20.07 – 26.07 – Седмокласници 2025/2026 – Второ класиране

• 34 583
  • 767
  •   16
Отговори
# 750
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И все пак - може би аз пропускам, ако е така, извитнете - никъде не видях написано какви интереси има това дете, какво му се удава?
Училищата, които са изброени сами по-себе си сигурно са добри, но дали всяка паралелка би била добра за него, доколкото схващам не става точно въпрос за типичното "нормално" дете, което дори и с нежелание може да се нагоди.

# 751
Здравейте, момичета!
​Влизам да ви споделя колко хубаво си изкарахме тази вечер с наборката. Бяхме на стендъп комеди на Здрава Каменова и още ни държи влага!
​Два часа смях, ама от този, дето те боли корема и накрая имаш мускулна треска. Жената просто е страхотна. Засегна теми, които са ни толкова познати на всички ни – пубертети и хормони, училище, през драмите с HBO-то та до нашите си женски и семейни премеждия, в които всяка от нас ще се познае поне десет пъти.
​Ако се чудите дали да отидете на нейно участие –  гарантирам ви, че няма да съжалявате!

# 752
Най- сетне свестен коментар.
Иначе всичко с препоръки е в подкрепа ,че хич не на почит интереса на детето ,а бала на детето - няма значение профил, професия и т.н. Гледаме бала и по- елитното училище . С това олекват всички теории за професионалните гимназии,професионални профили в гимназии и т.н. ... Усетихте ли се ? 
И все пак - може би аз пропускам, ако е така, извитнете - никъде не видях написано какви интереси има това дете, какво му се удава?
Училищата, които са изброени сами по-себе си сигурно са добри, но дали всяка паралелка би била добра за него, доколкото схващам не става точно въпрос за типичното "нормално" дете, което дори и с нежелание може да се нагоди.

# 753
Писах, че иска да е хуманитарна паралелка, т.е само езици, предимно АЕ и НЕ, благодаря за идеята да го убедя да направи компромис с различен втори език, съгласен е…така че ще включи и 18,19училища.
Иначе всичко с препоръки е в подкрепа ,че хич не на почит интереса на детето ,а бала на детето - няма значение профил, професия и т.н. Гледаме бала и по- елитното училище . С това олекват всички теории за професионалните гимназии,професионални профили в гимназии и т.н. ... Усетихте ли се ? 

# 754
Включвам се за 19то. Дъщеря ми беше там до 7ми клас. Материалната база е доста добра. Атмосферата в училище чудесна. Учителят по предприемачество е много свестен. Като цяло гимназията, не е сред най-елитните, но училището има амбиции и резултатите им са само нагоре последните години. На НВО в 7клас тази година са сред топ 20 от държавните училища. Има и много различни начини да де стигне с градски транспорт до училището.

# 755
  • София
Скрит текст:
По-скоро ти не четеш. Казах изрично да се избягват нежелани профили, защото те наистина са важни и трябва да отговарят на желанието и интересите на детето. Вторият език обаче не е, особено ако не е профил. И особено на етап 3-то класиране. И специално аз никъде не съм твърдяла, че училището не е важно. За мен определено е.

# 756
Аз ще предложа 125 . Там има хуманитарна паралелка с английски. Утроява се балът по БЕЛ.
От колега имам положителни отзиви за училището и е удобно с метрото.
Аз там загледах профил Природни науки за моето дете, но тя избра друго училище.

# 757
  • София
Писах, че иска да е хуманитарна паралелка, т.е само езици, предимно АЕ и НЕ, благодаря за идеята да го убедя да направи компромис с различен втори език, съгласен е…така че ще включи и 18,19училища.
Скрит текст:

[/quote]
В профил Хуманитарен в 18-то обаче арабският е първи език и се изучава интензивно. Най-вероятно ще го предложат и като профил. Ако не иска арабски, аз по-скоро бих го изключила, защото акцентът върху арабския там ще е сериозен. И след 19-то бих написала още 1-2 с по-нисък бал, защото на училища като 19-то, 12-то балът на трето класиране обикновено се вдига.

# 758
Кажете, моля, ако не участваш на 3-то класиране, може ли да участваш в 4-то

# 759
  • София
Да, може.

# 760
Здравейте! За пръв път се включвам в темата, въпреки че ми е безценен ориентир в лабиринта на кандидатстването до момента. Не мога обаче да разбера каква е процедурата при изтегляне на документите от училището, в което е записано детето, в случай, че реши да се пробва за трето класиране. На сайта на училището няма никакви насоки - кабинет или приемно време, в което се случва това. Дали трябва утре сутринта просто да отида на място и да разчитам някой да ме насочи или да се опитвам да се свържа по телефона с молба за информация? Какво бихте ме посъветвали? Притеснява ме, че времето за реакция е доста кратко.

# 761
Всички гимназии работят в момента под пълна пара, според  мен. Административно. Сами знаят, че има движение на ученици до приключване на класиранията.
Няма начин да няма хора в администрацията за документи. Е, предполагам, че може и да няма движение в 8 ч. сутринта, но към 9 ч. вече трябва да са налични.

# 762
  • София
Отидете на място в училището утре сутринта.

# 763
Аз ще предложа 125 . Там има хуманитарна паралелка с английски. Утроява се балът по БЕЛ.
От колега имам положителни отзиви за училището и е удобно с метрото.
И аз го гледах 125то, но за дете, което живее до "Димитър Петков", може да му е малко много всеки ден да пътува до Младост и обратно.

# 764
С метро на една линия е. Не е с прекачвания, даже...

Общи условия

Активация на акаунт