави; аз много се страхувам от повторение на екранни двойки, защото магията никога не може да се повтори напълно,  все си в едно състояние "Ох,  не е като преди", непрекъснато се правят препратки към предишните им роли, но коментарите наистина са само положителни. Харесва се и образът на Лейла, искат от сценаристите да го направят още по-екшън.

Отрицателното:

- Не съм гледала още серията, само малко в началото. Направиха много рязко влизане в новата история; тези, които са очаквали продължение на стария сюжет, не са го открили и са били объркани от резкия обрат, а другите, които са се загледали за първи път не са схванали историята на героите, останали от миналия сезон. Ще има наместване на публиката, затова казах, че следващите две седмици ще решат нещата.

- за мен по-големия минус е, че не открих  във визитките на героите някаква особено голяма интрига, която да държи дълго вниманието на зрителите; няма съществено вдигане на нивото на сценария в сравнение с първи сезон. Дано следващите няколко епизода разгърнат историята и покажат интересни обрати. Много е важно второстепенните герои също да имат любопитни сюжетни линии, ако не всички, поне двама-трима. Когато гледах първи епизод на миналия сезон всички от родата на Доган ми бяха ужасно досадни.

И да, разбрах, че Лейла не работи за мафията, а е полицай под прикритие. Grinning
Хубав ден на всички! Heart

Последна редакция: ср, 09 сеп 2026, 10:52 от varna_2

# 272
Привет Hug

Полицай под прикритие- това е любимата ми тема за книги и филми Sunglasses

19 серия с превод:

https://playtube.tv/watch/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D1%81%D … xLZsnp5iEPFX.html

# 273
Епизод 20
Фрагман 1 с бг субтитри

https://vk.ru/berguzar_korel?z=video-29037595_456249785%2F51bd72c8e0468706d2

Видеото на турски

На специална вечеря, организирана от Мехмет Корутюрк и Емре Озкакай, компаниите Silverscreen Global, Sky Films, 3 SIX 3 Studios и Vanguart обединиха сили, за да отпразнуват предстоящите вълнуващи проекти.
Вечерта се отличи със специална реч на известния актьор Амори Ноласко и събра на едно място Серенай Саръкая, Халит Ергенч, Каан Урганджиоглу и Гюлпер Йоздемир, заедно с водещи режисьори и продуценти от индустрията.

Интересно.
Да не би Халит и Серенай да снимат заедно?

# 274
Привет!
Снощи гледах серията. Разбрах някои неща по смисъл, но те не са достатъчно, за да си създам пълна представа за какво иде реч.
Актьорът, който играе брат на Доган ми е много тромав и недодялан. Не мога да го възприема като да са синове на един и същи баща. Накрая да не излезе, че и Доган не е истински син на в това семейство, заради което си навлече всички беди...
Актьорът, който изпълнява ролята на Сарухан , има визия на бандюга от краен, примитивен квартал. Простете ми, съжалявам, че го казвам.
Берг ми хареса в голяма част от сцените, напасва се все още.
Кенан е в познатото амплоа.
Това е на пръв поглед.

# 275
Добро утро!

Цитат
Накрая да не излезе, че и Доган не е истински син на в това семейство, заради което си навлече всички беди...

Хаха
Абито всъщност не е аби.
Какъв по-вълнуващ обрат, драги зрители?

Най-смешното е, че са написали, че сериалът е по действителен случай.
Мога да се обзаложа, че такава история в живота няма.
Това са измишльотините на онази психиатърка, с която работят продуцентите.
Талантлив хирург ще тръгне да раздава шамари...
И то в Истанбул.
Ако беше в някой затънтен край на Анадола имаше някакъв процент шанс да се случи.
А правдоподобността на сюжета и героите е много важна, за да могат зрителите да се вживеят.

Берг на сета.
И на вас пожелавам такова хубаво настроение. Heart

PS Много хубаво я обличат Лейла и е наслада за окото.

# 276
Добро утро

Серията ми харесва. Имаше подсказки, какво се случва след края на първи сезон, имаше и подсказки накъде тръгва сценария през втори сезон. Пъзелът се подрежда. Липсваше ми повече динамика, надявам се в следващите серии да се раздвижи действието.
Доган все още проучва, ще стовари света върху Сарухан.
Сарухан. Добре, враг на семейството, но защо трябваше да го вкарват и в любовен триъгълник?
Гледала съм артиста в други сериали преди години, беше по- млад, все гадняр го раздаваше.
Лейла се вписа в семейството на Сарухан, но все още е много предпазлива.
Разбрахме как са се запознали с Доган и защо го е изоставила...
Руя е лесна за манипулиране както за Лейла, така и Доган.
Ниският рейтинг не ме притеснява, надявам се да тръгне нагоре. Blush

# 277
Привет!
Относно рейтинга...
Над нещата съм. Отдавна, отдавна съм преодоляла тръпката, да изживявам дали проектът ще го бъде или не. Имам предвид проект, в който участват Берг или Халит.
Оооо, има толкова по-важни неща в този живот!
Филм или сериал бих гледала само за развлечение и разбира се, трябва да е интересен.
Любопитно ми беше да видя, как ще стоят Кенан и Берг след толкова години. Вижда се, че са работили заедно, проличава си и в рекламата за АТV  u в сцените от епизода.
Не ми прави впечатление прекъсването на сюжетната линия, защото не съм следила първия сезон. Възприемам го като нова история. В крайна сметка във всеки проект има моменти, с които ни връщат към миналото на героите.
 Разбира се, че зрителите, които са следили първите серии, трябва да се настройват към нови герои и за голяма част от тях сериалът приключва.
Спомням си преди години колко негативни реакции имаше от феновете на Хазал К., когато я занулиха в сериала с участието на Ч.Улусой - "Наричаха я Фериха", може и да греша за заглавието. Коментираха го години.
Но...този избор е дело на продуценти и екип.
Не е наш.
Никога не съм разбирала крайните фенски настроения и нагласи.
Както се казва, да влезе следващият. Актьорите са на пазара на труда. Това е техен избор.
За нас остава гледането, ако ни е харесал проекта.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2026, 22:40 от Mydream

# 278
Добро утро и хубав ден на всички! Heart Eyes

Още когато излезе новината, че Берг е приела да участва писах, че да се прави изкуствено дишане на който и да е сериал, е абсолютно безсмислено.
Тръгне ли рейтингът надолу, трябва да се прави финал, защото това винаги е знак, че историята е изчерпана.
Но продуцентите искат да тупат брашнения чувал до последно.

За мен турските сериали, особено телевизионните, са малоумни.
В интернет сериалите има някои проблясъци, но и те не са на нивото на американските и английските.
И в най-слабия американски сериал няма такива елементарни връзки между героите, толкова неправдоподобни съвпадения, съшити с бели конци истории и слаби диалози.
Изключвам сапунените опери, но те са съвсем друг жанр.

След световния пробив преди 15 години всичко беше подчинено на печалбата.
Професионалните стандарти бяха оставени на заден план.
Абсолютно убедена съм, че в повечето случаи не се правят истински кастинги за главните роли. Продуцентът си набелязва две популярни лица и каквото стане.
Не знам дали ще се върне старото време.
Не виждам някакви усилия в тази посока.
Може би спад на интереса в чужбина би довел до някакви промени.
Този процес вече тече.
Даже нашият форум е показателен.
Може 3 дни да не пишем в темата и тя ще си стои на първа страница.
Такова нещо по времето на „1001 нощ“ беше изключено.

Не упреквам актьорите, че участват в такива проекти, защото ако трябва да чакат някой много, много хубав сценарий, ще играят веднъж на 10 години.
Аз съм много доволна от това как се развиха нещата за Берг и Халит. Имат много динамичен както личен, така и професионален живот. Халит е единственият актьор в неговата възрастова група, който има толкова активна кариера. От 2002 година насам непрекъснато снима. Берг естествено трябваше да прави паузи заради децата, но това не се отрази фатално на професията й. Много ми харесва това, че имат интереси и извън актьорството и инвестират време и средства и в тях. Даже не знам как успяват на толкова много фронтове с три деца. Както каза един репортер на Халит преди няколко дни – „като многофункционален нож сте“. Grinning
Те умеят по прекрасен начин да осмислят живота си, така че, здрави ли са, всичко ще е наред. Heart

# 279
Добро утро 

В темата на Кенан има информация за договорени 26 епизода.  Hands Pray
Позволих си да копирам: Blush 

Цитат
Цитат на: MysteryG в чт, 10 сеп 2026, 08:31
Добро утро! Вчера един акаунт в Х, който обикновено има информация, писа, че договорът на АБИ е за 26 серии, ако има тотал 5 ще бъде удължен.

