Парфюмни размисли и страсти - 303

• 22 249
  • 379
  •   3
Отговори
# 360
И аз съм в отбора на почитателите на Шанел от преди да преформулират всичко. Един от първите парфюми, които носех по времето когато имах един парфюм Scream, беше Chance (никаква идея дали е бил Едп или Едт) - по който запалих и майка ми и тя все още го носи. Chanel 5 Еаu Premier е пролет в бутилка и посягам към него с огромна радост в първите пролетни дни всяка година, както и единствния Шанел който нося и през лятото. Предвидливо си купих един буркан от 150 мл преди да го формулират - не помня кога, преди повече от 10 години беше. От ексклузив линията, 31 Rue Cambon Edt е съвършна елегантност и най-добре пресъздава естетиката на Шанел като марка, поне за мен. От сегашните издания - преди няколко години си взех едни 30 мл на Coco Madеmoiselle Edt за пътувания и се оказа че го нося много по-често и е единствения, който бих подновила като свърши.

# 361

Може ли да памаля да споделите мнение за Phlur? По спомен, това е най-новата марка представена в Сефора тази година и си мислех че ще предизвика интереса ви. Тъй като аз не съм вече в София и съответно не мога да пробвам, разчитам на
Ау, за нищо не стават!
Скъпи, глупави с трайност час- два максимум на моята кожа, на суха 15 минути.
Всички пробвах, няма да им се продават гарантирам им. Евентуално децата, ако излъжат мама да им купи един, ама не ми се вярва за тази цена

# 362
И аз не съм впечатлена от Phlur. Супер скъпи, нетрайни и аромати, които не са нищо особено.  Missing person пък хич не го усещам. Ама нищичко не усещам. Все едно съм се напръскала с водица.
Малко излизам от темата за Chanel, но тъй като нямам голям опит с техните парфюми, няма смисъл да се включвам. Та, пробвах Electimuss - Amber Bloom, който никак ама никак не ми хареса. Много синтетичен - започва с ударна цитрусова бомба, която впоследствие се превръща в чиста Ерба Пура на моята кожа. Пас съм.

В Румъния съм и утре ще пътувам към Букурещ. Планирала съм да щурмувам парфюмериите там. 🫣

# 363
Днес изприпках да пробвам новата Барения, но още я няма (Прага). В бутика на Hermes може и да е пристигнала, но пробвах Сефора и Дъглас Na Přikopě.
Пръснах на кожа черешовия LVEB, и се изумих. Компот като Lolita Lempicka Sweet. Твърдо не. Такова нещо от Lancome не очаквах.
Моите череши са Black Perfecto и Bouquet Ideale. Във втория няма официално череша, не ме бийте (много 😂), но излизат разкошни черешки. Не знам кои ноти създават това усещане, но ми е все тая. Важното е, че са там. ❤️

Честити придобивки на всички! Прекрасни емоции да ви носят!

Днес тук е страшна жега, 38°С и е задушно. Ходих на годишен преглед, и цялата чакалня беше напоена с Еклера на Латафа. 😮 Разминах се с госпожицата в коридора, жива беше. Моята Izia се държеше, но залезе след 3 часа, или спрях да я усещам. Гурметата и ориенталците държат повече в жега, но на лекар се съобразявам винаги. И без това Izia е много красива, и заслужава да я нося повече.

# 364
Dez, благодаря ти!  
Мислех че съм единствената, която усеща череша в прекрасния и любим Bouquet Ideale. Дори ми беше неудобно да го споделя. Мислила съм си точно това. Сигурно няма череши, но нещо в композицията, създава това усещане. Толкова е красив този парфюм...❤️🍒

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 20:20 от Magda Dimitrova

# 365
KENZO - Flower by Kenzo Ikebana Indigo
парфюмна вода за жени

Много гадно начало и синтетично. Трайността и нея я няма, и по-добре. Ужасно е това.

Скрит текст:
глава - мастило
сърце - ирис
база - ванилия
вид аромат -  цветен, мускусен

# 366
Не усещам череша в Букета аз.
Барения по принцип я пускат септември.

# 367
  • BG-DE
В някои страни новата Барения вече е пусната, във Фрагрантика има доста мнения на потребители които са я тествали. Една продавачка в Дъглас ми каза, че при нас (Германия) се очаквала към средата на август, дано да е права, че вече нямам търпение.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 20:35 от Menerva

# 368
  • The Evergreen State
Chanel Chance edp преди 20 години беше прекрасен.
Сега не е същият аромат изобщо, променен е оттогава. Не е до това, че се мени вкусът ни, помня го много добре, купувала съм си по 100 мл доста пъти и го ползвах с години.
Преди 5 гoдини примерно си купих тоалетната вода, беше също много хубава, сега и тя е променена и не ме впечетлява. Сякаш Chance edp и еdt си приличаха повече с това, което бяха пред 20 години допреди 5-6. Някъде оттогава са бледи копия.
...

