🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 6 505
  • 312
  •   1
Отговори
# 300
А аз съм утре не вливка на желязо. Около 2 часа траело. Да видим надявам се да няма странични реакции

# 301
Колко ти е желязото?
Аз от месец пия хапчета и продължава да пада…
А аз съм утре не вливка на желязо. Около 2 часа траело. Да видим надявам се да няма странични реакции

# 302
Аз пих феррофолгама, продължи да пада, ходих при друг доктор той ми предписа Билкова кръв, ако и тя не помогне четох хубави отзиви за сорбифор дурулес.
Като трябвало да има няколко часа разлика между магнезий и млечни и препарата за желязо.

# 303
Аз съм на сорбифер и веднага се усети и от към енергия и кръвни показатели. Обаче си е доста досадно с отстоянието от храни, аз както за протеин наблягам на сирене и все ми е мъка 😁😁
Всъщност за да съм коректна - пия и сорбифер и билкова кръв таблетки, защото само билковата не вършеше работа.
Рейчъл, дано няма странични от желязото, но поне после ще имаш повече енергия Simple Smile

# 304
И аз пия сорбифер, отскоро даже ми изписаха по 2 на ден. При мен също е много зор със съобразяването с млечните.. абе направо си е цял мисловен процес кога, какво да пия и ям😂 А й един от ефектите (ако може така да се каже😄), който в началото ме стресна е промяната в цвета на 💩.

# 305
Утре си го вземам. Ще сменя млякото в кафето с ядково.

# 306
Желязо: 5.51
Феритин: 18
Според РС на Бодимед съм под минимума и при двата показателя.
Пия желязо от самото началото и допреди да кажем месец и нещо бях поне над минимума. Почна ли Тотемата знам, че всичко ще е ок, но това е дълъг период на физически дискомфорт- или повръщане или другото, хич не ми действа на стомаха добре.

# 307
Аз също поддържам нивата на желязото с феро-фолгама. Не ми го вдига много, но поне ме държи над водата. В каквато и форма да приемате желязо трябва да е задължително далеч от магнезий, кафе и млечни продукти. Поне час-два разстояние. Също така е хубаво за по-добро усвояване на желязото да приемате заедно с него и витамин С.

# 308
Връщам за малко темата за ваксините отново. Днес бях при ЛЛ и посъветва поставянето и на двете ваксини - rsv и коклюш, заради по-голямото дете и това, което може да ни "донесе" като подарък от училище. В Щерев могат още в понеделник да ми поставят rsv, АГ-то не изрази мнение, освен че се поставяло в 34-35г.с. ( предполагам за коклюш става дума ). Ако ще се прави секцио в 37г.с., то  от ваксината за коклюш няма да има много смисъл. Въпросът ми е в Щерев дали на някой са му поставили и двете ваксини наведнъж или имат само от тази за rsv? Изобщо някой някъде поставял ли си е и двете в един ден?

# 309
Моето АГ също каза, че не иска да ми казва сложи/не слагай. Каза, че по - скоро препоръчва, но все пак аз да преценя. И аз мисля да звънна в Щерев, поне за rsv. Малко ме е страх да не взема да вдигна температура  само..

# 310
Ария, мисля че няма шанс да ти ги поставят в един ден. По протокол трябва да има 2 седмици отстояние.
Иначе не съм чувала за странични ефекти, но аз категорично ще пропусна ваксината, та не е от личен опит 🙈

# 311
И аз съм чувала, че трябва да има разстояние около 2 седмици между двете.

# 312
На мен също ми казаха 2 седмици отстояние, но някъде бях чела, че антитела се образуват за 10тина дни, така че би трябвало да е ок, ако се постави в 34/35 седмица.
Аз така съм запланувала да сложа рсв в 32 и коклюш в 34.

Общи условия

Активация на акаунт