Термин септември 2026 - 3

• 14 807
  • 542
  •   1
Отговори
# 525
За шишета ние използвахме на dr Browns (https://drbrownsbaby.com/products/dr-browns-options-wide-neck-gl … 97&pr_seq=uniform), обаче то миеш по сто части Grinning

Не знам дали на тях се дължеше да няма колики, една приятелка ми ги беше препоръчала и ги взех сляпо. Но пак заради частите, ако се наложи отново шише, бих се замислила - голяма досада миенето на вент системата, ако изпуснеш шише - то се чупи, иначе след годинката реших да пробвам шишетата от помпата и си пие млякото преди лягане с тях и досега.

# 526
Аз имам въпрос относно смяната на памперсите, че от толкова четене и съвети се объркаха съвсем. Вкъщи не мисля да ползвам мокри кърпи и директно на чешмата да мия. Доколкото разбирам, е добре и да се остави да подиша кожата след това без памперс, за да се предотврати подсичане. Та в този ред на мисли:

1. Смяна на памперс преди или след хранене (става въпрос за през нощта)? От една страна няма да му е много приятно на бебо да седи в мръсен памперс, докато се храни, а от друга - често пълнят памперса след/по време на хранене и трябва два пъти да се смени. Друг вариант, за който четох, е по средата на храненето, за да се събуди бебето, ако заспива преди да се нахрани (тук вече може би зависи от конкретния случай).
2. Тъй като не е хубаво прекалено често да се мие бебешката кожа, как почиствате, ако само е пишкано в памперса? Струва ми се нехигиенично нищо да не се прави, но твърде честото миене може други проблеми да създаде.
3. Слагате ли крем за подсичане превантивно или само ако тръгне проблем? В едно видео Ася Демирева обясняваше да се слага, но не знам дали не е просто, за да рекламира продуктите на Мустела (доста говори за тях тогава). Доколкото знам от други източници, не е нужно, ако няма проблем - честата смяна на памперса и оставянето на кожата да подиша би трябвало да са достатъчни да предотвратят проблема.

# 527
Аз лично с първото си дете , сменях памперс след хранене , като внимавах със стомахчето да не върне порцията . Миех само при голяма нужда , за урината използвах мокри кърпи и мажех при всяка смяна с кремче лекинко , ако се зачервеше което се случваше много рядко мажех вече както трябва ( обилно)

Аз имам въпрос относно смяната на памперсите, че от толкова четене и съвети се объркаха съвсем. Вкъщи не мисля да ползвам мокри кърпи и директно на чешмата да мия. Доколкото разбирам, е добре и да се остави да подиша кожата след това без памперс, за да се предотврати подсичане. Та в този ред на мисли:

1. Смяна на памперс преди или след хранене (става въпрос за през нощта)? От една страна няма да му е много приятно на бебо да седи в мръсен памперс, докато се храни, а от друга - често пълнят памперса след/по време на хранене и трябва два пъти да се смени. Друг вариант, за който четох, е по средата на храненето, за да се събуди бебето, ако заспива преди да се нахрани (тук вече може би зависи от конкретния случай).
2. Тъй като не е хубаво прекалено често да се мие бебешката кожа, как почиствате, ако само е пишкано в памперса? Струва ми се нехигиенично нищо да не се прави, но твърде честото миене може други проблеми да създаде.
3. Слагате ли крем за подсичане превантивно или само ако тръгне проблем? В едно видео Ася Демирева обясняваше да се слага, но не знам дали не е просто, за да рекламира продуктите на Мустела (доста говори за тях тогава). Доколкото знам от други източници, не е нужно, ако няма проблем - честата смяна на памперса и оставянето на кожата да подиша би трябвало да са достатъчни да предотвратят проблема.

# 528
  • София
И аз така процедирах с каката.

# 529
Някой беше попитал за препоръка за консултант по сън. Аз ползвах Спокойна мама с първото ми дете, сега пак смятам да ги потърся. Както се казва- гейм ченджър е.

