20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 24 924
  • 501
  •   84
Отговори
# 180
Здравейте!

Може ли някой запознат да ми обясни по- подробно текста от скрийна? Записвам детето на приетото място от второ класиране, но мога да участвам и за трето чрез някаква вратичка. Така ли да разбирам?

Многократно го обяснявахме това. Няма вратичка. За да участваш в трето класиране, отписваш детето и губиш мястото от второ.

Не съм чела темите назад, извинявам се за което. Ако имате идея в коя тема е разисквано, ще съм Ви благодарна да споделите, за да се запозная и да не досаждам.  Каква е разликата да запиша и да не запиша детето, ако и в двата случая губя мястото си, за да участва в трето? Ако правилно Ви разбирам, в случай че запиша няма да виждам свободните места. Само, ако рискувам и не запиша детето след второ класиране, тогава ще се визуализират местата за трето.

# 181
Записвате го, за да има все пак детето училище. Предполага се, че все пак е искано, нали така? Като излезе списъкът със Свободните места за 3-то класиране, гледате дали има такова и във вашата ЖЕЛАНА паралелка и чак тогава, ако решите да рискувате - отписвате.
Ако не запишете сега, ще трябва да участвате на 3-то, независимо дали има или НЯМА места във вашите желани паралелки - рискът ми се струва особено голям!

# 182
  • София
Момичета, можеше ли да ме посъветвате. При разлика с 2 точки от мин бал от второ класиране на Първа английска гимназия има ли шанс за трето класиране . Да рискуваме ли или е много несигурно?
Зависи къде и колко места ще излязат за трето класиране. Понякога рискът може да е премерен.

# 183
  • София
Момичета, можеше ли да ме посъветвате. При разлика с 2 точки от мин бал от второ класиране на Първа английска гимназия има ли шанс за трето класиране . Да рискуваме ли или е много несигурно?

Ще може да прецениш, само когато излязат свободните места за трето класиране за съответната паралелка - за момчета и за момичета. Затова засега се запишете, където сте приети.
Ако има поне 2 свободни места за съответния пол в съответната паралелка ми се струва, че бихте могли да рискувате. Ако не успеете, ще пробвате и на четвърто.

# 184
  • Някъде по Дунава
Моето момче е прието по второ желание в ЕГ Ловеч. Утре ще го отпишем от ЕГ Плевен и ще го запишем в Ловеч.

# 185
Зависи къде и колко места ще излязат за трето класиране. Понякога рискът може да е премерен.
Зависи и за какъв пол - може да има свободно, но не за пола на конкретното дете! Квотите! Grinning

# 186
  • София
Зависи и за какъв пол - може да има свободно, но не за пола на конкретното дете! Квотите! Grinning
Е, то е ясно мисля, че говорим за свободни места от съответни пол. Иначе просто няма свободни места.

# 187
  • София
Мен ме интересува мин бал за 2 АГ 🙂
9   02034   Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън"   Чужди езици - АЕ интензивно, РЕ    момчета   439.00   момичета 453.50
10   02025   Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън"   Чужди езици АЕ интензивно, ИЕ   момчета   446.50   момичета 460.00
11   02018   Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън"   Чужди езици - АЕ интензивно, НЕ      момчета 443.50   момичета 456.50

# 188
Моето момче е прието по второ желание в ЕГ Ловеч. Утре ще го отпишем от ЕГ Плевен и ще го запишем в Ловеч.

Поздравления Guinness Преди 25год  езиковата беше най-добрия избор тогава за града. Blush Дано не са свалили нивото

# 189
  • София
Здравейте!

Може ли някой запознат да ми обясни по- подробно текста от скрийна? Записвам детето на приетото място от второ класиране, но мога да участвам и за трето чрез някаква вратичка. Така ли да разбирам?

Многократно го обяснявахме това. Няма вратичка. За да участваш в трето класиране, отписваш детето и губиш мястото от второ.

Не съм чела темите назад, извинявам се за което. Ако имате идея в коя тема е разисквано, ще съм Ви благодарна да споделите, за да се запозная и да не досаждам.  Каква е разликата да запиша и да не запиша детето, ако и в двата случая губя мястото си, за да участва в трето? Ако правилно Ви разбирам, в случай че запиша няма да виждам свободните места. Само, ако рискувам и не запиша детето след второ класиране, тогава ще се визуализират местата за трето.
Разликата е, че ако запишете детето след второ класиране, можете да видите какви свободни места ще се появат за трето и въз основа на това да решите дали да рискувате. В този случай обаче освободеното от него място ще се появи на четвърто класиране. Ако не го запишете, мястото му от второ класиране ще се появи на трето и ще може да участвате отново и за него. Свободните места след второ класиране се публикуват на сайта на РУО и всеки може да ги види.

# 190
  • Бургас
Оставаме на второ желание. Всички сме доволни Smile
Утре ще го запиша и официално приключвам сагата със седми клас.
Успех на децата, които ще се борят на трето класиране!

# 191
  • София
Ние си оставаме в Първа АЕГ, на 2 точки пред нас се затвори бала в ТУЕС. Независимо от добрите му резултати, не се пребори.
Честно казано, отдъхнах си, това беше негово желание, с баща му бяхме за езиково училище и просто уважихме неговата подредба.
Не ми се искаше да се капсулира в училище без квоти, тясно профилирано. Ако иска да става инженер, пътят пак е отворен след 12 клас.
Сега ще му е по-балансирано и ще има време да избира, да си променя мнението, както си му е редът.
Утре го записваме, аз тото на следващи класирания не бих играла, щадя си нервите. А и сме доволни и така.
Хубаво лято на всички деца, нека си починат заслужено!
Наборът сега чете "Декамерон" и очите му са на палачинки, защото знаете за какво става дума там. Не очакваше такава ренесансова литература да му се поднесе като задължителна.Joy

# 192
  • Sofia, Bulgaria
Моята девойка е приета в Първа английска. Трябваха й 2 точки, утре отивам да я записвам.

# 193
  • sofia
Моля за инфо за бала на паралелката с физика в НПМГ, понеже вече се записахме другаде и не мога да видя.

# 194
Здравейте!

Разликата е, че ако запишете детето след второ класиране, можете да видите какви свободни места ще се появат за трето и въз основа на това да решите дали да рискувате. В този случай обаче освободеното от него място ще се появи на четвърто класиране. Ако не го запишете, мястото му от второ класиране ще се появи на трето и ще може да участвате отново и за него. Свободните места след второ класиране се публикуват на сайта на РУО и всеки може да ги види.

Дами, благодаря Ви!

Ще запиша детето и ще погледна за всеки случай свободните места за трето, но едва ли ще рискувам. Във фреската езикова гимназия в Пловдив сме. Грам не е мръднал, където си беше на първо, там остана и на второ класиране. Забелязах, че предходните три години минималните балове за трето и четвърто са покачени с 50 точки. Подозирам, че има по 2- 3 свободни места и затова балът се вдига чак толкова. Наистина рискът ми се струва неоправдан. Ще помисля, но едва ли ще посмея да рискувам.

Общи условия

Активация на акаунт