Термин септември 2026 - 3

• 17 135
  • 607
  •   2
Отговори
# 600
Вчера на редовния преглед в 34 г.с. измериха бебето 2450 гр.

За педиатър, аз още в началото говорих с педиатърката на каката и се разбрахме като родя, да се чуем, за да дойде на първо посещение.

Колко грама тежат вашите бебета в 34/35гс?

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 18:15 от evelynna

# 601
И моето бебе го измериха 2,500 в 34г.с. Последно време съм се разчистила и чак не ми се яде. Ама нормално, все пак съм +20кг вече. Ама и киселините ме убиват..

Някой правил ли си е зъби в последния момент? Има ли нещо, от което да се притеснявам? Не знам дали ще ми стигне времето.

# 602
Само зъбен камък чистене, като и за него се чудех, дали да ходя. По-добре си спести стреса и седенето на стола, а и ако има болка при процедурата, знам, че не се препоръчва.

И моето бебе го измериха 2,500 в 34г.с. Последно време съм се разчистила и чак не ми се яде. Ама нормално, все пак съм +20кг вече. Ама и киселините ме убиват..

Някой правил ли си е зъби в последния момент? Има ли нещо, от което да се притеснявам? Не знам дали ще ми стигне времето.

# 603
За зъбен камък възнамерявам и аз веднага след раждането да отида, преди да изтече застраховката от работата.
Още в началото бях питала АГ и каза ако нещо има да се прави, да е най-късно до 14 г.с. Не посмях и затова оставих за след раждането.

# 604
Не, боли ме от април месец (не постоянно, а веднъж до два пъти в месеца съм стигала до парацетамол) и АГ даже се "ядоса", че не са започнали още тогава с лечението, защото може да стане пулпит. На трети стоматолог отидох, защото не им се захваща на другите. Обаче се притесних пък да не по време или след раждането да се усложня и да стане по-лошо. Направо се чудя какво да правя....

# 605
При мен в 6ти месец се наложи да извадя зъб. За съжаление го счупих и зъболекарят не пожела да го прави защото каза, че му изглежда безнадеждно, но ако оцелее докато родя ще види може ли нещо да се направи. Седмица по-късно се дочупи и остана само корен. Ваденето беше доста трудно, над час и половина с шиене в последствие, но нямах болка или контракции след това. За съжаление, се наложи да пия и антибиотик защото се оказа, че въпреки липсата на болка е почнала възпаление. Много ми е мъчно, че се докарах до тук, но се радвам, че поне нямаше последствия за мен или бебето. За мен има ли проблем трябва да се търси решение, защото понякога с чакане може да се влошат нещата още повече.

# 606

Аз /от не особено активните във форума/ ще се включа навреме по някоя тема най-накрая 😃
Точно онзи ден бях на зъболекар и се уговорихме след 10 дни /сега ще излизат в отпуск за 1 седмица/ да отида да направим за едно посещение 3 пломби и 2 дни след това и една коронка. И това малко преди датата за секцио 😁 Дано да успея да ги оправя и младежа да не реши да тръгне по-рано. Та зъболекарят каза, че единствено в началото на бремеността не е препоръчително да се ходи.
Иначе си имало подходящи упойки. Бременни сме били, а не болни 😁

# 607
Аз ходих два пъти на зъболекар, първият път в петия месец, и сега в седмия. Никакви проблеми на съм имала - правих две пломби и почистване. Лекарят каза, че за по - сериозни интервенции си слагат упойка, след шести месец и няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт