🐥 Ноемврийски мами - Термин ноември 2026 - Тема 2

• 7 852
  • 347
  •   1
Отговори
# 330
Моето бебе върви 10 дни напред през последните два месеца. За сравнение преди това беше 3-4 дена напред, нямам увеличени околоплодни води, но ме пратиха да изследвам ОГТТ. При мен излезе, че имам метаболитен проблем.

# 331
Аз също бих избрала Токуда пред Майчин дом. И аз съм чувала лоши истории от Майчин дом. Иначе както писах по назад в темата и моето бебе главичката му е с около седмица и малко по-голяма, и стомаха с 2,3 дни. Лекаря каза, че няма никакъв проблем - имало бебета с по-малки глави, имало и с по-големи. Въпреки че като чета сега тук явно трябва размерите на всичко да съвпада и това значи, че всичко е наред.. И при мен всичко е наред с околоплодните води и всичко останало. Имам една приятелка, която е с увеличени околоплодни води, но просто са й казали, че трябва да се следи по-често (скоро ще ражда).

# 332
Момичета, днес видях, че имам имейл, че на сайта на Next има 30 % намаление на определени артикули.

# 333
Мерси, Мини за инфото. Ще се пазарува Grinning оборудвах голямото дете за следващото лято 😄

# 334
При доц. Нашар се следя от самото начало и при нея би трябвало да родя. Силно я препоръчвам.
На 3тата фетална, ми казаха, че имам завишени околоплодни води, като бебето върви нормално. Даже главата изпреварва корема, но не е драма. Заради това направихме обременяване с глюкоза и всичко се оказа наред. Преди седмица, на ехографа нямаше проблем с околоплодните води, ще ги следят само на този етап.

# 335
Мамчета, бях на форума Мама знае и разбрах за 2 банки, за който не знаех че съществуват. Може би и някой от вас са присъствали, но ще споделя и за останалите. Едната е банката за кърма. Може да даряваме ако имаме в повече и така да помагаме на други майки. Също така може и да взимаме ако нямаме ние кърма, а искаме да храним бебчето с кърма. Има различни варианти дори за закупуване или отпускане безплатно в някой случай. Поне аз не знаех че дори имаме национална банка за кърма и мисля, че си заслужава да се популяризира повече сред майките.
Втората банка е националната банка за стволови клетки, която е реално в Александровска болница. Ако някой не иска или няма възможност за частна банка за стволови клетки, може да ги дари на националната банка. Като по този начин отива в системата и може да спаси всеки съвпадащ с дадения материал. Така или иначе, ако не ги съхранявате сами, мисля че е добро дело да се дари, защото иначе реално отива в кофата тази кръв, а може да спаси друго дете/възрастен с левкимия или друга тежка диагноза.

# 336
Момичета имам един въпрос относно кремовете за стрии ? Аз използвам на Palmers , обаче въобще не попива толкова бързо , колкото го изкарват и буквално ми остава петна по дрехите които нося и не се изпират ...
Вие с какво се мажете , доволни ли сте и като цяло искам просто като се намажа да не се притеснявам че ще окипазя дадена дреха

# 337
Miracle, аз използвам Матернеа крем и олио, попиват доста бързо и до момента не съм имала проблем с петна от тях. Но аз си оставям корема малко гол като го мажа, за да попие. Като през деня използвам олиото, вечер редувам крема на матернеа и още един на so simple cosmetics той е по-мазен и само вечер когато съм вкъщи си го слагам. Ще добавя снимки. Доволна съм от тях, за момента нямам нищо появило се и корема ми е хидратиран, и не ме сърби кожата. Дано издържи и последните седмици.

# 338
Аз ползвам твърдото масло на Палмърс само вечер преди сън и нямам стрии. С близнаци. Лосионите им също ми допаднаха и ми попиват бързо, но кожата и косата ми станаха по-сухи.

# 339
Аз ползвам олиото на Икаров, като гледам да слагам по-малко, че да не мазнее. За сега съм доволна, но скоро ще ми свърши и мисля да пробвам нещо друго от любопитство.

Между другото да кажа, ако си търсите есенни и зимни дрехи има чудесни неща в Синсей. Вчера бях и си накупих просто по-големи размери дънки, клинове и блузи. Бях се наканила да си поръчвам клин от soonmama за 40 евро, ама викам чакай да ида до Синсей, та се прибрах с доста неща и то само за 60 евро😁

# 340
Аз ползвам Биобаза мама олио през деня, много много добре попива и не ми цапа дрехите. Но по принцип повече харесвам - so simple и wooden spoon , вечер слагам от тях защото са мазни иначе, но кожата ми се усеща по-малко опъната и не ме сърби толкова много.
Засега стрии нямам, но надали е само от мазането, и с предната бременност бях така.

Иначе да си кажа, че минах късна фетална в 30 г с, всичко е наред, но ако продължавам да искам вбак ще трябва да правя още една късна в 36/37 седмица, за да ми дадат зелена светлина. Аз имам чувството, че несигурността ще ми изиграе лоша шега, ще  се побъркам 😄 до последно няма да знам какво се случва.
Най-ме е шубе да не се наложи спешно секцио отново.

# 341
Как сте с кръвното момичета?

# 342
Аз съм добре с кръвното, но тежестта ми става в повече. Трябва да кажа, че след вливката желязо се чувствам в пъти по- добре, имам повече сила, спя по-добре. Надявам се, че не си въобразявам.

# 343
При мен кръвното е добре, но няколко месеца бях на допегит, сега само го меря от време на време. Най-много ми помогна намалянето драстично на въглехидратите.

Относно олиото за тяло - най-доволна съм от  Palmers Skin Therapy Blush

# 344
Аз се мажа с масло от карите сутрин, а вечер с някакво олио. Първо ползвах на Maternea, после едно от Зоя, след това Palmers и сега съм с на икаров. От никое олио не съм впечатлена. Кожата ме сърби с каквото и да се намажа. Мисля да остана само на маслото от карите. Зърната мажа два пъти на ден с крема на Мустела био и да ви кажа, откакто го ползвам, чувствителността на зърната изчезна. Преди това мажех с този на ДМ и нямаше чак такъв ефект.
Стриите за съжаление не се влияят от мазилата, които ползваме.
Моите дрехи също са мазни. Която дреха позволява, пера на 60 градуса, която не, на 40, с прах, и винаги ползвам дълги програми, поне два часа и половина. Ако някое мазно не излезе, намазвам с течен препарат за пране, оставям два-три часа и после пускам с останалото пране на максимално високи за дрехата градуси и дълга програма.
С кръвното и аз съм добре. Днес след тоновете ми го измериха 110/70

Общи условия

Активация на акаунт