Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – (Тема 6) ЮЛИ

• 61 591
  • 891
  •   8
Отговори
# 765
Европейски стоки купени на едро от Тему и Алиекспрес. Мдааа.
Тему не е платформа за продажба "на едро" и не се издават фактури на юридически лица. Други са платформите за търговци и искат китайски посредник. Или директно от производителя. Иначе съм съгласна, че Европата "произвежда" масово в Китай.

# 766
Мисля, че целта беше просто да идват едни пари в Европа от това, че пазаруваме от Китай на дребно. Т.е. няма само Китай да е на далавера, пък ЕС да духа супата. Дай да сложим една таксичка, щото може.

# 767
Не винаги от местен склад е по-скъпо. Поръчах тази етажерка първо от Китай, ама след приемане на поръчката им свършила наличността и не можаха да заредят.  https://share.temu.com/zif0RP0ZDJB
Вижте й цената:
. Още не е заредена при този продавач.
След като ми върнаха парите започнах да търся същата и я намерих от местен склад (Германия) на тази цена:

Т.е около 2€ по-евтино.
Някъде я мярнах и на цена от около 27-28€

# 768
Благодарение на вас разбрах за реактивиранто на изтекли купони, които използвам като за последно. Но какво се случва с доставките - поръчах си обувки за месеци напред, всички са от Тему, не от местни складове, пратката ми е разделена и единия чифт ще се влачи по суша, с предполагаема дата 24.09!.. 22-46 работни дни!
Сега и половината рода се сетиха, че искат роботи за стъкла. Имах купон 50/200 и какво стана, ако поръчам 3 робота на куп ми начислява около 30е мито защото е над 150е. Разделих пратката ползвах друг купон, за 2 робота и платих само 3.60 мито, идват по въздух..3тия робот е в друга пратка на друга марка е, но ще дойде отново през септември, 21-42 дни за доставка 🤔
Доста тъпичко, голямо натаманяване, смятане нагласяне..тъкмо да намеря неща с едно мито и хоп 2 цента не стигат за поръчка..махам слагам талони, и още по -нервиращо, че финалната цена я разбираш съвсем на края, и с тия глупави -2.40 ..няма да го бъде. Интересно ми е с тези дълги доставки - прочетох че пак е ново, особено за стоки с батерии, затягало се положението по самолетите, да не възникнело пожар в багажното, ама в случая единия ми робот е прехвърлен по суша,  а параметрите им са еднакви.
За обувките защо.. пак не разбирам

# 769
...
 Интересно ми е с тези дълги доставки - прочетох че пак е ново, особено за стоки с батерии, затягало се положението по самолетите, да не възникнело пожар в багажното, ама в случая единия ми робот е прехвърлен по суша,  а параметрите им са еднакви.
За обувките защо.. пак не разбирам
Това са стари дезинформации За транспортиране по въздух има изискване батериите да са заредени не повече от 50% за да не предизвикват пожар. Повечето минават през студени държави като Нидерландия и за това се бавят.

Офф топик ама сега с новите скенери по летищата можеш да носиш повече течности. Успешно новите скенери, където ги има, отличават течностите от експлозивите"
"Новите 3D скенери по летищата позволяват в ръчния багаж да се пренасят до 2 литра течности. Тези устройства отменят старото правило от 100 мл, тъй като могат автоматично да откриват опасни вещества. Пътниците вече не са задължени да ги вадят отделно от чантите си."

# 770
Това важи ли за летище София, че последния път вадих половината багаж?

# 771
Все още не.

# 772
Това важи ли за летище София, че последния път вадих половината багаж?

За там.... сигурно след 10 години. 🙄 то е най-примитивното летище, на което съм стъпвала. Изобщо не говоря за безумието му на построяване - от ескалатора, "на опашката". 🤦🏻‍♀️

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 14:03 от КремонаЛиза

# 773
Извинявам се за нахлуването. От въвеждането на таксите не съм влизала в Тему. Тогава видях, че начислява по 3.60 € и повече не съм влизала. Днес само пробно сложих неща в количката и не ми начислява нищо. Има ли някаква промяна?

# 774
На последната стъпка преди плащане се вижда.

# 775
Все е толкова сумата, явно аз не виждам Flushed

# 776
Явно си от хората, на които не им начислява. Мисля, че имаше такива и в темата и си поръчват нормално.

# 777
  • Deutschland
Всеки ден проверявам и моите такси стоят.

# 778
Каква е логиката и каква може да е грешката на някои профили да начислява, а на други - не?

Дали не е по-изгодно на повече дребни джунджурии да се пускат до Англия и от там с превозвач? Преди беше 5 лв за кг, сега не знам колко е, но да речем 3 евро. Пак си струва, ако нещата са повече, разнообразни, но леки.

# 779
Сигурно е грешка в платформата. Ще се усетят по някое време.... Да поръчват, докато могат.

В Англия трябва да имаш някой да ти получи нещата и да ти ги препрати.

Общи условия

Активация на акаунт