На море в България на All inclusive 2026 г. - тема 2

• 25 716
  • 389
  •   1
Отговори
# 240
  • В.Търново
Минавайне през луна парка, не виждам да е проблем. Ние си минавахме през парка директно. Бяхме в хотел Алба. Днес се върнахме. Ще разказвам утре. Голяма мизерия в Сл. Бряг покрай крайбрежните хотели. Централната пешеходна е с петна по плочките , боклуци колкото искаш, дрипи по сериите за много високи цени. Сувенирите са с цени 1:1 след еврото. Да си ги държат.

Последна редакция: пт, 28 авг 2026, 23:08 от Русалка_1

# 241
Поздрави от Ефект Алгара бийч.От вчера сме в хотела и отново се убеждавам че това е моят хотел.Отново без забележки.Хотела е пълен и въпреки това не се усеща.Няма масовия навик запазване на шезлонг.Повечето туристи са румънски граждани.Пристигнахме на обяд.Веднага ни сложиха гривните и ни изпратиха да обядваме.Настаняване 14.30 ч.От миналата година вече знаех какво помещения искам да резервирам.Това са помещенията Роял .Тъй като не всички стаи са с тераса при резервация помолих ако има възможност да бъдем настанени в такаеа.В такава ни настаниха.Времето е чудесно,флага зелен.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 14:00 от mimi0585

# 242
Една година само сме били там, ресторантът ни хареса, както и горичката наоколо. Плажът на мен лично не ми допада, особено пред хотела. Тази година забелязах, че са разширили плажните чадъри, имат шатри и са на доста по-голяма част от плажа. Срга надникнах да им видя стаите, стори ми се странно, двойно легло и разтегателен диван, който обаче ми се стори единичен. А апартамента е 45 кв. и в описание е за до 5 човека. Някой ходил там има ли впечатления.

# 243
  • В.Търново
В петък се върнахме от 3 нощувки в хотел Алба, Слънчев бряг.
Понеже 2024г. бяхме в Тиара Бийч и мога да го сравня с него.
На рецепция ни послещнаха млади хора, любезни. Обаче, нито обясняват от колко до колко са храненията, кое къде се намира, нищо. Ходих аз да ги питам после къде е ресторанта, бара и т.н. Иначе като пристигнахме в 13:30ч. ни предложиха да обядваме, въпреки че настаняването ни е от 15ч. Отказахме, тъй като трябваше всеки момент да пристигне техния шофьор, който трябваше да ни води с тяхна кола към паркинга им, който се намираше на 1,5 км. от хотела. После ме върна. Цената за паркинг 12 евро на ден.
Храната в хотел Алба беше вкусна, но не разнообразна. Бедна закуска, едно и също, много от стандартните неща, които се дават на закуска при тях ги нямаше. За обяд и вечеря се предлагаха 3 тави с някакви готвени ястия, хапки-полуфабрикати пилешки или панирани сиренца или кашкавалчета, спагети, пържни картофи, картофено пюре или задушени картофи. Салатите малък избор. Десертите също малко видове, някои пастички не бяха кой знае какво, толумбички все едно от Кауфланд закупени, друбни сладки, целувки по същия начин. Беден асортимент като цяло. Първия ден си взехме парче пица от снек-бара на басейна, парчетата миниатюрни, предлагаха и хамбургери, пакетиран мини сладолед. Мръсно около този снек-бар, хигиената в ресторанта също не добра. Метяха от време-навреме, но масите не се забърсваха след станали туристи, отвън липсват солници и чер пипер, също не се забърсват маси, лопкави столове, мокли възглавници от преди това седналите туристи. Ресторанта е малък, особено вътрешната част, за да излезеш на външната тераса на ресторанта минаваш през цялата зала и минаваш през коридорчето на лоби бара и излизаш. Като искаш да си вземеш и друго, пак минаваш този маршрут. персонала отсервира всичко на ръка, не си помагат със сервизни колички, което затруднява тяхната работа. Персонала не знае български. Трудна комуникация. Камериерките ни май бяха българки. Мокета не знам дали са го чистили, защото имаше купчинка пясък в ъгъла до входната врата, която си стоеше от първия ден. Като цяло не беше занемарена стаята. Бяхме в стая двойна комфорт море, на последен етаж, хубава гледка с голяма тераса. Сушилник няма по терасите. Хотела се намира точно зад аквапарка, който до към 4 сутринта си работи. Ние си спяхме на притворена врата/липсва комарник/, не е било проблем за нас, за това резервирах в този хотел. Така и не се окъпахме в басейна. Нещо ни липсваше желание. Басейна също е малък, не достатъчно голям за капацитета на хотела. Общите тоалетни и части на хотела се почистваха много добре. Плюса на този хотел е, че се намира точно в центъра на курорта, на 2 мин. от плажа. Хотел Тиара бийч е класа над него. Ако трябва да избирам бих отишла в Тиара бийч. Като цяло хотела не е кой знае какво. но и цената е приемлива. Ако бяхме в Тиара бийч щяхме да платим с с около 55 евро отгоре, което е нищо. За 3 нощувки става, но за седмица почивка не си заслужава.
В Слънчев бряг цари някакъв хаос, мръсотия покрай крайбрежните хотели. По сергиите се продават дрипи и парцали, които имат поне 300% надценка. Сувенирите вече са с цени след еврото 1:1. Миналото лято , ако малко преспапие беше 6лв сега е 6 евро. По заведенията е същото. Видях в менюто на едно крайбрежно заведение малка пица от 350гр. - 13 евро. Комплект 2 шезлонга с чадър-16 евро. Курорта беше пълен с туристи, предимно румънци, украинци, малко поляци, чехи, чух и немска реч веднъж.
Отзива съм си го написала и в другата морска тема.

