Медицински университет - Тема 7

• 6 131
  • 145
  •   15
Отговори
# 135
# 136

Уаууу, близък академик ми спомена, че са в криза, но нещата са наистина сериозни. Благодаря за статията. Поне не прилича, че ще ги закриват, но качеството на образованието не е ясно какво е... Или може би точно, че е ясно Grin От другата страна стоят 10 000 евро на година или договори, а сега де...

# 137
  • Сандански
Излезе второ класиране в МУ София

Последна редакция: пт, 17 юли 2026, 15:33 от didipp

# 138
Второто класиране пак ли е по ред на желанията ?!
Гледах за познато момиче и бала при фармация е от 31, … а тя беше с доста по-висок … но фармация й беше второ желание Simple Smile

# 139
  • София
Варна и София класират по ред на желанията.

# 140
Някъде има ли информация колко от тези 85 приети на 1во класиране са се записали? Защо на 2ро класиране са приети само 15? Общата бройка за Фармация ДП за МУ София е 120. Кога се очаква 3то класиране и 20 човека ли ще приемат или ще има 4то? Странно е на 2ро да са 15 приети спрямо 27 миналата година...Ако имате коментар много ще ми помогнете, моята девойка е с бал 30.30 и първо и единствено желание фармация. Последното прието момиче от днешното 2ро класиране е с бал 30.91. Има ли шанс на 3то да влезем? Благодаря и успех на всички, които се вълнуват Simple Smile!

# 141
Колко студенти биват приемани на второ, трето класиране зависи само от това колко хора не са отишли да се запишах. Щом са класирани 15 жени, значи 15 жени не са записани. Няма как да се сравнява минала година и да се очаква прием пак на 20-30 места. Общо на първо класиране са приети 120 (85 жени, 35 мъже). Може би сте се объркали, че тези 120 места са общо за мъже и жени, а има квоти 1:1. (60 мъже, 60 жени).

Защо са приети обаче 35 мъже? Защото това са били мъжете, които са сложили фармация първо желание и останалите места се прехвърлят при жените.

Трето класиране, ако има ще е във вторник след като приключи записването за приетите на второ класиране. Пак около 15 часа би трябвало да излезе

# 142
Колко студенти биват приемани на второ, трето класиране зависи само от това колко хора не са отишли да се запишах. Щом са класирани 15 жени, значи 15 жени не са записани. Няма как да се сравнява минала година и да се очаква прием пак на 20-30 места. Общо на първо класиране са приети 120 (85 жени, 35 мъже). Може би сте се объркали, че тези 120 места са общо за мъже и жени, а има квоти 1:1. (60 мъже, 60 жени).

Защо са приети обаче 35 мъже? Защото това са били мъжете, които са сложили фармация първо желание и останалите места се прехвърлят при жените.

Трето класиране, ако има ще е във вторник след като приключи записването за приетите на второ класиране. Пак около 15 часа би трябвало да излезе

Благодаря ви за включването. Точно така- понеже гледам класиранията само жени и съвсем изключих, че трябва да сумирам и мъжете Simple Smile. Значи шанса ни е минимален да чакаме 3то класиране Sad

# 143
  • Благоевград
И на мен ми е много интересно. При нас медицина с договор в СУ ни е на второ място в желанията. Пише, че сме на 8-мо място на опашката, на което се надявахме. Сега остава да ни отместят по-назад и съвсем да няма шанс...
Здравейте! Нямаме вече никаква надежда за МУ София, така че чакаме СУ, 11 на опашката. Понеже детето само си организира нещата,  единственото ни желание е медицина и понеже СУ не обявяват никъде нищо, не разбирам отделни опашки ли са това. Има отделна опашка ли за медицина с условие? Много объркана цялата работя!

# 144
И на мен ми е много интересно. При нас медицина с договор в СУ ни е на второ място в желанията. Пише, че сме на 8-мо място на опашката, на което се надявахме. Сега остава да ни отместят по-назад и съвсем да няма шанс...
Здравейте! Нямаме вече никаква надежда за МУ София, така че чакаме СУ, 11 на опашката. Понеже детето само си организира нещата,  единственото ни желание е медицина и понеже СУ не обявяват никъде нищо, не разбирам отделни опашки ли са това. Има отделна опашка ли за медицина с условие? Много объркана цялата работя!
Тази година е нещо страшно, намалени бройки, толкова отличници 80 жени не виждам да е имало в годините назад. Учителките на дъщеря ми, които са подготвили сигурно половината лекари в София, ми казват че такова нещо не са виждали през годините. Дъщеря ми е с бал 39.95 и вече няма никакъв шанс,  а толкова усилия положи за този резултат.

# 145
  • Благоевград
Да, всички ме увещаваха че няма шанс да не влезе в МУ София с 40.06. Сега точно тези деца и ние най-болезнено усещаме какво се случва. Не знам как да я подкрепя сега, много нерви, много емоции и то след целия труд е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт