20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 29 658
  • 660
  •   5
Отговори
# 600
  • софия
Тогава да разбирам, че обявените свободни места на трети етап важат само за незаписани никъде досега ученици.

# 601
  • София
Моето дете не е записано. В "План-прием" все още е старата информация. На 27.07 ли ще се актуализира информацията в системата?
Имам и още един въпрос:  хипотетично, ако се запълнят местата за високобаловите училища, възможно ли е да се освободят  места в нискобаловите за четвърто класиране?
Благодаря
Коя е старата информация?

Навсякъде могат да се появят места за четвърто класиране.

Тогава да разбирам, че обявените свободни места на трети етап важат само за незаписани никъде досега ученици.
Важат както за незаписаните досега, така и за тези, които са записани, но се отпишат до вторник. Нали го обясних? Можете да участвате и вие, но трябва първо да се отпишете.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 17:55 от sanaka

# 602
Пенева, много майки са ошашавени. И аз повякога зацепвам като албански реотан.

Диткинс, местата за трето класиране са свободните места, на които децата от второ не са се записали.
Виждаш сега едно свободно място за трето класиране. Отиваш в понеделник и отписваш твоето дете от мястото, където е записано в момента и редиш желанията на трето само от свободните места ( от днешния списък). На първо място си слагаш най-желана паралелка, на второ и поредното след това други желани от списъка за свободните за трето...

Вашето сегашно място ще излезе като свободно на четвърто класиране.

# 603
Ditkins, всички хора могат да кандидатстват за обявените свободни места. Трябва да имат статус в системата "незаписан" и да си подредят желанията.

Отписваш се от сегашното ти място и веднага статусът ти се сменя на "незаписан". Прибираш се вкъщи и започваш да редиш желания. Срокът за това е до вторник края на деня. Сряда излиза 3то класиране.

След това се обявяват свободни места за 4то класиране и всичко се повтаря по същия начин. Участват хора със статус "незаписан".

# 604
  • софия
Пенева, много майки са ошашавени. И аз повякога зацепвам като албански реотан.

Диткинс, местата за трето класиране са свободните места, на които децата от второ не са се записали.
Виждаш сега едно свободно място за трето класиране. Отиваш в понеделник и отписваш твоето дете от мястото, където е записано в момента и редиш желанията на трето само от свободните места ( от днешния списък). На първо място си слагаш най-желана, на второ и поредното след това други желани от списъка за свободните за трето...

Вашето сегашно място ще излезе като свободно на четвърто класиране.
Много благодаря! Това ми беше питането, като сме записани дали можем да участваме в тези свободни места от третия етап при положение, че в понеделник отида и си отпиша детето там където е записано сега. Ами трудно ми е, с голямото ми дете не беше така и сега ми е мътна и кървава Simple Smile

# 605
Теди, за къде се борите? Ние мечтаем за Лиляната. Има само едно свободно място и то точно в желаната паралелка, но не ни стигат 8 точки. Не мисля да рискуваме, още повече, че в паралелката, където е записана, няма нито едно свободно място.

# 606
Диткинс, желая от все сърце това да е Вашето място😀

# 607
Моето дете не е записано. В "План-прием" все още е старата информация. На 27.07 ли ще се актуализира информацията в системата?
Имам и още един въпрос:  хипотетично, ако се запълнят местата за високобаловите училища, възможно ли е да се освободят  места в нискобаловите за четвърто класиране?
Благодаря
И при мен е старата информация. Желания се редят на 27 и 28. Предполагам ще се актуализира План-прием в понеделник сутринта на 27ми.

# 608
Теди, за къде се борите? Ние мечтаем за Лиляната. Има само едно свободно място и то точно в желаната паралелка, но не ни стигат 8 точки. Не мисля да рискуваме, още повече, че в паралелката, където е записана, няма нито едно свободно място.
Мечтите приключиха като се сблъскаха с реалността. Иначе и ние искахме в Лиляната точно с тази специалност, но уви сега сме в Матевски, може би ако не сега на 4то ще я махна от там, сега очаквам баловете да скочат

# 609
Пловдивски мами, как мислите ще я бъде ли с 3то класиране , ще рискувате ли сегашното си място? Голяма е дилемата, дали да рискуваме....а при вас как е?
Теди, рискувайте. Има доста места във Фег, и то с английски език, има и другаде, отделно в Матевски, където Сте вие, има също. Наредете си нови желания, сложете и Матевски накрая отново за всеки случай и това е. Видях,че има и в Паисито, Абе напишете всички хубави училища, където има места и накрая Матевски, не мисля,че губите нещо. Дори в Климент Охридски е по-добре, а и там има място. Помислете си !

# 610
Имам и още един въпрос:  хипотетично, ако се запълнят местата за високобаловите училища, възможно ли е да се освободят  места в нискобаловите за четвърто класиране?
Благодаря

Съжалявам, не съм се изразила правилно. Имам предвид, че актуалната справка на РУО София за свободните места за трето класиране все още не е отразена в системата за прием(може би само при мен се вижда единствено плановия прием за всички паралелки и училища преди първо класиране)

# 611
  • София
Скрит текст:
Благодаря

Съжалявам, не съм се изразила правилно. Имам предвид, че актуалната справка на РУО София за свободните места за трето класиране все още не е отразена в системата за прием(може би само при мен се вижда единствено плановия прием за всички паралелки и училища преди първо класиране)
Заявления за трето класиране може да се подава от 27-ми. Тогава в таб Желания за трети етап ще ви излизат само паралелките, в които има свободни места.

# 612
Теди,и аз предлагам да рискувате на трето класиране. Всъщност не мисля, че рискувате нещо. Пишете Френската, Паисийто, Пейо Яворов, Климент Охридски, все са по-добре от Матевски.

# 613
  • София
И други години ли е било така? В топ ЕГ няма почти никакви места.
Е, как  да  няма, има,  при  това не  малко. Няма  ЕГ, в  която да няма места.
Ако е момиче, места реално няма, освен тук- там по едно. В НЕГ няма за момичета тази година, в ИГ има едно.
Но на четвърто може и да има за момичета, ако решат да се пробват за СМГ. Те разбиха с бройка за трето тази година
 Според мен свободните в СМГ са деца от други области, то стана спорт някакъв това, да се похвалиш, че си приет в СМГ
Априлски  душ,  постът е писан  ПРЕДИ да оправят  файла. Местата  с минусче и  число отзад в  1  АЕГ за момичета  се  сметнаха  от доста  хора  за техническа  грешка в  частта  със знака,  но все   пак места. Нуличките  после  промениха  това  допускане.  Има  място/места за момичета и  във ФЕГ, и в 73-то,  и в 2  АЕГ. Нещата не  започват  и не  свършват  с  164  ГПИЕ  и  91 НЕГ  все пак, че  само там  да гледа  човек.

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 21:02 от Просто русалка

# 614
А може би зависи и какво иска детето? Моето като каза ТУЕС още от 6 клас да го бутам в ЕГ защото имаше бал и за тях ли? Само НЕГ ни беше резерва, защото искаше немски.
Казах ви, че тази година ще е по-нисък бала в ТУЕС заради двете допълнителни паралелки и по-ниски резултати по МАТ във високия сегмент. Сега очаквам и на 4-то да има места там, защото някои деца ще се пробват за СМГ щом има свободни места.
[/quote
Моя син иска ТУЕС, но не стига бала. На първо и второ класиране е приет в Джон Атанасов.  Бала му е 436,5. Не ми се вярва бала в ТУЕС да падне с 10 точки, макар и с девет свободни места по паралелките. Сега сме в чуденка.

Общи условия

Активация на акаунт