Термин Август 2026 - тема 4

• 1 421
  • 59
  •   4
Отговори
# 45
Постоянно ми е мокро бельото. Вчера помолих да видят дали не ми изтичат водите , толкова много беше. Само ежедневните превръзки що годе спасяват положението . Преди бременността не съм имала такова воднисто течение .

# 46
И аз съм така с течението. Постоянно са ми мокри гащите.

# 47
Ами аз мисля, че изпускам урина. Ако беше течение сигурно щях да усетя, че изтича от там. Така или иначе много се притесних и ей сега ще отивам да ме видят..

# 48
Davisgirl, много си преживяла, стискам палци да се стабилизират нещата максимално бързо и да ти е спокойно!

И аз днес минах на тонове и преглед, и следящата ме АГ измери бебката 2500гр (36+0), та си поотдъхнах! Шийката не се е скъсявала повече последните близо 2 седмици, седи си на 18мм. Бебето вече е толкова долу, че постоянно имам усещане за чуждо тяло във влагалището. Направо пътуването от-до болницата в кола и седенето там ми разказват играта. Борим се да издържи поне седмица още, лекарствата ще ги спирам на 37+0, да успее да устиска максимално над това...Клексан-ът няма да го спирам, само ще сменя слагането на сутрин, и вече за раждането...в най-лошият случай, ако не са минали достатъчно часове, за естествено няма да могат да ми сложат епидурална, а ако се наложи секцио - ще трябва да е с пълна упойка. И така Simple Smile

Ох, аз да мина да се оплача…
Цял уикенд боледувам, от температурата цяла нощ петък срещу събота бях с контракции, те за щастие поотминаха. После стомаха ми се обади, 2 дни мъки.
Днес бях на първи тонове, контракциите си ги има, но не са притеснителни, ноо кръвното ми е висока. 140/90-100 го измериха. Предписа ми АГ-то лекарства за сваляне, да го меря поне 3-4 пъти дневно и в петък пак на тонове…. За всичко бях подготвена, но не е за това. След първата лежерна бременност, тая направо ми разказа играта. Grinning

# 49
И аз имам проблем с мокрото бельо. Сутрин докато стана веднага слагам ежедневна и след половин час вече е протекла. През деня е по-леко течението и го карам без превръзка. Днес ми взеха МБ, ама нямам дразнене, сърбеж или някакъв друг симптом на инфекция.
Последните дни много често като вървя усещам рязко пробождане някъде долу, направо искам да се свия от болка, не знам с пръстчета ли натиска или нещо друго се случва.
Да ви кажа мен малко ме е страх да го спра магнезия, намалила съм го на 2, май ще пия още няколко дни по 1. Да избутам поне до 37ма седмица. Уж първескините преносват много често, ама аз се движа доста, по 8-10к крачки на ден, работя по малко и като цяло не си почивам особено. Та може да не го кефи бебето и да реши да си “ходи” скоро😀

# 50
Davisgirl надявам се сега вече да се чувстваш по-добре!
SecretM0 дано не е нещо сериозно стискам палци!!!
Знам че в тези седмици урина може неволно да се изпуска. За води не съм сигурна и изобщо си нямам представа. Може би някоя от опитните майки да сподели и да каже. Hug
Течение иначе аз си имам засилено през цялата бременност. Микробиологията чиста.

# 51
Давис, доста си изжуеяла, хайде вече само положително да идва!
Бельото и при мен от доата време е все мокро, мисля че е съчетание от засилено течение и малко урина на моменти.
Аз в неделя вслизам в 38, ама имам магнезий за още 2 приема и ще го допия, така или иначе съм го намалила вече 10 дни. Та шом свърши го спирам, допивам си и омегата и край. Ще останат само желязото и фраксипарина (аз вече го смених да е сутрин).

# 52
Здравейте мамита ! И на мен термина ми е август и определено много се вълнуваме . Имаме един проблем - не можем да изберем подходящо име за дъщеря ни . Ето това са 4 имена , на които сме се спряли - Авива , Захава , Яра и Ахава .
Много ще съм ви благодарна ако споделите хубави имена които харесвате и дадете още идеи .
Благодаря предварително и успех на всички 🙂

# 53
Връщам се с информация, не са били околоплодни води. Общо взето, казаха, че няма нужда от тест, пуснаха ми тонове, бяха супер, гледаха ми шийката, скъсила се е на 2,4см и заветното мерене на водите, отчетоха ги 5.6см. И аз какво да направя, чета в интернет, че нормата е от 5 до 25, но кой да ти види, че има два метода. Вторият метод е мерене на единичен най-дълбок джоб, там референтните стойности са от 2 до 8см, оказа се, че са ги измерили по вторият метод, това го разбрах след като звъннах два часа по-късно.. абе паника съм пълна.
На вас какви стойности са ви казвали за водите? Просто да направя сравнение по кой метод се мери масово.

# 54
Моите води са на долна граница и ми мерят и 4те джоба, след втората фетална даже правихме тест амнишур заради обилно воднисто течение, но не бяха води. Около 3см ми е всеки джоб, но според АГ няма повод за притеснение.

# 55
Ами на мен са решили явно по метода на най-дълбокият единичен джоб да измерят, дано е точно, 5,6 не зле от 2 до 8, ама знам ли..

# 56
От изброените ми допадат Авива и Яра, на първото на галено му ходи Ави, което ми звучи много сладко 🍀

Здравейте мамита ! И на мен термина ми е август и определено много се вълнуваме . Имаме един проблем - не можем да изберем подходящо име за дъщеря ни . Ето това са 4 имена , на които сме се спряли - Авива , Захава , Яра и Ахава .
Много ще съм ви благодарна ако споделите хубави имена които харесвате и дадете още идеи .
Благодаря предварително и успех на всички 🙂

# 57
  • София
Не ми казват стойност, казват "водите са в норма".

# 58
И при мен по същия начин е записано само че са в норма.

# 59
Ня мен също в амбулаторните листпве ми пише, че са в нирма и го коментираме на прегледа. Мисля, че мерят най-големия джоб само и това е.

Общи условия

Активация на акаунт