Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №38

• 29 663
  • 537
  •   1
Отговори
# 525
Искам да измеря костна плътност за мое спокойствие. На 45 год. съм ,закъснява ми с 3 седмици. Мисля да посетя гинеколог.
Но някой казват ,че изследването се плаща ,други споменават за направление.
И аз се обърквам. Плаща ли се изследването или не?

# 526
Вие със сигурност ще трябва да го платите.

# 527
Вие със сигурност ще трябва да го платите.
Благодаря! А горе-долу колко струва изследването?

# 528
Ако имате допълнително здравно застраховане от работодател, може да попитате какво поемат и дали биха възстановили такава фактура. В случай, че изследването е официално назначено от лекар.

# 529
Във Вн, Градска болница, само костна беше май 42 €. Но по избор може само в 1 точка, 2 или 3 точки по избор. (цената варира + - . Аз платих 66€- 2 точки костна плътност+цяло тяло метрия.

# 530
  • Варна
Съветвам Ви, ако ще правите измерване, да е на всичко, което предлагат, да не е само на 1 зона  (ох, хич не се изразявам добре). Така ще имате представа за цялостната картинка. Аз преди няколко години отидох с колежките и си направих само на ръка май беше. Излезе остеопения. После един ендокринолог ми каза, че е трябвало на всички зони.

# 531
Съветвам Ви, ако ще правите измерване, да е на всичко, което предлагат, да не е само на 1 зона  (ох, хич не се изразявам добре). Така ще имате представа за цялостната картинка. Аз преди няколко години отидох с колежките и си направих само на ръка май беше. Излезе остеопения. После един ендокринолог ми каза, че е трябвало на всички зони.
Много благодаря за препоръката!
Наистина тази информация ми е много полезна!

# 532
Аз пък си имам голямо притеснение, от около година и половина гърдите ми нараснаха и увиснаха разбира се, а съм имала цял живот "пържени яйца", аеролите и зърната ми се уголемиха значително, направо като крава.. Отдавах го на повишения пролактин, за който приемам лекарство и го държа на горна референтна граница, отдавах го на хормонални изменения в перименото.
Всяка година правя ехография на гърди, обаче в последните две седмици аеролите ми се разшириха още повече, а едната стана огромна. Не напипвам нищо в самите гърди, но може би не успявам да опипам добре.
Разбира се до няколко дни ще съм на преглед, тази година още не съм ходила, но защо да не превъртя дотогава..
Просто соофелям, уж да ми олекне

# 533
  • Бургас
С каква цел поддържате пролактина си висок?

# 534
  • София
Минавам колкото да се оплача.
Цикъл нямам, вече два месеца. Този месец в началото имах запек, сега боря Гарденела. Горещите вълни са ясни.
Ми това е.

# 535
  • Canada
След повторено двукратно, но без особен успех консервативно лечение на Гарднерела това, което ме спаси бяха глобули борна киселина 600 мг от айхърб.

Много се чудех навремето когато познати разправяха за тяхна близка в този период как зарязала всички и всичко, купила си билет за Австралия и повече не се върнала. Все по добре я разбирам 😅

# 536
Привет. Записвам се в темата/групата след като се опитах да изчета и информация от предишните. На 41 години съм и имам скъсен цикъл на 24 дни поне от 11 години. Имам бременност и раждане на 32 след инвитро. Имам и удебелена лигавица на матката и обилен цикъл от поне 28 годишна възраст когато почнах да се следя редовно покрай репродуктивните процедури. Оплаквания като тревожност , будене в 3 през ноща, обилен цикъл, плачливост, акне седмица преди цикъл и стартира побеляване на косата всичко от около преди 3 години. Щитовидни хормони в норма,  липиден профил до скоро в норма и единствено на долна граница нисък Феритин(нормален хемоглобин). Терапия само за желязото ми дават за да наваксвам на обилния цикъл. Останалото ендокринолозите  казват да давам по спокойно Sad...АГ изписа и Дуфастон 6 месеца за намаляване на лигавицата без някакъв резултат. Второ мнение консултация друго АГ препоръча Мирена като панацея за всичко. След като му бил абсолютно редовен цикъла и съмна 41 само са убедени, че хормоните ще са ми в норма- това казаха и двете АГ. Та питането ми е има ли специалисти в София които да предлагат и HRT с био идентични хормони, а не Мирена и Дуфастон? Планирам  на своя глава и Декса скан за да имам отправна точка на къде ще тръгнат нещата. (Препоръчайте къде в София е най-добре да се направи)

# 537
Дуфастон и Мирена не са точно ХЗТ, а част от него. За ХЗТ при жени с матка трябва и естроген. Те са прогестини.
Те по скоро са за облекчаване на симптомите при пре и менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт