🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 5 481
  • 278
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, един съвсем различен въпрос имам. Извинете ме, че не е за тук, но няма кого да попитам. Познавате ли добър зъболекар от София за който не се чака по 2,3 седмици за час? Наистина държа да си разбира от работата и да има хигиена… че предишния при който бях беше ужас.

Вал писах ти на лично с контакти за моята зъболекарка.

# 271
Аз забелязах, че получавам гадене като ям сладко и си  правя десерти с еритритол.

# 272
Аз нямам гадене. Имам само киселини и рефлукс. Grinning
Моят втори триместър, за мое съжаление, не беше най-хубавия. До сега все съм с някакви неразположения. Grinning В началото на втория триместър лежах в болница за задържане, после лежах вкъщи, заради болки, после ме почнаха силни болки в гърба, киселините и сърбеж. Бях подготвена, че ще ми е трудно при появата на бебето, най-малкото, докато се адаптирам и напаснем един към друг. За бременността бях с романтични представи, че ще съм от тези, които я карат леко. Ама каквото, такова. За това съм се записала. Гледам на периода като нещо нормално.

# 273
Мини, и аз вярвах на това колко е прекрасно да си бременна. Не искам да звуча неблагодарно, но до сега не ми е прекрасно. Всичко ме боли, не мога да спя, гадене, киселини, рефлукс, бебето ме рита във всички органи, които имам, през 2 минути съм в тоалетната, чак ме е страх да пия вода вече, настроенията са ми потресаващи, на всичкото отгоре трябва и отнякъде да излезе, а нито единия вариант не ми звучи примамливо. 😁 Успокоявам се, че има още малко. Док ми изписа желязо, че хемоглобина е доста спаднал, аз се чудех защо напоследък съм като умряла.
За дрешките може ли да споделите какви размери и по колко мислите да купувате? Всичко друго вече е в списъка и в края на месеца отивам да го взема, но с дрехите ми е много сложно. Бодита с дълъг ръкав е ясно, а с къс ще ми трябват ли? Пижамите нужно ли е да покриват и крачетата или може и с чорапи? Размер 50 да взимам ли изобщо или просто първата седмица да обличам 56, дори и да е голямо. Много ми е трудно наистина. Не искам да дам куп пари и половината дрехи да останат така, но пък и си притеснявам да не са малко.

# 274
Звездичка, оставям ти списъка от Токуда, според мен е много полезен. Ние май ще заложим само на бодита с дълъг ръкав и размер 56… само за изписването съм взела 50 за сега.

Иначе тотално ви разбирам момичета… аз онзи ден даже се чудих как ще изкарам до края, докато гледах в тавана за поредна нощ 🙈

# 275
Майките от София, насочили ли сте се към педиатър? Така като гледам почти никой не приема нови пациенти ии леко се притесних.. 😅

# 276
Нашата лична лекарка е и педиатър и направо при нея ще записваме. В Княжево е, до лаборатория Кандиларов, но и от възрастните лекари. Иначе в квартала знам, че има още една, която записва бебета на Евлия Челеби, но как се казваше не помня.

# 277
Удрям на камък навсякъде където питам. Въобще не ми се коментира даже, че личният на голямото дете прекрати практика и от 3 месеца и тя си няма личен лекар Sad
Направо не знам какво ще правим, гледах платените пакети в Надежда, но дори и така пак има изискване за личен лекар хо здравна каса.

# 278
Добрите педиатри са препълнени и не приемат. Някакъв временен вариант е, да го запишете където и да е, тест да не е от квартала ви, да е нов, да не е от "хвалените", а детето да си има частен, към който да се обръщате при нужда. Племеникът ми е така, супер недоволни са от държавния, но трябва да го има, заради документи, ваксини и вече 10 години използват услугите на частен.
Нашият педиатър е д-р Маргарита Шаркова в Първа градска до НДК, добър педиатър е, наш личен лекар също, но е много претрупана и много се чака. В спешни случаи, разчитаме на частния - с абонамент за определен период е. Когато бебето е новородено, прави първите посещения домашно. Отговаря 24/7 на обаждания.

Общи условия

Активация на акаунт