🧿ЧААТАЙ УЛУСОЙ🧿"EŞREF RÜYA"/"UYKUCU"-"СПЯЩИЯ"🧿Проекти, партньори и приятели🧿Тема-44

• 15 827
  • 443
  •   2
Отговори
# 435
Привет, момичета!

Благодаря за всичко споделено!
Тия дни прекосявах Европа и нямах възможност да влизам в темата.
Преди два дена бях в Германия и валеше дъжд.
Значи, Рафат живее в Берлин. По принцип В Германия има много турци.

Страхотни са Чаатай и Аслихан.

Последна редакция: нд, 19 юли 2026, 16:27 от eliet

# 436
Жена му живее там. Самият Ахмет си е в Турция. Тя се занимава с изкуство. Дори по време на снимките той понякога пътуваше

# 437
Здравейте момичета,
Още от Аслиханче,

Честит Илинден и на всички които празнуват днес Simple Smile
Скрит текст:

# 438
Привет! Blush
Аслъхан е много обрана. Показва ни само типичен вътрешен двор (на немски: Hinterhof) на класическа жилищна кооперация в Берлин, Германия (от т.нар. стил Altbau – старо строителство).
​Това е специфичната берлинска архитектура, при която сградите са застроявани в затворени блокове с характерни тесни, правоъгълни вътрешни дворове. През нощта, когато прозорците светят, тези дворове изглеждат точно по този драматичен и уединен начин.
Предвид часа, в който е публикувано сторито,изглежда са били на среднощна разходка. Wink

Между другото вчера се заговорих тук с една жена от България, която работи там, където приемат документи и издават такива за българско гражданство.
Познайте за кого я разпитах. Wink

Клипчето, които Netflix Türkiye публикува на Инстаграм страницата си скоро.

Дали е случайно?

# 439
Здравейте! Снощи не успях, заради финала на световното, но днес използвах слидобедния сън на малката и гледах и 3 епизод.
Сцената с басейна буквално ме извади от обувките. Мустафа пада във водата и в целия този панически хаос... Димитри скача и го спасява! Това беше толкова сюрреалистично. Димитри, психопатът, насилникът, егоистът, всъщност прояви чиста човечност и спаси бащата на Пеями. И с това... бам! Най-голямата, най-пазената тайна, заради която Пеями беше готов на всичко, се разпадна пред очите на Димитри за една секунда.
А последвалият много личен разговор между Пеями и Димитри... Ох, тук направо щях да ревна.Нямаше крещене, нямаше агресия от страна на Димитри (което аз лично очаквах ). Вместо това видяхме двама мъже, които се върнаха в детството си. Пеями най-накрая свали маската и призна пред най-добрия си приятел бруталния си срам, болката от детството и защо е крил баща си толкова години. А реакцията на Димитри ме разби. Той беше наранен не защото Мустафа е такъв, а защото Пеями не му е имал доверие. След тези думи на Димитри „Бих дал всичко да имам баща като твоя, защото макар и такъв, той има характер, за разлика от моя.“ вече разбирам какво искате да кажете вчера за техните взаимоотношения.  Ние виждахме досега Димитри като чудовище, но в този момент стана ясно колко дълбоко е ранен от собствения си баща. Димитри е станал такъв психопат явно заради липсата на любов  у дома.Мустафа може да има ума на дете, но в него има чиста, искрена невинност, доброта и... характер. Той не е зъл. И Димитри, с цялата си изкривена психика, вижда това и му завижда. Завижда на Пеями, че е имал баща, който е способен на чиста обич, макар и по негов си начин.
Пеями прекара целия си съзнателен живот в брутален срам от баща си, криеше го като най-грозното петно, а най-добрият му приятел му казва, че би дал всичко на света да има точно такъв баща. Ето това се казва гениален сценарий!Тази сцена беше толкова интимна и сурова. Салих Бадемджи изигра това признание с такава уязвимост, че за една минута забравих колко ужасен човек е Димитри и просто ми дожаля за малкото момче, скрито в него.Точно затова този сериал е толкова добър, защото героите не са просто добри и лоши. Всичко е в нюансите. Най- разбиващата сцена за мен беше, когато Пеями влезна при спящия Мустафа. За един миг си даде сметка, че цял живот е лъгал всички, че баща му е мъртъв, и той щеше да бъде мъртъв, заради един миг невнимание. Хареса ми и смелостта на Есвет, тази която проявява пред Пеями и пред Димитри. Любовта и дава сили да се бори. Начина, по който гледа Пеями, усещайки реакциите му, показва, че тя вече го познава много добре и сърцето и плаче за него.
Изтръпнах, когато Мустафа каза на Димитри, че Фиру е негова жена и, че са се оженили.
Става все по- напечено. А Чаатай с всяка следваща серия ми харесва все повече!

