Пет месеца с еврото...

• 31 088
  • 846
  •   1
Отговори
# 105
Ако трябва да отговоря на въпроса в темата съвсем кратко:
Не съм доволен от замяната на лева с евро.

Нито съм изненадана, нито съм очаквала друго.

# 106
Окей, нямаме нищо против еврото, а само от безобразното увеличение на цените, от което печелят търгаши, препродавачи и мошенници.
Довони ще сме, с една заплата от 3- 5000 Е.,което е напълно съвместимо и съответстващо на  тия цени.

# 107
Както мен, така и несъгласните с приемане на еврото точно през 2026, не ни интересуваше самата валута, нито сме  против еврото като парично средство, а бяхме срещу всичките лъжи, с които ни беше наложено точно сега. Много скоро заради фалшивите данни ще лъснат истинските механизми за свръхдефицит. И когато ЕЦБ рано или късно каже - такива реформи правите, иначе няма пари, ще се види колко сме били готови. Сами си отговорете като виждате реформите в милия ни роден край изобщо. 🙂
Относно бруталната спекула и увиличение, което държавата съвсем целенасочено допусна и допуска, то е с нейно дейно участие и пълно съгласие, няма да казвам нищо. Вината си е наша. Търпението ни е безобразно. На всичките ми познати и приятели, които искаха еврото точно сега, понеже това било исторически шанс, а вече се оплакват от увеличение, само задавам въпроса - вие в Бг ли живеете?
Очаквали сте нещо друго ли да се случи? Мълчание отсреща. Друго са мислили явно. А между тях има много хора с доходи доста над средните. Сега войната им дойде екстра на тукашните търгаши, че да вдигат цените както си искат. Но щяха да го направят и без това събитие, сигурен съм. Много хора са убедени, че 2 за 1 е било за да ни ограби мафията брюкселска, а и нашите тук бейове. Те ни ограбиха, да п¥кнат, да им заседнат и т.н.
Фирмата в която работя в началото имаше известни проблеми с плащанията, но сменихме банката и се оправи този въпрос.
Като извод...не очаквам нищо положително, защото сме в Бг. Еврото просто засили обедняването, недоверието и озверяването. Това виждам.  Увеличението щеше да е факт и без евро обаче. Просто сега сме делено на 2 по доходи, а цените са почти 1 към 1.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 21:26 от Фрагтрек

# 108
Зеленчуците по пазарите не ме интересуват. В Кауфланд и Лидл са на съвсем нормални цени, на промоция. Редовните цени също не ме интересуват.

# 109
...Много скоро заради фалшивите данни ще лъснат истинските механизми за свръхдефицит. И когато ЕЦБ рано или късно каже - такива реформи правите, иначе няма пари, ще се види колко сме били готови. Сами си отговорете като виждате реформите в милия ни роден край изобщо. 🙂

С много неща от поста съм съгласна, но това с процедурите и реформите за ограничаване на дефицита би ни засегнало при свръхдефицит и без да влизаме в еврозоната, механизмът се прилага от ЕК. Така или иначе обаче, се стараехме да не надхвърляме 3%, за да отговорим на критериите за влизане, а сега този стимул липсва, вече сме вътре.

# 110
  • София
Споделям ви това видео:
https://www.youtube.com/watch?v=cDDr59f2Zs4
Имам усещането , че и двамата са евроскептици, но анализът им е добър.
Казват логични неща. Примерно, че ще пострадат бизнесите, които нямат уникалност и работят в ниските сегменти. Ако си зъболекар, който приемат пациент на всеки 30 минути, не правиш нищо уникално, не си правил нищо ново от 20 години и си като още 100 такива, това е проблем.
 Ако си кръчме, което прави гадни кебапчета и кюфтета, веднъж на два пъти даваш сурово кюфте на клиента, другия път пресоляваш салатата, реално ти си заведение, което прави гадна храна и има още 100 такива, нямаш и уникалност. Ще го закъсваш тогава.
Изгледайте го, не съм съгласен със всичко казано, но е доста дълго и полезно, по-информативно е от БТВ и НОВА

# 111
Зеленчуците по пазарите не ме интересуват. В Кауфланд и Лидл са на съвсем нормални цени, на промоция. Редовните цени също не ме интересуват.

Аз пък не искам да ям зеленчуци от тези вериги и неща само на промоция. Не ми се живее толкова мизерно. И приветствам приемането на еврото, но не го свързвам по никакъв начин с пазар само в определени вериги и специално само на прИмоция.

# 112
Кое му е мизерното? Следващата седмица на редовни цени по-различно ли е?

# 113
В който и момент да бяхме приели еврото, все нямаше да сме готови и все щеше да има сътресения.

# 114
...Много скоро заради фалшивите данни ще лъснат истинските механизми за свръхдефицит. И когато ЕЦБ рано или късно каже - такива реформи правите, иначе няма пари, ще се види колко сме били готови. Сами си отговорете като виждате реформите в милия ни роден край изобщо. 🙂

С много неща от поста съм съгласна, но това с процедурите и реформите за ограничаване на дефицита би ни засегнало при свръхдефицит и без да влизаме в еврозоната, механизмът се прилага от ЕК. Така или иначе обаче, се стараехме да не надхвърляме 3%, за да отговорим на критериите за влизане, а сега този стимул липсва, вече сме вътре.

Така е да. Но на страните извън зоната, както бяхме и ние доскоро, комисията размахва пръст и при много сериозно неглижеране на препоръките би наложила санкции. Ако изобщо има стигнали санкции така. 
А сега вече сме в зоната и изобщо няма да ни чакат да се размотаваме. Трябва да служим за назидание. Още повече, че ние буквално веднага сме извън позволените параметри. И не, няма да приличаме на гръцкия спасителен план по никакъв начин. Нас ще ни наказват, и ще дадем всичко до стотинка/центове при глоба, пари няма да ни дават като заеми или да ни опрощават. И отново ще ни сочат с пръст - пак тия бе, аман от тях...

# 115
Доволна съм, благодаря на Бога, че успяхме! Че с новата власт не знам какво щеше да е, ако не бяхме в ЕЗ.
Лично аз не съм усетила негативи.

Това е и моето мнение! За мен присъединяването към ЕЗ е огромен и икономически, и геополитически успех.

# 116
Доволна съм, благодаря на Бога, че успяхме! Че с новата власт не знам какво щеше да е, ако не бяхме в ЕЗ.
Лично аз не съм усетила негативи.

Това е и моето мнение! За мен присъединяването към ЕЗ е огромен и икономически, и геополитически успех.

Абсолютно!

# 117
  • гр.Добрич
Няма как да съм доволна от еврото, защото за мне лично животът стана ненормално скъп. Кой е виновен, не знам. Дали управниците, дали производители, дали прекупвачи, все тая. Някой трябва да следи цените на стоките и услугите. Със заплата 1500лв. се справях някак си, но сега с 750евро никак. Не ме устройва да пазаря във големи вериги, защото са ми далеко. Ако хвана такси напред и назад  къде ми е файдата? Около мен хората са всъщото положение.

# 118
  • София /Абсурдистан
Винаги сме били в 7- ма глуха и там ще си останем.
Не ни е виновно еврото, а манталитета.

# 119
На 62 години, ако не си си подсигурил жиеота, никой не ти е виновен. Това са близо 40 години трудов стаж.
Без евро, при това.

Общи условия

Активация на акаунт