Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – (Тема 6) ЮЛИ

• 55 010
  • 792
  •   12
Отговори
# 780
И после как ще върнеш нещо, ако е повредено или не ти харесва? А, шанса да върнеш нещо от Китай е много голям.
Мъжът ми често поръчвам неща от Англия с превозвач, но обикновено това са неща, които няма какво да им объркаш и са по-изгодни от тук (например неща за кухнята, или негови си джаджи - хард диск, рам памет). Пък и да искаш да върнеш нещо, то няма да ти е изгодно.

# 781
  • Deutschland
Писах на мъжа ми да провери неговия профил. Начислява му такса само, ако поръча техника. То май ще играем на "тука има, тука нема".

# 782
  • София
Аз засега се възържам от поръчка, купих само едни футболни обувки на малкия, че даваше зор, но си трупам неща в количката. Току-виж съм стигнала 150 евро и със сигурност ще е без мито. Simple Smile

# 783
  • Beyond the stars
Аз засега се възържам от поръчка, купих само едни футболни обувки на малкия, че даваше зор, но си трупам неща в количката. Току-виж съм стигнала 150 евро и със сигурност ще е без мито. Simple Smile

Тогава сте по регулярните митнически такси, които бяха и преди това за пратки над 150 евро и се освобождават от митница или със съдействие на съответни куриери като посредници.
Не е без такса със сигурност, новите такси касаеха именно малките пратки под 150 евро, които до сега не се облагаха.

# 784

Това изобщо не е вярно! Добавете някакви артикули и пробвайте 😉

# 785
Има си мито над 150 евро.

# 786
Не е въпроса дали има мито над 150, а дали имаш възможността. Тему не позволява да си освобождаваш стока сам от митницата. Или ако някой знае как нека да опише процеса. Аз не съм видял вариант да мога да поръчам от там без ДДС и да се занимавам аз с освобождаването.

# 787
Нямам бърза работа, избирам си продуктите и ги нацелвам в една категория, ако нещо не влиза го махам.
Имам два скъпоценни купона 30/100, но са от края на май и няма да мога да пазарувам преди заплата. А от десетина дена нямам оферти нито за купони, нито за връщане на кредит. И в двете поръчки, които града с тях заковавам три неща за 100-102€, но в единия случай цените са ми по групи 65+27+10 (приблизително), а в другия - 40,50+40,80+19 (горе-долу) и тези купони ми идват най-изгодни.
Мислех си, ако вместо 2*30/100 ги обединя за купон 50/200 какво мито ще ми начисли на тези 6 митнически реда 🤔.

# 788
Имам три профила. От единия съм направила 1 поръчка, а от другите два по равно. Условията на обмитяване са различни и в трите - с мито, без мито, но със завишени цени и с половин мито. Профилите се различават само по имейл адреса.

# 789
  • София
И при мен са различни, един без мито, един с мито и трети с мито намалено с 30%, така е изписано, Тему поена 30% от митото.

Tази сутрин са ми блокирали единия профил с обяснение, че е наблюдавано необичайно голямо връщане на артикули. Съгласна съм, от поръчани 10 неща, връщам поне половината, просто не ми харесват. Както и да е, ама къде ще ми върнат натрупаният 180еур кредит, не е ясно Mr. Green

# 790
Мислех да не поръчвам повече, че тия такси, нагласяния и прочее не са ми изгодни въобще, обаче отново се възмутих.
Бебето започва да шава и съм му взела килимче от пяна, двулицево, опънала съм го в спалнята, да се търкаля на воля и да пази главата. Купила съм го за 19евро. Трябва ми подобно, но по-малко като размер и за кухнята. Тръгвам да ровя из сайтовете - същите килимчета като от тему, се предлагат и в бебешките сайтове под различни шармантни имена - килимче Ана, килимче Рошко... Но каква беше изненадата ми, когато видях моето си килимче, абсолютно същото, отново с гръмко име и цена... 53 евро. Joy И то известен сайт за бебешки артикули. Тия са тотално невменяеми. Joy
Килимчето, което на мен ми трябва като размер пък върви по 23 евро.
 Ми, поръчах си пак от тему и си платих митото от 3,60 с кеф! Имах кредит от 2 евро и нещо, та като ми го приспаднаха, всичко на всичко килимчето с митото ми излезе 13 евро.
Така че и с мита, и с такси за обработка на поръчка, специално тия бебешки неща ми излизат в пъти по-изгодно от тему, отколкото да ги купувам оттук. Да не говорим, че тихите книжки и цветните карти, които взех за зрението за бебето, ги взех за смешни пари, примерно по 5-10лв. да са ми излезли, а тук ги продават в момента за по 15 евро. Баш същите.

# 791
Вчера и днес и аз се отприщих, бая. Ама на кантар да е, пак от темуто поръчвам, не от тук. Ще чакам. Нищо. Няма да дам пари на таргаши. Да работят друго!

# 792
Еее припадам. Отворих отдавна погребан профил и там
А на основния профил такса на всеки един артикул

Общи условия

Активация на акаунт