🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 6 060
  • 299
  •   1
Отговори
# 285
Момичета, сега с една приятелка си говорихме и ми предложи да взема матрак за кошарата от бамбук или алое вера. Вие какво мислите?🤔 Аз да си кажа честно днес за пръв път чух, че има такива матраци😁

# 286
На дъщеря ми е с алое вера точно, доволни сме. Та след като минем на голяма кошара с бебето след next to me пак с алое ще взема.

# 287
Към next to me кошарата няма ли включен матрак или зависи от модела? Малко съм объркана, защото нашата има…мисля 😀.
Freak on a leash - откъде взехте матрак с алое Вера?

# 288
Нашето next to me си има матрак към него, който нямам идея от какво е направен 😁
Но големите сгъваеми кошари са без матрак и за нея купувахме отделно. От вис виталис съм го взимала, ей сега проверих. А вече за детското легло, което тя още не ползва (аз лягам на него когато има нужда от компания) от Тед го взех, пак с алое.

# 289
Момичета някоя има ли усещане за предърпване в срамната кост. Или по точно все едно нещо ме е опънало отдолу , смисъл все едно имам шеф и иска да се скъса (така го определявам като съм права / седнала ). Тази седмица съм на преглед и ще го обсъдя с гинеколога, но реших да го споделя с вас и дали има някоя подобно усещане.

# 290
Аз на моменти усещам като натиск и разтягане, но АГ каза, ме е нормално.
Днес мина моята последна фетална. Всичко с бебето е перфектно, напълно отговаря на седмицата, коремчето е наваксало. Според д-р Димитрова няма индикация нещо да се обърка, позитивно настроена е. По прогноза около 3000-3200 кг на термин. Сега е 1500. 😁

# 291
Аз имам подобни усещания. От 1 седмица все едно супер много ми натежа долу ниско корема, все ми се иска да се разтягам все едно съм се схванала. И нощем супер много започват да ми се схващат ставите отстрани на таза, дори трябва да стана да се раздвижа на моменти. Бебето се е обърнало с главата надолу, така че предполагам се намества и с това си обяснявам това. До скоро не ми тежеше толкова, сякаш дори не го усещах толкова хахаха, явно интересното започва сега, а е още малък едва 1кг и нещо(в четвъртък ще видя колко е наддал). Чувствам се като пингвин като се движа. Поне жегата намалява и  няма да ни мъчи толкова. На финалната права сме момичета, не остава много, въпреки че на мен все ми се струва че има време хахах.

# 292
Колкото по- малко време остава, толкова повече ми се струва…на мен този път много ми дотежа. Мен много ме болят връзките между краката и това е нормално, за къде се подготвя това тяло не знам, не разбра ли, че естествено няма да роди, два пъти пробва и не му се получава Simple Smile просто да расте и да не се подготвя.

# 293
При мен супер рязко се усети натежаването и съответно повечето сила на бебчето. От една седмица имам някаква огромна клаустрофобия в собственото си тяло 😂 Не мога да ви го опиша, но предполагам ме разбирате… Иначе нищо не ме боли, но и като килограми при мен засега е доста минимално и даже преди ФМ днес се бях притеснила.

А с тези измервания винаги имайте едно наум — има си разминавания в зависимост от позицията на бебето и апаратурата. При мен на 3 септември бебчето се измери 1,4 кг и по грамове излизаше с около седмица назад, въпреки че като цяло беше с 2/3 дни напред. Помислих, че е забавило растеж, но доки каза да не се притеснявам и че ще проследим. Днес на ФМ вече се измери почти 2,1 кг и отново си беше, както на всички прегледи преди този в началото на септември, с около 10 дни напред.

Иначе си има „голяма глава“ още от самото начало 😂 Но щом тя е в синхрон с коремчето и останалите показатели, лекарите ми казаха изобщо да не го мисля и че всичко е наред. Това още на първия скрининг.
Та да, доверявайте се на лекарите, а не на едно конкретно измерване. Simple Smile))

# 294
Момичета утре влизам в 29гс. Втърдява моята на корема са доста чести. При вас било ли е така?

# 295
И аз на измервания не вярвам, писала съм и преди - големия ми го мериха 2500гр- роден 2070 грама. Втория над 4 кг- роден 3300 грама. Според мен са важни измерванията на частите на тялото.
Втвърдявания имам, но при 3х2 магнезии вече не са толкова чести.

# 296
И аз имам втвърдявания. Обикновено когато се обръщам в леглото, когато ставам и когато се преуморя. Имам и болки. Миналата седмица доктора ми мери шийката, 40 мм и на тоновете не засякоха контракции. Магнезият имам чувството, че изобщо не ми помага, ама си го пия. В 31 г.с. съм.

# 297
Аз имам втвърдявания от 20-24 г.с. някъде. Най - често при пълен мехур или ако не съм пила вода. Магнезия забелязвам, че помага при мен. В 30 г.с. съм.

# 298
Да, и аз имам втвърдяване, когато ми се ходи до тоалетна.

# 299
Нямам болки, но имам втвърдявания често. Почнаха от 5 месец след серклаж. Но вече май не помага магнезия. Вечно ми се пие студена вода и вечно ми се ходи до тоалетна. Прахосмукачка да пусна и ми се втърдява корема. Иначе на преглед не са хващали контракции и шийката ми е 45мм.

Общи условия

Активация на акаунт