Термин септември 2026 - 3

• 15 661
  • 564
  •   4
Отговори
# 555
Момичета, излязоха ми последните кръвни изследвания и тези за антитела, положителни са. понеже съм с - резус фактор, а мъжът ми е +, първото ни дете също е +. След раждането му ми бяха били инжекция анти-д гамаглобулин. Сега ме изследваха за първи път в 20 г.с. и резултатът беше отрицателен, но на последните изследвания в 29 г.с са положителни. Не съм имала кървене или нещо друго. Каза ми да си пусна изследване за титър за специфичност и евентуално ще ми бие нов имуноглобулин. Въпросът е, че чета, че при вече налични антитела инжекцията е напълно безсмислена и не помага на бебето. Имате ли опит в такава ситуация или да ме насочите какво да направя, че нещо не ми вдъхва доверие?

# 556
Здрасти, аз съм отрицателна кръвна, и вече ми биха анти Д в 28-ма. Преди това се наложи да ми я сложат два или три пъти, при операцията на шийката и при кървене. Та, седмица след поставянето в 28 седмица, акушерка ми звънна, притеснена, за да пита дали са ми я слагали преди 28-ма, защото на кръвните, които ми взеха в деня преди
Инжекцията в 28-ма, излязло, че имам анти Д в организма. А, уж трябваше да ги проверят, преди да ми я сложат 😩 Попита ме, дали в тази бременност са ми я били, преди 28-ма, аз казах, че са. Което било ок, в такъв случай. Попитах я, каква би била процедурата, ако не са ми я били, и кръвта показва наличие. Тя каза, че те изследват за анти-тела (ако не се лъжа), постоянно, до края. Така че, може би това са ти казвали.

# 557
Здравейте , 
Стана ми любопитно дали и при някоя от вас се е получило следното .

До 29 седмица бебчо си отговаряше на размери  и килограми 1,400 кг и по седмици , но днес бях на преглед в 33+5 и ми заявява , че бебчо е с 2 седмици напред и 3 кг . След като я попитам това възможно ли е за 4 седмици да наддаде 1,5 кг и да стане с 2 седмици напред …. Ами възможно е , може и да е имало грешка в измерването . И иска да направи секциото 16 дена по рано от термин

# 558
Здравейте , 
Стана ми любопитно дали и при някоя от вас се е получило следното .

До 29 седмица бебчо си отговаряше на размери  и килограми 1,400 кг и по седмици , но днес бях на преглед в 33+5 и ми заявява , че бебчо е с 2 седмици напред и 3 кг . След като я попитам това възможно ли е за 4 седмици да наддаде 1,5 кг и да стане с 2 седмици напред …. Ами възможно е , може и да е имало грешка в измерването . И иска да направи секциото 16 дена по рано от термин

Аз бих потърсила второ мнение .

# 559
Аз също бих потърсила 2 мнение. Отделно, че не знам колко е нормално бебе в 33+5 да е 3 кг. Аз родих бебе 4.2 кг в 41 г.с. като наистина почти винаги бебето си беше 1-2 седмици напред по размери, но в тези седмици все пак не беше 3 кг, имате ли ГД? Или реално да не е тези размери, а докторката да смята да излиза в отпуска и да си прави график? Плюс това като е секцио какво значение има теглото на бебето? За мен е рано 16 дни и затова бих потърсила второ мнение със сигурност.

# 560
Според мен има грешка, измерванията са много относителни зависи от доктора, както и от апарата, също така и от позицията на бебето. А и все си мисля, че щеше да усетиш ако бебето е станало двойно по-голямо. 16 дни не е толкова голям период за секцио, зависи как е бил и БХС. Ако тогава е имало някакво изместване на термин, както е при мен.

# 561
Здравейте! Още от втората фетална морфология знам, че плацентата ми е ниско прикрепена. Вдигнала се е много малко и сега (в края на 32гс) е 21мм от шийката на матката. Попитах дали това е индикация да се планира секцио, но следящият се въздържа за момента. Отделно и не ми каза нищо от рода на да почивам повече, без секс и без вдигане на тежко. А професор Марков, при когото правих втората фетална, беше доста категоричен тогава. Има ли и други в подобна ситуация? Като се поразрових и доста се притесних и отделно като знам, че мога да изкървя всеки момент (досега не се е случвало) ми става зле Sad

# 562
По принцип нямам ГД , винаги изследванията са били в норма . На БХ скрининг в 29 седмица всичко си отговаряше като размери в седмица и килограми 1,440 кг .

Реално като я попитах дали е  възможно , започна ами да … то може и да има грешка в измерването , ще измерим пак и така не направи ново замерване

# 563
Здравейте! Още от втората фетална морфология знам, че плацентата ми е ниско прикрепена. Вдигнала се е много малко и сега (в края на 32гс) е 21мм от шийката на матката. Попитах дали това е индикация да се планира секцио, но следящият се въздържа за момента. Отделно и не ми каза нищо от рода на да почивам повече, без секс и без вдигане на тежко. А професор Марков, при когото правих втората фетална, беше доста категоричен тогава. Има ли и други в подобна ситуация? Като се поразрових и доста се притесних и отделно като знам, че мога да изкървя всеки момент (досега не се е случвало) ми става зле Sad

Знам, че минимума е 2см, а трябва и повече да е. При мен започна да се вдига след 22-23гс. И тогава АГ каза, че очакваме още да се вдигне. И едва към 28-29гс каза, че вече можем да говорим за нормално раждане. Имаш още време да се вдигне, задължително след 2 седмици вижте как е.

# 564
По принцип нямам ГД , винаги изследванията са били в норма . На БХ скрининг в 29 седмица всичко си отговаряше като размери в седмица и килограми 1,440 кг .

Реално като я попитах дали е  възможно , започна ами да … то може и да има грешка в измерването , ще измерим пак и така не направи ново замерване

По скоро виж на БХС, който се прави с първата фетална какво пише като термин. Трета фетална прави ли? Там измерванията са по-точни

Общи условия

Активация на акаунт