Marigold, съгласна съм за Шанс, и аз много го обичам, имам ЕДП в новата формула, близка е, но абсолютно си права - променен е. Не са само Шанел, Legendaries на Герлен - преиздадоха си всички стари парфюми, но са реформулирани. Уж обикновено е под предтекст, че се налага заради забранени съставки, или с цел осъвременяване, може и да е истина, но това което правят също е да поевтиняват формулата, това е. Точно тази сутрин попаднах на една статия от Фрагрантика, имаше добри идеи в нея, макар, че беше доста разпиляна, ставаше дума за мъжете и за по-възрастните жени, че обикновено са лоялни към любимите си марки, както и да е - който се интересува може да я намери - но засегна тази тема за поевтиняването на формулите и намаляването на качеството на добре познатите парфюми.
По-качествените съставки отиват в по-хай линиите им предполагам. Мисля, че Чилко беше постнал тук един документален филм преди време (дано не се бъркам) как берат жасмина в Египет и колко им плащат, мен лично ме натъжи. Не искам да развалям лекия и ведър характер на темата, но е факт, че цените на дизайнерските парфюми скочиха двойно, но за сметка на това им поевтиниха и формулите. Който има парфюми от по-старите формули може само да се радва. От друга страна, ако погледна по-оптимистично на нещата - пак е добре, че тези парфюми все още съществуват, макар и реформулирани, пак е по-добре от колкото напълно спрени.

Днес съм с Burberry Goddess edp, напомня ми на техния Brit, привързвам се все повече към него.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 04:48 от Athena

# 369
Вчера тичах по нощите и се лепнах на цъфналия татул. Ухае запленяващо, на всяка обиколка спирах да му се порадвам.

Имам първото издание на Datura Blanche, тъмното шише и още не съм го отворила.
Малко със страх гледам кутията с целофана, защото може и да е отишъл.
Утре вечерта мисля да го отворя, стискайте палци да е ок 😘

# 370
Вчера се напръсках със Si на Arrmani. Харесва ми, но не ми е любим чак. Ами, това е единственият парфюм от тези,
които си купувам от пролетта насам - Splenide, Blooming Bouquet, Fleur de Pecher на Karl, даже и Jadore edp, който да мирише на нещо изобщо след час примерно.
Jadore си купих миналата седмица от Дъглас - ами и него околните не усещат след минимално време.
Може някой, който има купуван Jadore преди време,  да го усеща траен. Но имам чувството, че всичко се прави вече като вода от чешмата.
А аз изобщо не съм от хората, които искат да задушат околните. Нито искам колекция от парфюми, просто обичам да имам парюм, който наистина харесвам. Вече не намирам такъв.

# 371
  • The Evergreen State
marigold_ съжалявам, много е фрустриращо това. Виждам, че харесваш по-нежни парфюми, но и за лятото не ти и трябват по-тежки. Имаш сигурно аносмия към някоя от съставките, но тук и други са споделяли за малка трайност у парфюмите които си изредила. Харесваш ли J'adore L'or, той със сигурност е с добра трайност. Не знам каква е политиката на Дългас, но може да попиташ и да ти заменят J'adore с L'or или с някой друг парфюм. Щом си в търсене на парфюм от месеци вероятно си пробвала доста парфюми, но може да потърсиш за проба и Chloe edp, както и Jour Hermes. Добавям и Barenia и Prada Paradoxe както и Burberry Goddess, трайни са всички, поне за мен.

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 09:56 от Athena

# 372
Marigold, пролетни флорални аромати мого бързо се губят в жега. Затова и съществува цяла парфюмна категория "летни поливачки" (на чешки, но се разбира лесно). Просто подновяваш често, или намираш други аромати, които ползваш в жега.
Много проби трябват, и търпение.
Диапазонът е огромен, избор има. Не е възможно чак нищо да не ти харесва.
Oриенталците (като олфактивна категория, не става дума за арабски аромати) издържат много в жега, особено тези с ванилия в базата.

# 373
Marigold, в жегата нося Saharienne и Limon Verde.
Първият ми носи фантастично усещане на свежа и росна градина с цъфнали портакали и жасмин като се пръсна и до вечерта се усеща лекичко.
Лимона е по-натрапчив, държи и в жегата, но по-сапунесто (и дразнещо)
Не харесвам да съм в шлейф, за да не притеснявам околните

