20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 28 783
  • 642
  •   62
Отговори
# 615
Русалке, в 1АЕГ не видях да има свободни за момичета, във 2 АЕГ има едно, във ФЕГ има, но в недолюбвана паралелка. В 73 има в недолюбвана паралелка с математика. Така че, в традиционните ЕГ , без да броя, понеже не даваш, НЕГ и ИГ, както винаги, е мъка с места за девойки за трето, да не казвам че няма, но едно две места не ги броя за имане изобщо
И други години ли е било така? В топ ЕГ няма почти никакви места.
Е, как  да  няма, има,  при  това не  малко. Няма  ЕГ, в  която да няма места.
Ако е момиче, места реално няма, освен тук- там по едно. В НЕГ няма за момичета тази година, в ИГ има едно.
Но на четвърто може и да има за момичета, ако решат да се пробват за СМГ. Те разбиха с бройка за трето тази година
 Според мен свободните в СМГ са деца от други области, то стана спорт някакъв това, да се похвалиш, че си приет в СМГ
Априлски  душ,  постът е писан  ПРЕДИ да оправят  файла. Местата  с минусче и  число отзад в  1  АЕГ за момичета  се  сметнаха  от доста  хора  за техническа  грешка в  частта  със  знака,  но все   пак места.  Нуличките  после  промениха  това  допускане.   Има  място/места за момичета и  във ФЕГ, и в 73-то,  и в 2  АЕГ. Нещата не  започват  и не  свършват  с  164  ГПИЕ  и  91 НЕГ  все пак, ч е  само там  да гледа  човек.

# 616
  • София
А може би зависи и какво иска детето? Моето като каза ТУЕС още от 6 клас да го бутам в ЕГ защото имаше бал и за тях ли? Само НЕГ ни беше резерва, защото искаше немски.
Казах ви, че тази година ще е по-нисък бала в ТУЕС заради двете допълнителни паралелки и по-ниски резултати по МАТ във високия сегмент. Сега очаквам и на 4-то да има места там, защото някои деца ще се пробват за СМГ щом има свободни места.
[/quote
Моя син иска ТУЕС, но не стига бала. На първо и второ класиране е приет в Джон Атанасов.  Бала му е 436,5. Не ми се вярва бала в ТУЕС да падне с 10 точки, макар и с девет свободни места по паралелките. Сега сме в чуденка.

Според мен ще падне доста, защото там ще се пробват деца със специфични интереси само, те не са много като цяло. Зависи за коя паралелка обаче.
Деца с висок бал от Джон Атанасов вероятно ще опитат. И ще се освободят места в Джон Атанасов на четвърто.

# 617
  • София
Малко статистически данни за ТУЕС:

2024г:
Бал второ класиране ТУЕС - 469   
Свободни места за трето класиране - 8   
Бал трето класиране - 467,25   
Свободни места за четвърто класиране - 2   
Бал четвърто класиране  - 468,5
Свободни места за 3. класиране в СМГ - 0, в НПМГ мат - 2

2025г:
Бал второ класиране ТУЕС - 459
Свободни места за трето класиране - 5   
Бал трето класиране - 454,5
Свободни места за четвърто класиране - 1   
Бал четвърто класиране  - 452
Свободни места за 5. класиране - 1
Бал 5. класиране - 469,75
Свободни места за 3. класиране в СМГ - 4, в НПМГ мат - 2

# 618
  • София
Но тази година има още две паралелки в ТУЕС, нали.
Интересно, че балът за там е по-нисък през 2025 в сравнеие с 2024, а баловете бяха по -високи като цяло през 2025. Това значи ли, че интересът е бил по-малък? Тази година е паднал още, но пък и баловете са по-ниски по принцип.

# 619
Малко статистически данни за ТУЕС:

2024г:
Бал второ класиране ТУЕС - 469   
Свободни места за трето класиране - 8   
Бал трето класиране - 467,25   
Свободни места за четвърто класиране - 2   
Бал четвърто класиране  - 468,5
Свободни места за 3. класиране в СМГ - 0, в НПМГ мат - 2

2025г:
Бал второ класиране ТУЕС - 459
Свободни места за трето класиране - 5   
Бал трето класиране - 454,5
Свободни места за четвърто класиране - 1   
Бал четвърто класиране  - 452
Свободни места за 5. класиране - 1
Бал 5. класиране - 469,75
Свободни места за 3. класиране в СМГ - 4, в НПМГ мат - 2

Санака, благодаря за статистиката.
Не мисля, че имаме шанс за ТУЕС, но допълнителния фактор тази година е, че има две нови паралелки там. Добавяме и по-ниските резултати по математика тази година....И се пързаляме по нанадолнището...

