🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 1 753
  • 112
  •   1
Отговори
# 90
Мини как са курсовете в Щерев? Може ли да споделиш самостоятелни ли са? Колко пари е и как ти се струва ? Аз още се чудя дали да се запиша и там. Чакам да обявят датите за септември при зебрите, въпреки че чух смесени мнения за тях.

Иначе и аз се притеснявам, но гледам да не мисля много. Още не съм говорила с докторката как ще раждам, но съм решила да не се панирам от сега, а както дойде. Като ги сготвим, трябва да излязат бебчетата, така че вярвам че ще се справим някак. Иначе аз съм цял живот със страшно болезнена менструация, чак започвам да повръщам от болка ако не взема болкоуспокоително. Имам премахната жлъчка след страшно силна криза, чак в Пирогов ми се чудиха как не преминава болката след течен аналгин и казаха че не са виждали скоро някой с толкова болезнена криза хахаха. Минаха няколко години от тази случка, но още помня колко беше гадно, та се успокоявам, че няма да е по-зле от тогава. Доста време се възстановявах след лапароскопската операция и сякаш малко повече ме е страх от операция отново, отколкото от естествено раждане.

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 11:38 от Iva_Lina

# 91
Iva_Lina, добре вървят. За сега съм доволна. Само последния път малко ме изнерви, но това е нещо строго индивидуално. Смятам че дава много ценна информация, която може да ти служи и за следващо/следващи раждания. А някои техники и без да си бременна или раждаща, биха били полезни. Аз съм на самостоятелен, но те предлагат и групови. Понеже цената не е обявена на сайта, няма да е редно да я напиша. Можеш да се обадиш на жената, тя прави безплатна презентация с информация за това какво съдържа курса и си казва цената на пакетите, които предлага. Курсът е много подробен, има теоретична и практическа част. Аз също мислех за Зебрите, но понеже записах този, няма смисъл. Нещо, което ми каза акушерката и аз съм съгласна с нея, е да си харесаш един курс/човек/метод и да следваш само него.

Между другото, неправилно съм разбрала, че присъства на раждането.

# 92
Като във всяка ситуация в този живот опциите нещо да се обърка са много, но не се страхувайте. Когато се роди големият ми син ( в 8ми месец) бях на преглед съвсем случайно, не трябваше да ходя този ден изобщо в Надежда, имах и много работа и изпит през онзи ден. Е, оказа се, че оставам в болницата за наблюдение и след 3 часа вече бях майка. Вървейки към операционната си дадох действително сметка, че всъщност по един или друг начин това бебе трябва да излезе и нямам избор, тоест за секунди страхът ми мина, защото бях изправена пред ситуация независеща от мен- това е единствения изход, друг няма и страхът и всичко друго са напълно излишни. Това прозрение пак се появи и с вторият ми син, е, с третото и с него ще е така Simple Smile Болката минава, хич не си хабете времето да мислите са нея или да ви е страх от нея, просто минава. Избор нямате - естествено или секцио тези бебета ще излязат Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 авг 2026, 13:38 от Rachel Bean

# 93
Започнали сте нова тема и вече сте изписали толкова много страници, че едва насмогвам да чета! В момента сме в 28 г.с.
При нас първото дете не е кръстено на никого. Още преди да забременея с мъжа ми бяхме единодушни, че не искаме да поддържаме тези традиции. Оттам се започва с двойните стандарти, "това е наше, другото е ваше". Имаме твърде много примери около нас, за да вземем решението просто да изберем хубаво българско име, което да си е само негово. Буквално до 8-ия месец не знаехме как ще се казва, измислихме го от нищото по време на една разходка. Сега за второто поне сме подготвени и го избрахме бързо. 😊
Колкото до раждането,от самото начало исках да е нормално. Не ме беше страх от неизвестното, просто защото не знаех какво ме чака. Бях гледала клипчета, но накрая нищо от това не приложих. Жените с болезнен цикъл ще ме разберат,бях с нагласата, че имам висок праг на болка и ще издържа. Само че не знаех, че когато водите изтекат преди същинските контракции, болката е много по-осезаема.
През цялата нощ не притеснявах персонала, а пишех на мъжа ми. На сутринта,неспала и непила вода, реших, че не искам повече да се мъча и поисках секцио. Мъжът ми се опитваше да ме разубеди, но накрая каза: "Тялото си е твое, изборът е твой". Когато АГ-то дойде обаче, беше категорична: "Няма секцио, бебето е разположено идеално, тоновете са супер, а и е мъничко, няма да те измъчи и ще стане бързо".  И се оказа абсолютно права! Буквално родих за 5-10 минути.
Възстанових се за един ден, още същата вечер се бях изкъпала. Всичко се забравя много бързо... остава само споменът за физиономията на бебето и първото му проплакване.