Забравих да пиша, колко се радвам, че Чаатай и Аслъхан са неразделни! Blush

Последна редакция: пн, 20 юли 2026, 16:31 от T. Mihaylova 736155

# 440
Неразделни са. Няма нас да ни питат. И всички изказващи мнение, че трябва да се разделят под разни техни постове или под постове на техни приятели са доста загубили връзка с реалния свят. Мисля, че Нези беше споделила една статия за хората, които си вживяват твърде много в сериалите. Тъжно е когато имаш нужда от този измислен свят, за да можеш да понесеш реалния си.

Тина, сцената със спящия Мустафа е много затрогваща. Защото Пеями го обича. Може да се срамува, но го обича. Дори онази агресия към него беше не от злоба, а от невъзможност да се справи със своите емоции.
Прегледах какво се случва в 3 епизод, за да не ти разваля гледането. В края виждаме как Пеями все повече се разпада. Но най-доброто според мен предстои.
Всъщност още от първи сезон се ядосвах на Пеями, че не застава с ясна позиция и така наранява и себе си и Есвет, а дори и Димитри не е щастлив. Отношенията им не са черно бели. Там има толкова нюанси, че можеш да се объркаш. Но пък идно е сигурно, въртележката от емоции ни държи напрегнати до последната серия на последния сезон

# 441
Гери, коментарът ти е толкова дълбок и точен, че буквално ме накара да се замисля за неща, които бях пропуснала в бързането да разбера какво ще стане нататък. Толкова си права за сцената със спящия Мустафа- тя е сърцето на целия епизод. Ти го каза перфектно- онази агресия и грубост от страна на Пеями в началото никога не е била от злоба или липса на обич. Тя беше от крещяща безпомощност. Пеями е едно малко, уплашено и травмирано момче, скрито в скъп дизайнерски костюм, което просто не знаеше как да побере целия този срам, вина и болка в себе си. Но в момента, в който гледа как Мустафа спи, виждаш чистата, неподправена синовна обич. Точно тази двойнственост ме разбива.
И аз се улавям как му се ядосвам брутално още от Сезон 1! Иска ми се да го хвана за раменете, да го разраздрусам и да му кажа да се събуди, да се изправи и да каже истината, защитавайки това момиче. Но от друга страна, точно тази неговата нерешителност прави образа му толкова правдоподобен. Човек не се решава лесно на такава стъпка. Особено човек като Пеями, който се опитва да угоди на всички. Той буквално се самонаказва, затова и в края на този епизод го виждаме толкова тотално разпаднат. Огромно ДА и от мен за това, че отношенията им не са черно-бели. В този сериал няма класически злодей и герой. Димитри е насилник, но е ранено, самотно дете. Пеями е благороден, но и страхлив егоист в определени моменти. Есвет е жертва, но и жена, която започва да показва зъби. Нюансите са толкова много, че моралното ти компасче направо се побърква, докато ги гледаш!
Благодаря ви, че коментирате сериала с мен, въпреки че сте го гледали доста отдавна. Хубаво е, че ви има! Hug

Нези, научи ли нещо интересно от жената?

# 442
Добро утро!
Моменти от почивката на Аслъхан и Чаатай в Монтенегро, споделени от приятелката на Аслъхан.

Тина, Гери, благодаря ви за хубавите коментари! Hug
Тинче, разбрах някои неща, но не мисля да ги пиша тук във форума. Wink

Хубав ден! Blush

# 443
Нези,
Извор на новини си ти ✌️
Ще намериш начин да ни я споделиш  Simple Smile
Всички тръпнем за информация от " кухнята"
Колко е хубаво да имаш достъп и познания ❤️🧿🍀

Общи условия

Активация на акаунт