20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 24 004
  • 491
  •   57
Отговори
# 480
  • пловдив
Питането ми е за т.нар. "директорско" класиране -дали го има в Пловдив и наистина се замислям, дали всичко е толкова прозрачно...Интересувам се също, ако не участваш в 3-то класиране, дали можеш да се включиш в 4-то ?

# 481
Днес би трябволо да излезнат свободните места за 3то класиране, къде точно ще се виждат за Пловдив, при условие ,че детето вече е прието, но ще наблюдаваме свободните места в 3то и 4то

# 482
  • Пловдив
Днес би трябволо да излезнат свободните места за 3то класиране, къде точно ще се виждат за Пловдив, при условие ,че детето вече е прието, но ще наблюдаваме свободните места в 3то и 4то

В сайта на РУО ги публикуват. В инфо прием също в графата план прием.

# 483
В графа План прием при мен има само Първи етап.

# 484
В графа План прием при мен има само Първи етап.
Когато погледна в инфоприем там виждам в план прием всички специалности както си беше при самото кандидатстване още в 1во класиране, а не по кратък списък, възможно ли е още да няма публикуван списък

# 485
И аз в списъка на чакащите за свободните места, но според мен в твърде оптимистично преди 9.00 РУО да работят и да качат списъка. Най-добрия вариант все ми се струва до към обяд, ранния следобед

# 486
  • София
Свободните места не са публикувани никъде още. Ще се публикуват днес на сайта на всяко РУО.

3-то и 4-то класиране са самостоятелни и независими. За всяко се подава отделно заявление. Може да участваш в 4-то и без да си участвал на 3-то. Но местата ще са по-малко

# 487
Може ли някой да ми обясни за местата, които се обявяват през учебната година? Например има свободно място в някое училище - подавам документи, като ги изтегля от предишното училище. Следва класиране на кандидати. Какво се случва, ако детето не е прието? Връщаме се в старото училище, или обявяват място за там и друг конкурс?

# 488
  • София
За кандидатстване на свободните места след началото на учебната година не се изисква отписване и представяне на оригинала на свидетелството.

# 489
Дипломата ви се връща, когато започне учебната година. Но така или иначе може да се кандидатирате навсякъде след 15.9. След като бъдете приети, ученикът се "изисква" по служебен път от новото училище и по този начин се отписва от старото.

# 490
  • София
Вие си чакате свободните места, а според Нова ТВ МОН днес ще обяви 3-то класиране. Joy https://nova.bg/news/view/2026/07/23/545287/%D0%BC%D0%BE%D0%BD-% … 0%B8%D1%82%D0%B5/

# 491
Нивото на журналистиката в България е съпоставимо с нивото на експертите в МОН и в политиката.
Все пак, според конкретен министър - България е най-малката държава в Европа!

Едит:
Иначе и тези продължават да цитират сляпо статистиката и гледат училища, вместо паралелки.И съотверно дават грешна информация за подредбата, както вече дискутирахме.

Общи условия

Активация на акаунт