# 94
Честно казано аз не мога да опиша болките от раждането като нечовешки. Болките от контракциите без разкритие наистина бяха много силни ,толкова че повръщах от болка , но пак някак си беше търпима. При контракциите с разкритие и самото раждане почти не усетих болка,нищо че раждах 2 часа,без упойка. 😅 Важното е да сте спокойни.

# 95
Мен винаги ме е било страх от раждането, но сега не мога да го възприема, струва ми се уж много далеч.
Аз две вечери подред се будя от някакви брутални крампи, с адска болка в крака, а днес мускула не иска да се върне в нормално положение и едва стъпвам, та явно почнаха и тези премеждия. 😁

# 96
Момичета, ако ме питате за самото раждане - аз болка не помня. Много е странно, контракциите болят повече и е по-неприятно, но като дойде същинската част - все едно нищо не изпитах. Просто исках да мине и всичко да е наред. И аз забравих всичко, което бях чела/гледала/слушала, но лекарите ме насочваха и помагаха (до колкото могат). Иначе бях с упойка, което сигурно е помогнало да не изпитвам болка, но толкова бързо забравяш всичко. Вечерта си ставах, гушках си бебето и беше супер. Естествено има я умората и имах някой друг шев, понаболяваше, но наистина, като дойде моментът и страхът изчезва, особено като знаех, че съм при моята лекарка и имах пълно доверие на екипа. Blush

# 97
Момичета, хиполенд имат намаление при първа поръчка от новото им приложение. Който е намислил да купува нещо, може да се възползва. Дори количка можете да вземете с доста добра отстъпка ако сте си харесали. Аз се чудя дали сега или на черния им петък да взема количката.

# 98
Момичета, хиполенд имат намаление при първа поръчка от новото им приложение. Който е намислил да купува нещо, може да се възползва. Дори количка можете да вземете с доста добра отстъпка ако сте си харесали. Аз се чудя дали сега или на черния им петък да взема количката.

Точно вчера влезнах да и взема едно зайче, което бях харесала с бял шум за скромните 60 евро, жалко че не съм го видяла по - рано.

# 99
Момичета, излязоха ми резултатите - за моя изненада, всичко е много добре. Наистина смятах, че кръвната ми захар ще е до тавана и инсулина зле (фамилна обремененост, вече 4-5 поколения), след като казаха, ме околоплодните води са над средните стойности.
Въпреки това, вече 3ти ден съм си парцал, адската умора(преди да забременея, не съм знаела какво е умора) и отпадналост. Все едно валяк е минал през мен. Нито имам сили да гледам видеа за бебета, нито за курсове и почвам да се тревожа, че нямам време за нищо🤦🏼♀🤷🏼♀🤣.
В събота поръчахме да ни изтеглят сета столче и шезлонг, плюс бебефон. Харесахме бебешко гнездо, от Pod kriloto, на този етап. Лека по-лека попълваме списъка с неща, и аз много делулу си вярвам, че дори и да не успея с нещо, в движение ще се оправя🤣.
Благодаря ви за успокояващите коментари относно раждането ❤

# 100
Привет, момичета. Аз минавам да си кажа, че минах обременяването, беше по-малко гадно отколкото очаквах, но диванчетата в Надежда не са от най най удобните 
При всички случаи имах 2 часа да наваксам с един сериал докато чакам Grinning
И резултатите излязоха- нямам ГД, само дето ме наплашиха, явно бебчо наистина просто си е голям.

# 101
Момичета, радвам се че всичко при вас е наред. Аз сега на следващия преглед ще пускам последните кръвни и урина. Чакам с нетърпение и феталната в средата на другия месец.
Какъв вид кошара мислите да взимате? Дървена, сгъваема, next to me? Ние сме се спрели за сега на сгъваема, гледам и масово онлайн жените това препоръчват и са доволни. Онзи ден свекървата ми спори на тази тема и тя си знае дървените кошари, та се скарахме, понеже и обясних, че това си е моето дете и моите пари все пак. Таа, да, идеята ми е на какъв вид сте се спрели вие?
Също за дрешките ми е много трудно да се ориентирам. За сега имам 6 бодита с къс ръкав, комплект боди с панталони и 3 пижами с дълъг ръкав. Всичко в размер 56. Мисля да взема няколко зимни бодита и пижами в размер 50, че щом се очаква мъничка да имам. Но какво още да купя - космонавтче, пижамки още, чорапи, спален чувал? Нещо дали изпускам не знам. Взех много сладки пижамки от Next, но този в Парадайс наистина няма нищо, особено за бебета. В неделя ще ходя до Арсеналски да видим там, въпреки че май още не са пуснали зимните колекции.
Поръчах от Амазон помпа за кърма ръчна, тампони, пликове за замразяване, кантар за бебето, комплект шишета на Авент. Ами излезна ми почти наполовина от цените тук.

# 102
Сгъваемите кошари са супер вариант, но по-скоро ако постоянно пътувате или се местите. Обикновено са удобни до около 6-ия месец, докато дървените са далеч по-практични и стабилни за дългосрочна употреба. Ние сме се спрели на трансформираща се дървена кошара с вградени чекмеджета за дрешки, спално бельо и вграден повивалник,за мен това е топ решението за пестене на място и организация. Нарочно избрахме модел, който има и опция за люлеене, защото при първото дете върши чудесна работа (сега дете 1 отива в самостоятелна стая и купуваме същата за бебчето).

# 103
Звездичка,  аз пък също съм фен на сгъваемите кошари. С дъщеря ми ползвах до 6ти месец next to me, после минахме на сгъваема. В момента е на 2 год и 4 м и още си спи в сгъваемата кошара. На гости като сме били е спала в дървена, но все си заклещваше краката или удряше главата. В крайна сметка сигурно колкото и хора да питаш все нещо различно ще ти кажат, защото много зависи от човека/семейството/подхода. Аз на некст ту ми-то имах люлееща функция, но така и не почнах да я ползвам. Има много хора, които пък си се кълнат в люлеенето (което зависи и от детето все пак, дъщеря ми дори и на ръце не обичаше да я люлеем)
Аз и с това бебе така ще подходя, да видим неговото мнение какво ще бъде.
Общо взето избери спрямо себе си и това, което на теб ти харесва.

# 104
Ние, като хора без никакъв опит, се спряхме на snüzkot — трансформираща се кошара, която има удължения и се превръща в детско креватче (до около 10 г., но се купува допълнителен матрак и механизъм). Честно казано я избирах по външен вид 😂  Хареса ми и матракът много… нещо не съм фен на тези тънките в сгъваемите кошари. Смятам да я сложа да леглото в началото и да не взимам next to me.
Звездичка и аз ще действам с покупки на шишета и тн от амазон, определено си заслужава. Иначе, ако малкият не подрани, аз не смятам да купувам 50 размер дрешки. Струват ми се прекалено малки и много бързо ги израстват 🙈

Общи условия

Активация на акаунт