Ако все още има желаещи за ФБ групата, пишете ми Wink

# 530
Някой беше попитал за препоръка за консултант по сън. Аз ползвах Спокойна мама с първото ми дете, сега пак смятам да ги потърся. Както се казва- гейм ченджър е.

Ако все още има желаещи за ФБ групата, пишете ми Wink

Аз бях, много благодаря ❤ ще я потърся

# 531
С памперса и аз като Татяна процедирах. Моето бебе през нощта не се будеше и последното хранене беше в 12-1:00 и след това сутрин в 5:00-6:00, та през нощта не съм ѝ сменяла памперса почти никога. Може би веднъж или два пъти за цяла година да е акала през нощта, а само напишкан не съм сменяла, за да не я събудя. Да ми се е струвал много много много напишкан също 2-3 пъти за цяла година, когато съм решавала, че все пак ще го сменя преди аз да си легна.

# 532
И аз искам да се присъединя във фейсбук групата. 🙂

# 533
Здравейте момичета,
Извинявам се, че пак ще ви занимая с ОГТТ изследването, но днес проф.Марков ме посъветва да го направя за всеки случай, независимо, че съм след 29-та г.с. Ще попитам и АГ, но бих искала и вас да попитам само кръвна захар ли ви измерват или и инсулин и колко измервания са ви правени на 0 мин,60 мин и 120 мин или и на 30 мин. Благодаря предварително.

# 534
Здравейте момичета,
Извинявам се, че пак ще ви занимая с ОГТТ изследването, но днес проф.Марков ме посъветва да го направя за всеки случай, независимо, че съм след 29-та г.с. Ще попитам и АГ, но бих искала и вас да попитам само кръвна захар ли ви измерват или и инсулин и колко измервания са ви правени на 0 мин,60 мин и 120 мин или и на 30 мин. Благодаря предварително.
Само кръвна захар, при бременни не се мери инсулина. 3 измервания ми правиха - 0, 60 и 120мин.

# 535
Не е късно да се направи ОГТТ, даже точно 29-34 се увеличава инсулиновата резистентност при бременност и е по-добре да знаете ако имате ГД, за да се вземат мерки до края на бременността.

# 536
Благодаря ви!  Аг беше толкова категорична, че нямало смисъл при всеки да се прави този тест, въпреки че споменах,че имах инсулинова резистентност, което си е предпоставка. Но както и да е, ще го направя утре и дано всичко е наред. Simple Smile

# 537
Не е късно да се направи ОГТТ, даже точно 29-34 се увеличава инсулиновата резистентност при бременност и е по-добре да знаете ако имате ГД, за да се вземат мерки до края на бременността.
А ако е нормална захарта (и винаги си е била) трябва ли да се направи изследването? Бебка е с 1 седмица напред,но не са ми препоръчали да правя... на феталната казаха,че водите ми били в горна граница на нормата,което не било задължително ГД ( правих при друг специалист)... в 31г.с. съм..

# 538
А ако е нормална захарта (и винаги си е била) трябва ли да се направи изследването? Бебка е с 1 седмица напред,но не са ми препоръчали да правя... на феталната казаха,че водите ми били в горна граница на нормата,което не било задължително ГД ( правих при друг специалист)... в 31г.с. съм..

Ами на мен също ми е нормална захарта, бебето вървеше 4 дни напред още от самото начало. Сега върви още 3 дни напред и главичката му е доста по-голяма, което днес на феталната морфология се видя и малко ме притесни. д-р Марков каза, че за ГД най-водещо е коремчето дали то е напред спрямо другите органи, както и околоплодните води.

# 539
Здравейте, как сте с размерите на шийките. Моята до сега си беше в норма, днес излезе малко под нормата и се притесних, че може би прекалявам с физическото натоварване или не знам и аз…

Общи условия

Активация на акаунт