Любители на кучета - 160

• 6 818
  • 283
  •   2
Отговори
# 270
Разбрах, няма да ядем, ама поне навън няма ли да ходим?
А после да ядем?

Като те гледам.... Никъде не ти се ходи 😂

# 271
  • sf
И Нейо е изкъпан. Два дни бяхме при баба и дядо и овърша целия двор. По едно време влачеше на ушите си паяжина 🤣😆

# 272
  • Пловдив
Арда не е къпана от миналата година.
Саско изяжда по една баня като се овъргаля в л*йна или мърша. Но да му се събират 3-4 бани на година.
Питах вета как да ги къпя- каза ми,  че не знае. Но не препоръчва повече от 1 път на месец.

Има и позитиви козята структура - дълги крака, къси космалаци, защото при дъжд и кал рядко има големи поражения и мием само краци и шкембе.
И ние с една фотка от поредицата Диванени снимки

# 273
  • Бургас
Като те гледам.... Никъде не ти се ходи 😂

Ходи й се, с едното око спи, с другото следи кога ще стана от фотьойла. Ама както каза бившият кандидат-зет - "това куче излиза навън само защото знае, че като се прибере ще яде" Simple Smile

# 274
Водиха ме на море, ама хич не ми хареса 🥺 Не стига, че разни вълни ме гонят, ами не ми позволиха нито да пия морска вода, нито да ям пясък. Добре, че дойде едно йорки да играем 😎

# 275
Абе, дългокосместите са друга работа, особено ако са смотанички като Кас и се самопрепикават, поне веднъж месечно се къпем, но обикновено е по-често. Не му харесва, ама трае горкия.

# 276
  • Бургас
Тез които не искат да се къпят да идват на уроци при Ева. Grinning
На няма и 10 дни е с предпране, основно и балсамиране. За разкош и сушене. Тя ще им покаже как да треперят показно, ако водата е студена. Как се спи като дран пор докато те сушат…
Пипин и той обича баня, но го къпя само при нужда.
Днес Ева ми скъса всички налични нерви. Вдигна ме в 6, с мрънкане да я пусна, за да гони пилета в двора. Наджвака в единственото кално място, с всички налични лапи. Завря се в лепки. Скочи директно в една фотиния. Сгази краставиците и накрая се кри от мен, за да не я прибера.  Вижда ме и духва в обратна посока. Мръсна (буквално) гадина.
Сефте къпах пудел с маркуч на двора. То беше чернооо, капещо, кално. Утре ще правя нормална баня, че още има лепки в краката, но днес немам нерви за нея вече.
От преди днешното дворно ратдеву:

# 277
Тез които не искат да се къпят да идват на уроци при Ева. Grinning
На няма и 10 дни е с предпране, основно и балсамиране. За разкош и сушене. Тя ще им покаже как да треперят показно, ако водата е студена. Как се спи като дран пор докато те сушат…
Пипин и той обича баня, но го къпя само при нужда.
Днес Ева ми скъса всички налични нерви. Вдигна ме в 6, с мрънкане да я пусна, за да гони пилета в двора. Наджвака в единственото кално място, с всички налични лапи. Завря се в лепки. Скочи директно в една фотиния. Сгази краставиците и накрая се кри от мен, за да не я прибера.  Вижда ме и духва в обратна посока. Мръсна (буквално) гадина.
Сефте къпах пудел с маркуч на двора. То беше чернооо, капещо, кално. Утре ще правя нормална баня, че още има лепки в краката, но днес немам нерви за нея вече.
От преди днешното дворно ратдеву:

Много прилича на Дрийм, но друг цвят и доста по-голяма. Simple Smile

# 278
Хах, ние лепки и осили, а напоследък и изсъхнали листа, си носим след всяка разходка, така преди да го бърша имаме пощене. Обаче моето нали е кралска особа, ако усети, че има нещо по себе си, драматично сяда на земята насред пътя и чака да го махна, понакога и сам пробва, но обикновено прави нещата по-зле. А е излишно да казвам, че като седне после има боклуци и по цялото дупИ и опашка.

# 279
  • Бургас
Не стига, че разни вълни ме гонят, ами не ми позволиха нито да пия морска вода, нито да ям пясък...

Пу, лоши хора Grinning

# 280
  • Бургас
Дрийм, Ева показва ако налепи нещо по - едро, но влезе ли в режим мръсна откачалка, грам не и пука. Два дни беше в някаква серия на бясно кенгуру и така си откара. Ако не е в такъв режим ползва стълби, бяга си по равните тераси…Получи ли сигнали, става чудо. От най - високата тераса просто започва да скача надолу и после нагоре. От място си скача на височини от метър. Тя така стигна краставиците. Те са завряни на място, което не се достъпва лесно.

И ми е изключително забавна, когато трябва да скочи в колата. Застава, гледа тъжно, качва предните лапи и чака някой да я качи. Все едно никога не съм я виждала как пердаши дължни от по два, три метра или височини от метър.  

Дечицата от село редовно и казват играчка. Един ден ги пуснах да си играят с нея…”Мале, виж как скача”, “Леле колко е енергична”. Трима левенти на 10-12 години се умориха да бягат и да хвърлят топка. Вече не и казват играчка Joy

# 281
  • под тепетата
Скоро мъжът ми пусна клип как едни сърнички се забавляват като скачат в кална огромна локва. То бяха скокове, къчове ...Та нагледно си го представих в бял рошав къдрав вариант. При нас няма нужда от сешоар и слава богу, щот и от него го е страх Confused

# 282
Хах, ние лепки и осили, а напоследък и изсъхнали листа, си носим след всяка разходка, така преди да го бърша имаме пощене. Обаче моето нали е кралска особа, ако усети, че има нещо по себе си, драматично сяда на земята насред пътя и чака да го махна, понакога и сам пробва, но обикновено прави нещата по-зле. А е излишно да казвам, че като седне после има боклуци и по цялото дупИ и опашка.
Толкова познато Laughing
Бях го подстригала супер много за предишното море и не приличаше на това куче, което беше.. Мъжа ми ми забрани вече толкова късо, че сме го загрозили Expressionless
А колко ми беше по-лесно за изчистване и измиване.. ама няма и месец и е същия като преди, красив, но и прахосмукачка за всякакви таралежчета, клони, шуми... Страшно е.
Иначе аз го мия основно след разходка, лапи с един сапун за лапи, муцуна и отдолу където пишка и дупе..Всеки ден, не знам дано не е проблем с това мокрене.
Сега искам да го ида при груум и само да оберат лапите и там дето се понапишква и около очите.. ама не знам дали ще се навие само за това грумър.
Пак ще пътуваме и ще берем ядове по планините... с тая козина.

# 283
Кой сапун за лапи ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт