Термин септември 2026 - 3

• 17 940
  • 622
  •   4
Отговори
# 615
Вижте в Инстаграм olgadukat, за нормално раждане след секцио. Даже може да ѝ пишете, отговаря. ☺️

# 616
Доколкото аз знам лекарите се съобразяват с цикатрикса от предното секцио, както и къде се е захванала плацентата (ако има истмоцеле и там е захваната е проблем за нормално раждане), защото има опасност от руптура на матката и евентуални усложнения.

# 617
  • София
Моето е преди 11 години. В България болшинството лекари са от школата "веднъж секцио, винаги секцио". Много трудно човек е тук да си намери лекар, който да е съгласен за ВБАК. Да, д-р Паликов и Олга са вариант. Мен лично Св. Лазар не ме влече като болница, тъй като е малка и съответно ако нещата се объркат, не съм сигурна как ще протекат нещата. Други варианти са Зебрите с д-р Кобаков, Вецев и ак.Стаменова (последните 2ма отделно). Пробвай! Мен ме отказаха поради допълнително усложняващи фактори.

# 618
Аз съм кандидатка за вагинално след секцио преди 12 години. Много съм изчела и сега през бременността, и през годините, защото епизодът със секциото ми остави травма, от която с години се възстановявах психически. И сега самата мисъл, че е теоретично възможно да се избегне операцията, ме крепи, макар че до последно нищо не се знае. Отчасти заради тази ми надежда, се следя при д-р Кобаков, вече се свързах и със Зебрите. Какво да ви кажа, никой няма да скочи от радост, че искате VBAC - рискът от руптура на матката е наличен, макар и статистически нисък, независимо колко време е минало от секциото. Просто там, където е рязано, вече е друга тъкан. Но повечето жени успяват, съвременните препоръки са да се направи поне опит след щателна индивидуална оценка на майката и бебето до последно и със строг мониторинг. Малко е като звездите да се наредят идеално, но не е невъзможно. Пак казвам - мен само тази мисъл ме закрепи да изкарам бременността дотук. Ще видим какво ще стане, другата седмица ще правим първа подробна оценка на състоянието (34-35гс). Така е, като предния път отидох здрава, права и млада да ме срежат без нищо, сега ще си нося рисковете. Да не звуча фанатично, но аз съм върл противник на секциото без сериозни и категорични показания, които не са “тесен таз”, нали..

# 619
  • София
Стискам палци Брида!🤞🤞🤞 И аз много се надявах да се размина с 2ро секцио, но към предишното се добавиха специфична плацента и едро бебе,и ми отказаха още в ранни седмици.

# 620
Благодаря, Кашмир! То за мой късмет и моето бебе върви по-голямо, нали и на диета ме сложиха, не стана ясно имах ли ГД, нямах ли, защото и водите бяха на и над горна граница, така че и при мен не е като да се подреждат звездите съвсем.. Но пък на миналия преглед Кобаков явно беше забравил или се обърка за момент и ми вика “Ама ти си си за нормално, нямаш никакви индикации за операция”. Като му напомних за предишното секцио, веднага смени тона. Разбирам ги хората, то при всяко раждане има риск и не им се поема на всички, какво остава за такова с много неизвестни. Опасявам се, че голямото бебе и при мен ще изиграе роля в решението, но въпреки диетата, това дете расте и все е 2 седмици напред. При теб в коя седмица те отказаха?

# 621
  • София
27ма. И при мен си върви голямо, въпреки че не се доказа ГД, водите са ми в норма и спазвам диета.😑

# 622
Моето бебе изведнъж както вървеше 2 седмици напред си влезна идеално в гестационния срок. Шийката на матката както вървеше на скъсяване, така и спряха да я гледат, вече нямало смисъл да се гледа,  нямам представа колко е и ей ме на 33+6 съм си наред…изобщо с втората бременност се убеждавам, че повечето неща на прегледите са някакъв “пълнеж”, колкото да се защити смисъла на тези 90€ и че най-важното е кръвотоците, органите да функционират правилно, плацентата да се следи, тези неща. Размерите на бебето и без това е написано на амбулаторния лист, че може да варират +/- 330гр (за конкретния преглед). Вече имам едно раждане с “много изоставащо” бебе, роди се 3050гр. Сега имам “много голямо върви”, ама като си изрових старите листове момичето ми е било измерени 2142гр, сега момчето ми е измерено  2280гр. JoyStuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт