Термин Август 2026 - тема 4

• 3 380
  • 136
  •   8
Отговори
# 120
  • София
И моята е 2ра степен в 33+, АГ не е впечатлен. Кръвооток и води в норма. Бебе си е все така по-голямо.

# 121
Аз минах преглед, тонове, бебе, кръвоток, води, всичко в норма. Плацентата е 3та степен, ама аз утре влизам в 38г.с., та каза че е нирмално. Казах й че не го усещам както ореди тия дни и каза да го следв, ако не гонусещам да ходв на тонове.
Надявам се да избутаме оше 1 седмица и вече каквото дойде! Поне до петък да седи, че през седмицата моята док я няма.

# 122
За моята плацента ми казаха 1-2 степен, но аз във вторник влизам в 36та седмица, има време 😅
От снощи бебето нещо много лошо се намести да ме рита наляво и днес много ме боли корема, като мускулно разтежение го усещам, чак като натисне и ми е все едно натъртено. Случвало ли ви се е?

# 123
Момичета имам два въпроса, защото съм в чудене - започвам да оправям багажа и се чудя за изписването на бебето дали това е достатъчно - приготвила съм нещо като дебела пелена, ако се наложи някъде нещо да се постеле, дрешките, и една муселинова кърпа. Че майка ми е в някакъв ужас как с нищо няма да се завие това дете...
А за реанимацията съм си подготвила също едно несесерче, в което има чорапи ( не се смейте, много съм зиморничава) по същата причина нещо средно между пончо и шал, ако започне да ме тресе от студ. Там ще си сложа телефона,зарядно и личната карта. Мислите ли, че неща друго може да ми потрябва.

# 124
  • София
Козметика за теб, крем за зърна Лансинох и/или сребърни чашки, ръкавички за бебо (ако не дават в болницата), превръзки, еднократни гащи, вода. На първо четене това се сещам, в случай че пижами и неща за бебето ще дават в болницата. Къде ще раждаш?

# 125
MaMaGar камерата е някаква китайска мисля, даже на самата кутия не пише име. Joy
Да ви попитам усещате ли задържане на вода в тялото ? Примерно подути крака или ръце ?
Корема забелязвате ли дали е почнал да пада? Аз мисля че е почнал да се смъква надолу.
За болницата за бебо съм приготвила дрехите за изписване като съм подготвила едно с дълги ръкави и едно с къси, чорапки, ръкавички, шапка и една мусолинова пелена за повиване. Тънка е. За себе си засега съм си приготвила нощница и дрехи за изписването които да сложа. Две несесерчета съм си сложила в едното козметика за мен , а в другото ще прибера изследвания документи, зарядно за телефона, лична карта.

# 126
Аз съм приготвила също пелената от комплекта за изписване + една муселинова, най-вероятно ще е с нея, защото е с дълъг ромпър. Хавлийка за него също, защото в болницата имало само пелени. Мокри кърпи и другото е моята козметика, хавлии, чехли, дрехи, лични вещи. Крем за зърна и бепантен .
Приготвила съм и пакет ядки и кроасан, защото при естествено всички казват, че прегладняват докато чакат обяда/вечерята.
А за мен също няколко превръзки (в болницата дават, но все пак) и  подплънки за кърмачки.

Като цяло проучи какво има/няма във вашата болница и така прецени. Аз четох в една фб група за моята, че както има всичко за бебето, нямало крем за подсичане примерно.
В някои болници си носиш и тоалетната хартия даже😀

# 127
Не ви ли дават списък от болницата? На мен ми дадоха списък с препоръки какво да нося. Общо взето са нещата, които ползвам у нас - четка ьа коса и зъби, зарядно, телефон, лична карта, моя козметика. Аз си взех някакъв оалет за родилки на canpol и ще си взема от него компреси за гърди и за след раждането. Дрехите за изписването и за мен ше ги донесе мм деня преди изписването (гащеризонче и тънка пелена, за дя не се допира до дрехите ни).
Храна дават, даже миналия път не исках да ям кроасана след раждснето, ама ми казаха че трябва да хапна сладко, за дя не ми стане лошо и чак след това ми дадоха да стана.

# 128
В Токуда съм аз.
Там почти нищо не трябва да си носиш.
Просто се чудех специално за реанимацията дали може на човек да му потрябва нещо.
Станала съм много притеснителна последните дни, явно хормоните започват да ме удрят яко 😊 И понеже станах и голяма забравана, премислям какво може да ми потрябва.

Козметика за теб, крем за зърна Лансинох и/или сребърни чашки, ръкавички за бебо (ако не дават в болницата), превръзки, еднократни гащи, вода. На първо четене това се сещам, в случай че пижами и неща за бебето ще дават в болницата. Къде ще раждаш?

# 129
И аз като Брезеида съм в Токуда. По един списък който ми дадоха се водя. Там всичко осигуряват иначе за бебенцата. А за реанимацията просто ще си взема двата несесера. Иначе и аз така колкото повече наближава се притеснявам дали всичко съм подготвила , да не би нещо да забравям.

# 130
Боровинке, някъде ми беше попаднало че е хубаво кабела на зарядното да е по дълъг, защото иначе не стига до леглата.
Не знам в противен случай дали на сестрите ще им се занимава да зареждат телефони.

И аз като Брезеида съм в Токуда. По един списък който ми дадоха се водя. Там всичко осигуряват иначе за бебенцата. А за реанимацията просто ще си взема двата несесера. Иначе и аз така колкото повече наближава се притеснявам дали всичко съм подготвила , да не би нещо да забравям.

# 131
Алис, хубаво, че спомена четката за коса.. Толкова елементарно, а аз го забравих, сега си оставих една четка в багажа, не че е кой знае каква драма, ММ щеше да ми донесе, но аз от вглъбяване в дребни неща забравям основните 😂

# 132
Момичета, и аз съм в Токуда. Днес си оправях багажа и ми стана едно притеснено вече…Сложих си козметика, хавлия, чехли за баня, дрехи с които да спя и да ходя в стаята, всичко което нося на почивка някъде.. сешоар и сух шампоан, а и ластик за коса, че след секцио не знам кога ще може да се изкъпя.
за изписване дрехи и на бебето в едно пликче, да няма контакт с други неща. да, за реанимация може едно несесерче да се подготви мд.
На мен последни седмици много ми се подуват краката вече, кардиолога каза че трябва повече вода да се пие.1,5-1,8л на ден. Уж ги изпивам, но не помага изобщо, само в легнало положение се оправят.

# 133
На бебето чантата е готова от две седмици, ама моята я отлагам все още 😅 иначе тук в Италия са доста популярни едни торбички (тип ИКЕА) в които си подготвяш дрехите на бебето ден за ден, така бащата или на теб като цяло ще ти е по-лесно и няма да го мислиш. Аз съм взела две големи муселинови пелени, три бодита с дълъг ръкав и пет с къс, две рокли за изписването (не съм решила коя). Шапка за веднага след като се роди, за да може да избършат кръвта, преносим повивалник (за всеки случай).
За мен ще взема кърпи за еднократна употреба, няколко нощници, чехли, козметика,     peri bottle (въпреки, че има биде в баните тук) и зарядно. Всичко останало го има налично. Ще си взема и мои си снакове, защото в болницата предоставят, но не им знам състава 😁 на бащата също ще подготвя в моя куфар няколко чифта дрехи.
Ние вчера иначе ходихме да си вземем столчето за кола и временната количка (временна, защото още не е пристигнал нашият цвят). Не знам, как е в България, но тук е задължително да се поставя на коланите на столчето устройство против забравяне/ изоставяне в колата. Глобите са доста солени също. Та за да се извинят за причиненото неудобство от магазина ни подариха сумати аксесоари (вкл. това устройство) на Сайбекс, и моята душа е много доволна, защото иначе бяха предвиден, но допълнителен сериозен разход 😁
Моята девойка напоследък много обича вечер да си разполага краката в ребрата ми, та едвам дишам и не си намирам място от неудобство. Също, както преди ставах само веднъж на вечер за тоалетна, буквално от деня, в който влязох в 37гс ставам на всеки два часа…
Катрин, наистина, колкото и да е странно, водата помага много. Аз ходя напред-назад с един термос, който държи водата студена. На ден я пълня поне по два пъти (съвместимост 1.2л). Също гледай да не стоиш твърде много време права или седнала. В тия жеги е напълно нормално да имаш подуване като страничен ефект. При възможност полягай на лявата страна (по-добър кръвопоток) или вдигай краката. И все пак за да изключиш проблеми, мери си от време на време кръвното.

# 134
Момичета, мисли ли сте си за подаръци за вашите лекари. На мен не ми идва нищо интересно на ум, а не ми се взема нещо, колкото да има. Най- практична ми е кошница с разни неща, но мисля, че доста пъти пред кабинета на моята лекарка съм виждала такива.

Общи условия

Активация на акаунт