# 620
Русалке, в 1АЕГ не видях да има свободни за момичета, във 2 АЕГ има едно, във ФЕГ има, но в недолюбвана паралелка....
Априлски душ, защо паралелката с немски е недолюбвана? Някъде нещо да прочета, въпреки, че вече дъщеря ми е записана в нея. 🤗

# 621
  • София
Интересно, че балът за там е по-нисък през 2025 в сравнеие с 2024, а баловете бяха по -високи като цяло през 2025. Това значи ли, че интересът е бил по-малък? Тази година е паднал още, но пък и баловете са по-ниски по принцип.
Резултатите по математика бяха по-ниски в този диапазон, въпреки рекордния брой по 100т. /по БЕЛ бяха доста по-високи и това вдигна баловете/.
Двете нови паралелки тази година нямат значение - аз сравнявам брой свободни места в училището общо.

Hristina Etarska, това е само статистика, някакъв ориентир е, да, но трето класиране е непридвидимо.

# 622
  • София
В ТУЕС балът падна заради двете нови паралелки и заради по-ниските резултати по МАТ тази година. И въпреки всичко едва ли ще падне с 10 точки за трето. Може би 5-6 макс.
На нас ще ни стигне и предвиждам, че би влязъл на трето класиране, защото сега не му достигат 2 точки.
Но няма да я играем тази игра, доволни сме и нервите ми идват в повече тепърва да го отписвам и да треперя. Той също си е ок и вече в заслужена ваканция. Съдбата реши и добре реши, струва ми се.

# 623

Има две нови паралелки, да. И аз мисля, че има лек отлив от компютърните паралелки (изключвам ИИ), но и това няма да ни помогне на нас.

# 624
Русалке, в 1АЕГ не видях да има свободни за момичета, във 2 АЕГ има едно, във ФЕГ има, но в недолюбвана паралелка....
Априлски душ, защо паралелката с немски е недолюбвана? Някъде нещо да прочета, въпреки, че вече дъщеря ми е записана в нея. 🤗
Защото е трудна тази комбинация от езици,въпреки, че според мен ако ти вървят езиците, е най-добрата. Има такава, но обратно, в 73 то.
 Макар че, ето, френски и китайски е пълна за моя голяма изненада.

# 625
Sanaka приета в 35то - природни науки с френски. Борбата в за 9 ФЕГ. Иска си френски и ѝ харесва 35то, ама си мечтае за френската, затова колебанието ми е доста голямо.

# 626

Има две нови паралелки, да. И аз мисля, че има лек отлив от компютърните паралелки (изключвам ИИ), но и това няма да ни помогне на нас.
Аз отлив не виждам, при положение, че има още две допълнителни паралелки и те са запълнени. Това на мен ми показва повишен интерес, а не отлив. Simple Smile

Късмет на бъдещите туесари!

# 627
Защото е трудна тази комбинация от езици,въпреки, че според мен ако ти вървят езиците, е най-добрата. Има такава, но обратно, в 73 то.
 Макар че, ето, френски и китайски е пълна за моя голяма изненада.
Благодаря за отговора🍀 Дъщеря ми се отказа от втори английски, каза искам да ми е по-трудно и избра да е с немски.

# 628
Според мен лично, хората търсят алнтернативи на традиционните профили и как са направят децата по-подготвени за бъдещото Wink

Английският и компютърната грамотност са вече само способ, как да упражняваш професията.
С агресивното навлизане на ЕйАй във всяка сфера, това е още една абстракция, още едно ниво за овладяване, отново за да си конкурерно способен и котируем.
Затова френски + китайски е интересно, защото те прави "интересен" и отваря опции.

Затова и за мен Туес ИИ е с предимство пред СМГ информатика.

Но това са си мои разсъждения, кандидатката има бал, който и стига за всяко от топ 5 училища, никога не изключвам въЗможността да ме изненада и да си промени "твърдото" мнение на първо класиране Wink

# 629
Би ли ми разяснил някой, дете с бал 492.25 в Джон Атанасов на второ класиране? Това е дете , което се е прекласирало тъй като не се  е придвижило нагоре ( ама къде?) или нещо аз не мога ди си обясня?

Elvida, кои са топ 5? Че нещо се обърках, в този елит. Английските последно топ ли са или не са:)

Общи условия

Активация на акаунт