Забравих да напиша, че нямаха ефирните програми БТВ, Нова ТВ, БНТ, доста ги нямаше, което няма логика.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 20:04 от Русалка_1

# 244
Като чета...1:1с нашата почивка в Мелиа.
Аз така и не седнах да напиша отзив..но нещо нямам ищах.
С ОИ приключваме, не е нашето. Синко категорично не иска повече. Така се отвратихме това лято, че...

От трите ни опита с ОИ - Тиара, Маджестик, Мелия..явно сме имали късмета на начинаещият Simple Smile..първите 2 без забележки, третото греда, дебела ! Grinning

В Маджестик бих отишла отново.

Мелията бих я заобикаляла през две улици..даже не ща да я виждам. Такъв "евтин" хотел - евтина храна, смотан персонал по рецепции, липса на хигиена...

Последна редакция: пн, 31 авг 2026, 13:23 от teta75

# 245
Някой ходил там има ли впечатления.

Аз имам впечатления – ако имаш предвид „Ефект Алгара бийч“, че стана някаква смесица. Simple Smile
Подписвам се с две ръце под всичко, което е описала mimi0585. А дори не бяхме настанени в Роял сектора, ами в основната сграда. Случихме прекрасно време (през юли), чисто и спокойно море (повечето време във водата прекарах в плуване сред ята рибки), хигиена, обслужване и храна без забележки. Плащаш си престоя, който включва всичко, и нито цент повече. Чадъри, шезлонги, паркинг – всичко е безплатно, т.е. включено в цената.
Разбира се, ако човек реши да търси недостатъци, винаги ще намери за какво да се заяде. Например защо има само 5 вида пици, ами не 6, и др. подобни. Laughing
Е, ние останахме много доволни, живот и здраве, някой ден ще повторим.
(Въпреки че сърцето ме тегли към Южното Черноморие, моята вечна любов. Heart)

# 246
ОИ на север не екато на юг, поне по скромният ми, и далеч не представителен, опит.
В Каварна , не помня името на хотела, беше много богато менюто. Пиците - вкусни, не пародия, супа от миди, прекрасни чийзкейкове, не пандишпанова петифура...и още и още...абе богата работа. / служебно бях там извън сезон/....

В Мелия 7 дена бяхме на овес с кисело мляко за закуска, каквато храна и вкъщи не ядем. Вмирисани колбаси бе алтернативата.
Общо взето ходихме гладни.

Хареса ни индийския ресторант само - беше любопитно да опитаме индийска храна.

Азиатския - не става. Вариш си сам супа. Различно е, но до там.

В Тиарата имаше перфектна скара всеки ден. Разнообразна също.

