Термин септември 2026 - 4

• 413
  • 24
  •   3
Отговори
# 15
Запис и от мен

MERA, да пишеш като излязат резултатите, стискам палци всичко да бъде наред 🤗

Аз меря кръвно всеки ден, у нас си е 110-120/80, като ми го мерят по време на тонове скача 138/90… всеки път е така, как - не знам…

И на мен вече ми е трудно да се движа. По време на секциото и няколко седмици след това трябва да съм с компресивни чорапи до сгъвката на крака горе, до слабините. Как ще си ги обуя тия стегнати чорапи сама в болницата като не мога се сгъна хич не ми е ясно…

Да ви питам - имате ли забавяне в първото изплащане на болничния от НОИ? При мен вече минаха 10 работни дни, пари няма. Цял ден звъня и никой не вдига Simple Smile

# 16
Запис в новата тема.

MERA надявам се всичко да е наред. 🤞

Кръвното ми го мерят само на прегледите ѝ винаги е в норма.

Аз съм станала голямо мрънкало. Както се хвалех и радвах, че ми върви леко бременността, от един месец вече не е баш. Въобще не спя добре, будя се постоянно с болки и трябва да сменям позата (и до тоалетна да ходя разбира се). Нямам вечер с повече от един час непрекъснат сън. Отделно почнах да се изморявам страшно много, а съм едва 33г.с, не знам нормално ли е още от сега да нямам енергия съвсем? Може би и недоспиването е виновно.

# 17
Запис в новата тема.

MERA надявам се всичко да е наред. 🤞

Кръвното ми го мерят само на прегледите ѝ винаги е в норма.

Аз съм станала голямо мрънкало. Както се хвалех и радвах, че ми върви леко бременността, от един месец вече не е баш. Въобще не спя добре, будя се постоянно с болки и трябва да сменям позата (и до тоалетна да ходя разбира се). Нямам вечер с повече от един час непрекъснат сън. Отделно почнах да се изморявам страшно много, а съм едва 33г.с, не знам нормално ли е още от сега да нямам енергия съвсем? Може би и недоспиването е виновно.
Не си сама ,същата съм рева че кие. Тежко вече не издържам искам да раждам многооо мрънкам чак не се понасям и аз нямам енергия за нищоо

# 18
Здравейте и благодаря за новата тема! Тази май се очертава да е бебешката - да я напълним само със щастливи новини, пухкави бебчета и здрави мами Simple Smile

Мера, стискам палци всичко да е наред и този епизод с кръвното да е инцидентен. Но е добре, че си под наблюдение. Една голяма прегръдка от мен и не се страхувай - предстои най-щастливата среща❤

Аз пък го закъсах с една уж нищо и никаква рана на коляното, която ме вкара в страшен филм. Паднах преди две седмици, слава Богу не си ударих корема, но съм си размазала коляното, цялата кожа я няма. Въпреки грижите и прегледите, това нещо тръгна да се възпалява, трябваше пак да се обработва наново, не може да зарасне. Ужасни болки и дискомфорт са, всяко свиване на коляното отваря наново. Направо забравих, че трябва да се ражда, само с превръзки се занимавам и болки търпя. А и не мога да спортувам и да се движа добре, точно в 9-ти месец 😬  Много се напрегнах с това коляно и само с него се занимавам и тревожа да не стане някоя беля 🥹

# 19
Много исках естествено , но ме наплашиха, че главата и коремчето са ни големи и ме е страх да не заседне нещо. Освен това съм 105 кг на 172 см (качих 25 кг) тежко ми е , не искам да преносвам, физически имам чувството, че няма да издържа. Кръвното падна до 130 на 85 та ме пратиха да си почивам вкъщи и да си чакам резултатите от кръвните изследвания. И аз съм постоянно изморена, въпреки че ми предписаха желязо и си го пия всеки ден. Насилвах се до скоро да вървя сутрин и вечер по хладно поне да не се обездвижвам хептен , но и аз паднах и вече го давам по-леко. Много се бях уплашила да не е станало нещо на бебето, паданията по време на бременност са изключително страшни. И аз си ходя с раните на коленете още.  Утре ми е последния видеозон, да видим колко сме наддали. Дано всичко да мине и замине по най-бързия и лекия начин за всички ни и да напълним темата с позитивни спомени за раждания и здравички, пухкави и щастливи бебета 🍀👶🍼🩷🙏💙🧸

# 20
Най-важното е всички бебоци да са живи и здрави, пък лошите спомени от последните седмици ще ги позабравим с времето 😊

# 21
Уфффф, внимавайте с тези падания....  Confused
Аз усещам, че не мога да пазя баланс и не смея да излизам сама.
Нощем и аз се будя с болки в краката и трябва да сменя позата (което вече хич не е лесно.. Joy). Пия магнезий, но не помага.
Днес мрънках на ММ, че ми е много скучно. Не излизам на разходки, нито филми ми се гледат, нито книга ми се чете. Седя и си чакам да раждам. А то може и след месец да е... Expressionless
Но както и вие казвате - да си посрещнем здрави бебоци, пък ще забравим тези неразположения.

# 22
Запис и от мен в новата тема 🥰
Приеха ме днес за задържане заради снощните ми контракции през един час, трябва да поседи бебчо поне още една седмица.
На финалната права сме, желая ви здрави бебчета и леко раждане на всички. 🤗

# 23
Записвам се и аз в новата тема. Като ви чета, все едно аз съм писала. Повечето неразположения ги има и при мен. Със спането особено е страшно. Супер тежка и тромава се чувствам вече. В 36+4 г.с. съм, качила съм 14 кг. С нагласа съм за нормално раждане и поне за сега и двете Аг казват, че няма никакви причини за секцио, но винаги има вероятност да се случи нещо в последствие. Утре съм на тонове за втори път, та ще видим какво ще кажат. Кръвното ми го мерят на прегледите и винаги е било в нормални граници, даже често е ниско.

# 24
Запис и от мен, момичета 🌷
Още малко ни остава, трябва да стискаме зъби. Аз вече нямам търпение, нещо мисълта за раждане, багажи за родилно и тн тотално ме обвземат и имам чувството, че ще се смахна до датата на секциото.
Кръвното аз си го меря почти всеки ден и е около 100/70-110/70, но за сметка на това мога да се похваля с много висок пулс особено след хранене е нещо страшно, едвам дишам много зле се чувствам. Уж не съм качила много кг 9 до сега, но се усещам като слон докато се раздвижа, никъде не ми се ходи, особено в жегата гледам да си правя така ангажиментите да са сутрин или вечер, та даже и не ми се шофира с този оооогромен корем.

Мера, стискам палци всичко да бъде наред 🤞🏻🍀

Общи условия

Активация на акаунт