# 280
Цитат
В темата на Кенан има информация за договорени 26 епизода.

Само информациите от Бирсен са достоверни.

Забравих още нещо.
Берг и Халит и тяхното поколение улучиха златните години на турската дизи индустрия.
И изобщо на кино индустрията такава, каквато я познаваме.
Преди няколко дни ми попадна един рекламен видео-анонс на дневно предаване по АТВ, което се завръща след лятната пауза.
Беше направено с изкуствен интелект- много забавно.
Помислих си, че до 10 години ще отпадне необходимостта от актьори.
Ако трябваше да правят видеото по стандартния начин, трябваше да платят на двама възрастни актьори и едно дете, да осигуряват снимачна площадка, реквизит, технически екип...
С изкуствения интелект имаха продукт на по-ниска цена със същото качество.
Даже по-добро, защото ИИ осигурява перфектна дикция и актьорско превъплъщение.
Не е много радваща тенденция, ако мислим за работните места, които ще бъдат загубени, но не мисля, че техническият напредък може да бъде спрян.
По-скоро ще се появят нови професии, които да компенсират щетите, които ИИ ще нанесе.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2026, 07:47 от varna_2

# 281
Добро утро!

Подготовка за новия сезон Sunglasses

Фен на име Мария имаше късмета да се срещне с Халит Бей Heart Eyes на летището!
Ето какво написа тя:

✍️СУЛТАН СЮЛЕЙМАН, момичета, ръцете ми още треперят. „Великолепният век“ е първият ми турски сериал, който гледам от 16-годишна, преглеждайки го на всеки четири месеца. Дори не съм си мечтала за такава среща, камо ли за снимка! Приключих с септемврийското си турне и стоях на опашка на летището, за да се регистрирам за полета си, когато доведоха Халит. Той стоеше точно пред мен. Изчаках го да се регистрира, но той вече си тръгваше и поисках снимка. /автоматичен превод/

# 282
Девочки, Халит в Екатеринбурге. Grinning

Руската инфлуенсърка, която го е срещнала на летището, е пътувала с него.

Тук разказва кратичко.

https://www.instagram.com/p/DdL0HCiotOO/

На Международния младежки фестивал (МФМ-2026) в Екатеринбург Халит Ергенч участва в качеството си на почетен международен гост, лектор и ключов говорител в културно-образователната програма на форума.

Основните акценти на неговото участие включват:

Публични дискусии и срещи „без вратовръзки“: Актьорът участва в отворени ток-шоу формати и срещи с младежи от над 190 държави. В тези панели той споделя личния си опит за пътя към световната слава, тайните на актьорското майсторство и изграждането на историческия образ на Султан Сюлейман.

Обсъждане на международното културно сътрудничество: Като една от най-разпознаваемите турски звезди в глобален мащаб, Ергенч се включва в дебати, посветени на влиянието на киното и телевизионните сериали като инструмент за културна дипломация и сближаване на народите.

Участие в събитията на младежките медийни студиа: Той е сред специалните гости, поканени за интервюта и дискусии в рамките на мащабните дигитални пространства на фестивала (като медийната площадка „ВЗУМЕ“ на VK). Там той разговаря с млади блогъри и бъдещи журналисти за развитието на творческите индустрии и кариерния път.

--------
Браво на Халит.
Дано има видео материали.
Явно затова изместиха за ноември концертите, които трябваше да изнесе в Казахстан.
По предварителна информация трябваше да са на 14 и 15 септември.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 14:14 от varna_2

# 283
Международно признание за таланта и личността на Халит! Hands Clap
Респект! Blue Heart

Варна, благодаря за новините и преводите! Gift Heart

Сериалът „Ти си моята родина“ (Vatanım Sensin), известен в световен мащаб със заглавията „Ти си моят живот“, „Моята родина си ти“ и „Ще те обичам завинаги“, се завръща в Перу! 🇵🇪
Голямата премиера е във вторник, 15 септември, от 12:50 ч., сега по Willax Televisión.

— С участието на Халит Ергенч и Бергюзар Корел.

Общи условия

Активация на акаунт