Парфюмни размисли и страсти - 303

• 620
  • 11
  •   2
Отговори
Летни парфюми

Кои са любимите ви аромати за лятото?
 Разкажете интересни случки с летните си любимци

Снимките са мои

ВНИМАНИЕ!
Ако искаш да спестиш пари, не е препоръчително да четеш тук!
Тази тема води до сериозно пристрастяване към придобиването на парфюми и до много високи, често непредвидени разходи!

Парфюмен пътеводител

Fragrantica
https://www.fragrantica.com

Basenotes
https://basenotes.com

Parfumo
https://www.parfumo.net

Bois de Jasmin https://www.youtube.com/user/vicky19971997

https://boisdejasmin.com/

https://nstperfume.com/

https://www.wikiparfum.fr/

Старата тема

Изпитани сайтове за парфюми

Нека напълним тази уханна тема с прекрасни предложения, позитивизъм и добро настроение! Вие сте!
[/quote]

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 14:13 от densi

# 1
  • София
Благодаря за новата тема. Започва със съвсем актуално предупреждение - колкото повече чета тук, толкова повече тръпката за нови парфюмни придобивки расте.
Днес съм със Chanel Allure - не знам дали се води подходящ за летни дни, но ми залипсва, защото ми носи прекрасно и мечтателно настроение.
Забавната ми случка е със Chloe Nomade. Засичаме се с колежка в автобуса на път за работа, стигаме до офиса, влизаме в сградата и вместо с асансьора, тръгваме по стълбите. Тъкмо стигаме първи етаж и тя се включва с въпрос -  усещаш ли как тук някой е минал преди малко и още ухае на хубав парфюм?
Това ми беше първият парфюм от колекцията (след подарен ми Sunflower на Елизабет Арден), но за съжаление вече не ми харесва и рядко го слагам.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 15:42 от Prizma

# 2
Записвам се и аз.
Наскоро тествах модерните Шанели- на мен миришат покъртително зле. Въобще не бих казала, че е парфюм. И за сметка на това се оказаха с потресаваща трайност - едвам го отмих от кожата си Grinning.
За сметка на това пък се превърнах в луд фен на Armani Si ...и умувам какво да взема за следващия сезон. Ще поразуча и малко есенните новости откъм аромати. За септември имаме планувана почивка в Кан. Няма как да не отмъкна нещо Simple Smile

# 3
Благодаря за новата тема, Денси! Flowers Bouquet
Ти добре се справяш с новия Жадор Heart Eyes

Аз съм наизвадила доста "летни" - снимката в скрития текст, и се надявам да си ги ползвам поне до средата на август, че то по моите географски ширини лятото беше миналия четвъртък Rolling Eyes Забелязвам, че отскоро все по-често посягам  към "зелени" парфюми, които ми носят усещането (май по-скоро е носталгията) за трева и росни полянки с билки и пролетни цветя.
Скрит текст:

Иначе напоследък носих много MON Edp, както и Fig Infusion в комбинация с Versace Vanitas, Narciso Poudree, Shalimar Soufle.
След 10-ина дни се прибирам към България и мисля да взема само Fico di Amalfi, че има малко на дъното, да го изпръскам и да оставя бутилката там.

Днес се чудих какво да бъде, нещо нямах настроение, та избрах възможно най-неутралното - Molecule 01

# 4
Аз съм пристрастена към новия Диор Жадор Интенз.
Бутилката ми върви добре да. Но винаги е с мен навсякъде, въпреки неудобната бутилка.

Абе Жадор е едно от най- красивите имена на парфюм, създавани някога.

# 5
Dolce&Gabbana - Light Blue Eau de Toilette
тоалетна вода за жени

Пуснат през 2025 г.
Това нещо изобщо не ми хареса. Синтетично ми е и ми мирише на мухъл. Нетрайно.

Скрит текст:
глава - сицилиански лимон
сърце - ябълка Грени Смит
база - кедрово дърво
вид аромат - плодов, дървесен

# 6
  • The Evergreen State
Цоп и аз в новата ни лятна тема. Посягам тези дни предимно към италианските си марки парфюми, дават ми нужната доза свежест - пръскам Armani Si, Aqua Flor MM, Bvlgari Mon Jasmin Noir. Иначе за лятото от тези които имам харесвам да нося и Hermes Twilly Eau Poivree, Lancome Idole Aura, Chanel 5 L'eau, Miss Dior Originale EDT и всякакви други класически цветни парфюми от които имам голям избор.

