20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 23 031
  • 479
  •   4
Отговори
# 450
На теория е напълно прозрачно - всяко освободено място се обявява до 2 дни със съответните срокове за подаване на документи и класиране. След това се публикува списък на кандидатите (инициали), баловете и най-високият бал печели мястото. Останалите 2ма-3ма си взимат дипломите и ги носят в следващото училище, което са намерили да има места.

# 451
  • пустинята Гоби
Може ли на теория някое дете да учасвтва в няколко директорски класирания?

# 452
На теория последователно само.

# 453
  • Sofia
Нередности при директорското са от типа да ти изнесат информация с какви балове са кандидатстващите  деца. Например ти казват,че към края на срока са подали само деца с по- нисък бал от вашия. Или пък ти казват, че има с по-висок и ти съответно не рискуваш. И тук май съм чела , че някои са се хвалили,  че от училището им казали. Което не е редно.

# 454
Имате предвид седи се в края на срока със заявлението и ако ни устройва, бащата тегли дипломата от другото, носи я експресно и аз я подавам в 5 ч. с надеждата докато той търчи към по-доброто училище, да не цъфне някой с повече точки Simple Smile

# 455
  • пустинята Гоби
А отива се с дипломата, значи няма как да се участва на няколко места.

# 456
Те може да са последователни. Нямат общ срок.

# 457
Нередности при директорското са от типа да ти изнесат информация с какви балове са кандидатстващите  деца. Например ти казват,че към края на срока са подали само деца с по- нисък бал от вашия. Или пък ти казват, че има с по-висок и ти съответно не рискуваш. И тук май съм чела , че някои са се хвалили,  че от училището им казали. Което не е редно.
Директорката вижда ли баловете на децата?

# 458
  • Sofia
Естествено, че ги вижда. Нали затова е директорско класиране, то не минава през системата. Класирането го прави директорът по документи, които са подадени при него.

# 459
Естествено, че ги вижда. Нали затова е директорско класиране, то не минава през системата. Класирането го прави директорът по документи, които са подадени при него.
Това предполага, че пак може да има "наши" и "ваши".

# 460
  • София
Доста рисково би било за директора да играе на "наши" и "ваши", защото резултатите от класирането се обявяват освен на сайта на училището и в РУО.

# 461
В четвърти клас като искахме да се преместим в по-близкото училище до нас, всеки ден проверявах сайта и на място ( защото е буквално срещу нас).
И нямаше и изведнъж се оказа, че предишния ден е публикувано и детето вече е прието в края на същия ден. Ако ме разбирате Wink

# 462
За първи, четвърти, пети клас е ясно, ама в 8-ми е по-сложно според мен. Макар много хора да ми казват защо не пробвам по друг начин. Пък аз мисля, гледам и друг начин не виждам. Представям си как звъня в някое училище и питам как може да приемат детето ми. И какво, те ми казват, приготви 2000 евро и ела, така ли?

# 463
Доста рисково би било за директора да играе на "наши" и "ваши", защото резултатите от класирането се обявяват освен на сайта на училището и в РУО.
И ги приема комисия, която подписва стартирането и приключването на класирането.

То е "директорско", не защото директора така си избира, кой да запише, а защото така е останало на жаргон... Никъде не е записано така това класиране... А е един дъкъг 5ти етап. Приключва на 14.09. Wink

# 464
В на дъщеря ми класа така едно детенце, което е било записано в друго училище е било преместено буквално в началото на учебната година, поради свободно място. Реално в списъците имаше дете от друга област, което явно в края на краищата се и отписало. Не ми е известно да станало с връзки и т.н.
Но пък знаех и за друг случай за преместено в началото на учебната година дете на учител във въпросното училище, което е малко съмнително вече, ама... Според мен просто много изкъсо трябва да се следи по училища и има шанс.
Но ми се иска на всички майчета с притеснения да кажа да отпуснат малко душите. Нищо не е на всяка цена. Добрите деца ще се справят навсякъде. Както беше казал някой, не се знае като се затвори една врата колко други се отварят.
Иска ми се кандидатстването след седми клас да не беше такава психиатрия, уви сякаш по-зле става... Имам приятелки в чужбина, няма такива истерии...

Общи условия

Активация на акаунт