Отговори
# 195
Предполагам, че не само тя е продала копия, просто нейните са купувани изрично от либералите, защото от години се рекламират като "либералния" превод. Сега те сигурно съжаляват, защото подкрепят Нолан и ще ги горят...
Аз исках да си купя превода на Александър Поуп (основно заради оформлението - интересувам се от изобразително изкуство), но тъй като не ми трябва спешно, реших да чакам промоция и ако няма - ще се откажа.

# 196
  • София
Аз не мога да пиша такива задълбочени ревюта като вас, обаче пък гледам почти всичко ново, което излиза ( без хоръри, че съм винаги с децата, на почти 12) и с чисто сърце си признавам, че на мен Одисея много, много ми хареса. Забравих по едно време, че съм на кино и има други хора около мен, толкова ме грабна. Три часа, особено след първия, изобщо не ги усетих. Бих го гледала втори път. Децата също много го харесаха, мъжа ми е 50/50, но според мен той очакваше да е по-епичен, той не че не беше, ама друго беше важното.
Наистина понякога се чувствам адски глупава, толкова страст и енергия се хвърлят да се убеждава колко не струва филма, а все пак това е просто филм, който поне лично на мен ми достави удоволствие и ме развълнува.
Единственото отрицателно, с което мога да се съглася, е че Атина и Менелай не бяха съвсем убедителни.

Последна редакция: пн, 27 юли 2026, 20:22 от Нимерия

# 197
Оф, тази Емили Уилсън пък за какво се бори точно и тя не знае...
Май и тя чак сега е разбрала, че Нолан си прави лично негов си прочит. И не му пука за нищо, освен за това - как ще изглежда това което си е наумил като история.

За мен цялото ѝ изказване е леко странно и пропуска ограниченията на филмовото време. Търси се едновременно дълбочина в персонажите, достоверно отразяване на поемата, отразяване на боговете и какво ли още не. Всичко това няма как да се случи в три часа и би трябвало хората много добре да го знаят.
Най ме разсмя изказването ѝ, че нямало секс сцени. На мен ми е малко трудно да се сетя за филм на Нолан, който набляга на това или пък изобщо го показва. Grinning

# 198
Има секс сцена в "Опенхаймер", и само там Simple Smile
Иначе у Омир има, верно е, но това е народното творчество, то си е доста пиперливо навсякъде по света.

# 199
Аз утре съм пак на кино. Тъй, де, да дам своята лепта и във втората седмица 🤣
Една приятелка беше възпрепятствана да гледа филма през миналата, така че ще ѝ правя компания и ще видя какво съм пропуснала първия път. Все още билетите трябва да се запазват предварително, което означава, че интересът хич не е спаднал.
Аз пък много се радвам, че нямаше секс символи. Битките също бяха премерени. Нито секс ми се гледа, нито как някои се млатят половин час.

# 200
  • в сърцето на един мъж...
Честно казано колкото повече спорове чета за филма, толкова повече решението да го гледам се усилва Simple Smile Даже си извадих "Одисея" на Стивън Фрай да си прочета Simple Smile Нолан винаги е бил противоречив творец и разпалва страсти от оснна до разпни го Simple Smile

# 201
  • Галифрей
Гледах най-сетне “ Одисея” на Нолан
Филмът е 10/10 толкова човешки и истински реалистичен. Това е историята на един мъж който се изправя срещу всичко може би срещу най-голямото зло  не чудовищата и тн а човешката глупост изпълнена с алчност и омраза. Много красив филм и актуален. Сякаш нищо не се променило освен техлогията. Определено ще вземат много Оскари!

Не разбирам защо го плюехте толкова? Изписахте от самото начало небивалици и абсолютни глупости  още преди излизането му и след това някой продължават?  Всеки с мнението си аз разбирам, ама някой хора много прекаляваха ей така от нищото. На мен филмът много ми хареса. За персонажите за които сте се хванали за гушите те въобще не бяха важни. Това е филм за Одисей и неговата смелост и силата на любовта, чиста.  Гледайте го препоръчвам! Няма да съжалявате!
Като не ви харесва можете да гледате филма от 1996 година 😘

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 08:05 от Диана Бишоп

# 202
  • България
Ридли Скот отдавна излезе от най-добрите си състезателни години, но дано наистина. Все пак евала му давам, че на тази преклонна възраст работи със страхотна енергия, не се отказва и продължава да намира пари за (доста мащабните си) проекти.
Ридли Скот доста се изложи с Наполеон. Оттогава намалих посещенията в киносалона.

# 203
  • София
Той и с Гладиатор 2 се изложи. Или поне според мен. Не ми хареса и не мога да разбера защо се инати да го прави това нещо. Само си развали легендата. Повечето хора по милост махаха с ръка. Но нищо, нищо няма в този филм.

# 204
  • София
Допълнителни 3 млн и вторият уикенд чукна 90 млн в Щатите и Канада. Нареди са на 13-то място за втори уикенд във вечната класация. Колкото повече всякакви знайни и незнайни герои се изказват против това "нещо", толкова повече заработва Grinning Няма лоша реклама са казали хората навремето Simple Smile

# 205
Аз харесвам филмите на Ридли Скот, но си признавам, че не съм гледала последните. Имах желание за "Наполеон", но го изпуснах, когато го даваха по кината, а след това не ми се гледаше вкъщи. За "Гладиатор 2" бях директно пас. За мен първият "Гладиатор" е легенда и изобщо не искам да гледам някакъв вид римейк или продължение.
А телефонът ми от много години звъни с едно от парчетата от саундтрака към Black Hawk Down" Simple Smile
Сега съм си набелязала "Кучешки звезди" за следващо гледане.

# 206
  • София
Който разбрал... разбрал и гледал (и тъй - над 3 млн. зрители, ама за малко)
Премиера в Х  Simple SmileSmiling ImpSimple Smile
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт