Дано да не доживея деня, в който ще седна на една маса с жена и ще я оставя да си плати сметката

• 16 936
  • 1 021
  •   8
Отговори
# 780
Така разсъждават жени с ниска самооценка и самочувствие – че заслужават еди какво си.

# 781
  • София
Едно е мъжете да искат да го правят за теб, друго е да ти харесва това. Къде е удоволствието ако някой поеме финансовата ти издръжка? Сигурно аз съм странната, но все си мисля, че най-сладкият хляб е изработеният.
Поемането на финансовата издръжка е грижа казват, сериозно отношение и внимание и част от ухажването, казват.
Пък аз простата като чуя ухажване си мисля за цветя, любим десерт … неща, които съм казала между другото, но са били чути и запомнени.
Финансовата издръжка наистина може да бъде грижа. Към дете, към възрастен родител, към партньор на легло... Един здрав, прав, нормален зрял човек не е нито едно от трите. Не сме в Афганистан в крайна сметка - жените работим, получаваме заплати... При това положение не е много уважително да се отнасят към нас все едно сме финансово слаби или немощни.

# 782
  • София
Как стигнахме от една платена сметка на първа среща до финансова издръжка?

Иначе някои жени са си заслужили "издръжката", да, защото са поели цялото домакинство и децата, например. Други може би я получават срещу това да са красиви и приятни. Тяхно право и избор, както и на мъжете им. Това да имаме права значи да имаме избор, независимо какъв ще е той.

# 783
  • France
Тук съм съгласна. Просто не е нещо, което желая за себе си.
Между другото, темата предполага плащането на всяка почерпка.

# 784
  • По света и у нас
Това което определено не е ОК, е да си 20 годишна студентка да живееш на разходите на родителите ти и гаджето ти (30 годишен, работещ) да рече, че трябва да си делите разходите по излизанията ви. Това е смях и позор за него.
Ако си 20 годишна и гаджето ти е 20 годишен състудент на същия хал като теб, положението е други, но първия вариант е неоправдан.

# 785
Това което определено не е ОК, е да си 20 годишна студентка да живееш на разходите на родителите ти и гаджето ти (30 годишен, работещ) да рече, че трябва да си делите разходите по излизанията ви. Това е смях и позор за него.
Ако си 20 годишна и гаджето ти е 20 годишен състудент на същия хал като теб, положението е други, но първия вариант е неоправдан.

Принципно има логика, ама винаги има нюанси.
- Ако моята дъщеря е в подобна връзка ще се погрижа да бъде финансирана от мен за да не се чувства длъжна, понеже я черпят.
- Универсален принцип в природата е разделянето на потоците пропорционално на съпротивлението. Нещо подобно е и тук - по-платежоспособният може да поеме лъвския пай от разходите, но и другата страна трябва да допринесе с нещо пропорционално на разликата във възможностите им. Това е нужно за да се чувства добре.

И забележете - и двете тирета не визират претенции на кавалера, а са от гледна точка на жената.

# 786
Вие май не сте чували, че пари при пари отиват.

# 787
  • Пловдив
Вие май не сте чували, че пари при пари отиват.
Е те някъде трябва да се срещнат тия хора. Хората с пари си обитават своя свят. Примерно Кейт Мидълтън е срещнала принц Уилям в училището, в което са учили.

# 788
И хората без пари си обитават своя свят най-често оцеляват. Различни са им средите много често няма къде да се срещнат, а ако се срещнат не се харесват изобщо не се стига до харесване.

# 789
И хората без пари си обитават своя свят най-често оцеляват. Различни са им средите много често няма къде да се срещнат, а ако се срещнат не се харесват изобщо не се стига до харесване.

По скоро е въпрос на имане или нямане на общи теми. Това може да е свързано с общ житейски опит, но не е задължително (например всички знаем що е то голямо междучасие, но на други места си нямат такова нещо).

# 790
  • Обран бостан ;)
Мисля, че чатнах защо обвързвате кавалерството и плащането.
Така, вместо да казвате, че търсите богат мъж казвате, че търсите най-големия кавалер. Wink

Неее, не съм златотърсачка, кавалеротърсачка съм. Trollface
Неее, не съм сребролюбка, кавалеролюбка съм. Trollface

По този начин се решава и дилемата, как да определим кой е по-голям кавалер.
Който извади по-дебела пачка, той е по-голям кавалер.
Ей, тия жени бе, всичко са измислили.   Trollface

Това, което ме озадачава е, че мъжът е длъжен да "кавалерства", а жената нищо не е длъжна. Тоест, кавалера, колкото и да кавалерства, не трябва да има никакви очаквания. Rolling Eyes

Вие лично бихте ли правили нещо ако нямате никакви очаквания ?

Едва ли, но кавалера е толкова заслепен от вашия чар, че кавалерства ли кавалерства. Wink

Ама срещата била опознавателна.
Добре, опознавателна е.
И като каква ще ви опознае завалията-кавалер ?
Като жена, която иска много, но нищо не може да предложи.
Перфектно !
За следващата среща кавалера ще си направи самоотвод, а жената избира  следващия балък, тоест кавалер от последователите и в СМ.

Разбира се най-ми хареса позицията на Базила.

Жените избират ! Точка.

Щом е така, избирате си по един готин плащач и проблемите ви приключват.

Фасулска работа.

Тук обаче идва многократно доказаната в живота реплика на Злодеида, че пари при пари отиват.

Както вече казах - жените в общия слуай нямат пари.

Е, ако вие нямате кинти, какво чакате да дойде ? Wink

# 791
  • Швейцария
Абе Бънди, за една салата и сокче става дума, не за милиони. Сега ти ако мислиш, че не заслужаваш един елементарен жест на уважение към дамата, това е друг въпрос. Ма много ги жалите тези мъже, сакън да не се минат с 10 евро.

# 792
  • Обран бостан ;)
Абе Бънди, за една салата и сокче става дума, не за милиони. Сега ти ако мислиш, че не заслужаваш един елементарен жест на уважение към дамата, това е друг въпрос. Ма много ги жалите тези мъже, сакън да не се минат с 10 евро.

Ооо, не, не, не.

Веднага ще го отсвирят като бедняк. Нали за това стана дума - колкото повече плаща, толкова по-голям кавалер.

"Ама как така ще ме черпи салата и сокче. За толкова ли ме оцени ? Грубиян неден. Аз - силна и независима жена да се пусна за 5 евро. Неееее нЮвгаш". Wink

# 793
Бънди, ама ние не се оплакваме от липса на кавалери, ти се оплакваш от липсата на жени и ние се опитваме да ти кажем, какво можеш да промениш в себе си, ако искаш.
Имането на жена или приятелка съвсем не е задължително за щастлив живот. Вместо да се тровиш с жени, легни си на дивана и си гледай шампионска лига или там каквото ти е приятно.
Запомни едно нещо от леля ти: животът трябва да се изживее щастливо, но щастието е различно за всеки.

# 794
  • Швейцария
Е какво толкова може да изяде една жена? Мъжът перфектно може да я прецени каква е по това какво си поръчва.
Имам един приятел, той каза за една обща позната, че всеки път си поръчва трюфели, защото знае, че той е кавалер. Съответно той не я кани, не защото няма пари, а защото му е обидно. Те мъжете не са тъпи, забелязват ги тези неща и си правят сметката искат ли да излязат пак с дамата или не.

Последна редакция: вт, 14 юли 2026, 08:44 от JennyBG

Общи условия

Активация на акаунт