# 374
Момичета и момчета, днес имах страхотен парфюмен ден.
Неочаквано реших да посетя шоурума на доверения сайт с парфюми от Бургас. Бях мернала няколко тестера на добра цена и исках да отида на място да видя има ли още нещо освен тях.
Преди имаше една жена на 40 годишна възраст някъде, доста енергична, приказлива. Днес бях посрещната от младо момиче на 18-19 години, което си седеше на стола и се държеше като директорка на детска градина. На път за натам, бях притеснена че ще взема да си купя 3 парфюма, щото ангела ми е слаб, а си излезнах с празни ръце и пълен портфейл. Доволна съм.
И да, не се свенят да си пръскат те от тестерите и да си ги продават пръскани след това. Пробват си ги, пръскат на клиенти (аз винаги отказвам, вкл и днес) и не се притесняват да ги продават без празен ход. 🤷‍♀️

След тях реших да се разходя до безмитните магазини и тук вече намерих много "злато".
Пробвях доста от новите парфюми, успях да помириша парфюми, които дори в София нямам достъп до тях (в Делириум трябва да се молиш за всичко и ако имаш късмет да не се мръщят може и да помиришеш нещо..).
Та помирисах PDM Palatine и Athénaïs. Palatine ме грабна много. Ще помисля много сериозно за покупка без проба на кожа, нещо което избягвам да правя.
Athénaïs е различен, интересен, личи си че е нишов парфюм. Заслужава внимание.
Успях да помириша и доста Matiere Premiere. Чудесни бяха, ще засиля интереса си към този бранд. Помирисах и няколко Ex Nihilo за които се канех да купувам отливки, и много се радвам че ще мога да спестя този момент и разход.
Успях да помириша и 4 парфюма на Marc-Antoine Barrois - Ganymede, Aldebaran, B683, Encelade и Tilia (но нея не я броя, защото я имах и продадох, така че ми е позната вече). Разбира се Ganymede и Encelade ми допаднаха най-много. Бих придобила отливки или травъли от тях.
После отидох в Duty Free магазина и там вече успях да пробвам новите дизайнерски парфюми.
YSL Libre Santal Couture - топлите температури мисля че не му правят услуга. Не ме впечатли. След Berry Crush, който харесах се надявах и този да ми допадне, защото обичам сантал, но за сега е не. Ще го пробвам отново в студено време преди да преценя окончателно.
La Bomba Intensa - днес я пробвах и на кожа и мога да кажа че наиситна много ми допада. Представете си горските плодове от GG Supreme, но без GG нотките. Излъчването е близо до кожата и трайността е добра, но цената е леко висока. Ако беше една идея по-евтино щеше да е супер.
Имаше заредени и 2 два от трите нови парфюма на Кайли Дженър. Вчера в поста ми с новостите бях забравила да ги включа.

Разбира се точно Кашмира го нямаше, а към вего имам най-голям интерес.
Velvet Brew - пирамидата е вярна. Вярно е и че прилича на Black Opium. Ако не ви се дават пари за оригинала, това е хубав дюп, който повече набляга на пачулито и кафето.
Blush Wood - мирише на ябълкова дъвка и роза. Свеж, приятен, кремест.
Cosmic Intense (червения) - мускусен, ванилов, приятен, леко секси. Не е лош, но не е и уау.
Burberry Goddess Amber Vanilla - много ванилия, много амбър. На моята кожа не излъчва, тих е и нетраен. В Америка са полудели по него. Страшно много суперлативи. Аз някак си не мога да видя хайпа.
Light Blue Capri In Love Travel Retail Exclusive - най-новия Light Blue. Не знам дали ще е наличен навсякъде. Пише че се води травъл ексклузив. Ваканционен лек аромат. Нищо общо с класическия Light Blue. Не препоръчвам покупка на сляпо. Мисля че е скучен за нашите критерии.

Flora Gorgeous Orchid Intense Gucci - много приятен. За почитателите на тази серия смятам че ще им допадне. Само не успях да уловя Intense в името. Намирам го за лек парфюм, но за сметка на това е хубав.

Black Opium Pink Glaze - ягода, ванилия и кафе. Не съм сигурна че това е комбинация която на мен лично ми е интересна или ми допада, но може би ще намери почитатели. Бутилката му има нов дизайн, който ми харесва много и смятам че е модерен и много красив. Имаше нужда от актуализация и смятам че са се справили чудесно.

La Favorite Jean Paul Gaultier - хубава тонка, балансирана, усеща се че е дизайнерски парфюм, но е префинен и елевейтед. Може би ще се хареса на ценителите. Прилича на парфюм, който може да се носи с черна кадифена рокля. Не препоръчвам покупка на сляпо, защото не го усещам като хит, а по скоро тих и приятен парфюм.

Сега се сещам че забравих да проверя секцията на Живанши за новия Интерди Еликсир. Няма да се учудя да имат и него. Ще проверя тези дни пак, да не би да съм изпуснала още нещо ново.
Имаше заредена и най-новата Prada Paradoxe Sweet Chemistry, но нямаше тестер за съжаление и не успях да я пробвам. По пирамида би трябвало да ми хареса. Ще видим.
За сега това е всичко от днес Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 юли 2026, 14:20 от Lale_Lili

Общи условия

Активация на акаунт