# 247
И на юг се намират читави ОИ, но там е вече въпрос на вкус. Зависи кой какво търси и на какво се радва.
Например за нашето семейство храната не е чак от такова значение – стига ни да е достатъчно разнообразна, че си падаме малко капризи. Един не яде едно, друг – друго... Но пък за сметка на това не сме претенциозни. Laughing
По-важно ни е да знаем предварително колко ще ни струва почивката, за да можем да си направим сметката. Т.е., като преведем едни пари, да знаем, че там ни влиза всичко. Никакви доплащания за нищо – нито чадъри и шезлонги, нито паркинг, нито напитки, нито продавачи на царевица по плажа дори.

# 248
Е щом ядохме навън....смятай как е храната.
Аз съм много далеч от претенциозна, а синът може да кара на салата и картофи, които в Мелия не намери - защото няма как да яде стари завехнали зеленчуци, сори.

Без забележки, даже със суперлативи сме, за другите два хотела...и това може да се види в старите теми, където сме оставили отзиви.

Просто тоя - Мелия, е евтин, но скъп.

Не спирам никой..който иска, да ходи ..все ми е тая вече.

# 249
Не разбрах – помисли си, че защитавам въпросната „Мелия“ ли? Не, никога не съм била там и няма и да отида.
Коментирах ОИ по Южното Черноморие като цяло.

Просто тоя - Мелия, е евтин, но скъп.

Именно. Много често евтиното излиза по-скъпо.

Допълвам – един от главните ни критерии при избор на хотел например е паркингът. Ако не е безплатен и искат допълнително пари – да си гледат работата. Ако е на 100 км от хотела – пак да си гледат работата.
Има достатъчно хотели, които наистина се грижат за удобството на клиентите си и това е един от основните признаци.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 20:23 от Как' Сийка

# 250
И ти не ме разбра - хотелът е прескъп!
Не съм резервирала в евтин, компромисен хотел.
"Евтин" употребих в смисъл на смотан!
Финансово..не е, хич, евтин.

# 251
За мен ОИ на северното черноморие е много по-добро от южното.
С две ръце препоръчвам хотелите Грифид, храна всякаква, много добре приготвена, разнообразие да искаш, риба всеки ден поне 2 вида пекат на скара, суши, манджи, месо на скара, пресни салати и огромен избор от десерти. На закуска на място ти пържат мекици, всякакви други пържени филийки, баници, палачинки и т.н. За мен това е най-добрата верига хотели на черноморието последните години. Страхотно обслужване от персонала, чисти хотели, собствен плаж, забравяш че си в България.
Докато ОИ на Обзор (Рейна Дел Мар може би е изключение) и Слънчев бряг за нас лично са много зле, евтини полуфабрикати, безвкусни манджи и еднотипно ядене всеки ден. Базите повечето са доста остарели и занемарени.

# 252
  • В.Търново
Грифид са супер, но плажа много дълбок, което прави Златни пясъци извън списъка ни за почивка.
Има и добри ол инклузиви на южното Черноморие.

# 253
Някой писа за южното Черноморие, еми и на мен там ми е "хвърлен пъпа"
Кранево ми е поносимо, но в крайна сметка отиваме на море заради морето. По отношение на храната предпочитаме ако може да се върнем здрави, т.е. са се спазва хигиена  кскто и ако може да е годна за хранене.
Иначе да, и аз искам като олатя всичко да е включео.

# 254
mimi0585, ако сте били с ранна резервация за Алгара помниш ли колко процента беше и от къде резервира? Там сме ходили само веднъж скоро като го откриха, но м.май и всичко много ни хареса. После цените станаха доста високи.
Аз също като някои тук съм на мнение че инклузива по северното черноморие е по-добър от южното. Но все пак зависи и от хотелите. На Сл.бряг сме били само в 4 хотела- Мелия, Бургас бийч, Империал ризорт и Лонгоза. И аз съм забелязала че там нямаше телевизиите БТВ и Нова. В Златните някъде ги има, но в Албена има всички телевизии. Може би южното е насочено повече към чуждите туристи и не им трябват български телевизии.
Наистина Грифид хотелите са много добри- били сме 2 пъти в Енканто, 3 пъти в Грифид Арабела и веднъж във Вистамар/това в продължение на години разбира се/. Също не лоши хотели са и Луна, Берлин, Славей, Одесос, Долче вита, Астера, Астория.

Общи условия

Активация на акаунт