Последна редакция: пн, 06 юли 2026, 18:49 от Athena

# 7
Благодаря за новата тема 😘🌷
Цветна и парфюмна да ни е!

Jadore ми е скъп на сърцето парфюм ❤️
Като излезна и ММ ми го донесе от една командировка. Дори не знаеше как ухае, заради името ми го беше избрал.
Малко след това забременях. Много скъп ми е аромата, ще мина да се парфюмирам с новия 🙂

Сега лятно съм на Womanity /с ръкописните букви/, Saharienne, AA Lemon Verde, Herbae на Локситан (ще ми липсва като свърши) и Cinema за нощен живот.

Ще снимам утре 🙂
Много ми харесва да има снимки в темата

# 8
Ето и моите летни запаси, в търсене съм на смокинов траен парфюм, но имам малко усложнения с втората бременност и ще преустановя засега разходките.

# 9
Благодаря за новата тема!
Сред любимите ми парфюми за лятото са Aura EDP, Средиземноморската градина на Hermes, Escentric 02 и LVEB Soleil Cristal.

# 10
Herba Fresca ме изкушава 😍

Пропуснах да спомена Pure Eve в летните ми парфюми, но за него ми трябва 35° плюс, за да не се самоудуша 🙃

# 11
И аз тук! 😊 През лятото съм предсказуема, основно нося любимият Mojave Ghost (душата ми в парфюмна форма, заклевам се) и Слънцата на ТФ, най-често Бялото (съвършеният плажен аромат; все пак, без кокос не можем да минем), че канелата в Огненото е твърде капризна спрямо климатични условия и може да ти изиграе егати номера.😄 А със Снежното така и не се спогодихме, лекарствено ми е. Друго...За лятото гледам да ми е леко, чисто и да напомня на бриз, но без цитруси. Un Jardin a Cythere (единствената ми харесвана Градина), JM Frangipani Flower, Do Son, Songes, 1932 EDT (последното нещо, което може да се каже за 1932 и Songes, е, че са леки, но имам невероятни спомени с тях - 1932 е задушни карибски вечери, ром и секс, Songes пък въплъщение на лятната почивка на накй-красивите места, на които съм била - пясък, презрели плодове, сол и щастие). Без смокиня не може, разбира се, любима ми е AdP Fico di Amalfi, най-малко зелена ми е от всички (не харесвам зелени нотки), без да е твърде стилизирана и синтетична. Обсесивно се влюбих в Athenais (тия от PdM няма да ме оставят на мира никога, не), и се разсипах от носесе през май и юни, но за баш жегите е твърде плътна, при все "чистотата" си. И-и-и-и май влизам в basic b*itch ерата си на стари години (36) 😬 Пратиха ми новото Нарсизо, Pure Musc Blanc, и е най-generic аромата, който мога да си представя, освен това сладни и дори е на границата да е противно сладък... и си го пръскам с удоволствие 😬 и него, и Love Shack Fancy Sweetheart, който също е супер банален, "розов", girly (може да е заради момината сълза, много обичам). Плюс литри от парфюмите за коса на OUAI. Не знам защо така се бъгнах, винаги съм се славела с по-хард и особен парфюмен вкус и не съм залитала никога по "розови", дори като тийнейджърка; може би стана след второто дете (момиче). А, и Aerin Wisteria ми е на линия лятото, както и най-новият им, Mediterranean Honeysuckle Soleil. Купих го за близка, която носи оригиналните Орлови нокти; аз не ги харесвам, твърде цитрусови са ми и не очаквах да се влюбя в новата версия. Може би защото има монои, а аз обожавам...Но е по-цветно, златно, лятно със сигурност. Та купих и на себе си. Тези дни бях на представяне на новата колекция Маржиели, харесах Fit of Folly ("чист", но и солен и уютен по морскому) и Blaze of Stillness (пак заради този портокалов цвят, не мога да избягам от белите цветя и туй то; любителите на смокиня вероятно ще са разочаровани, защото няма много), но не са нещо свръхестествено.

Общи условия

Активация на акаунт