Парфюмни размисли и страсти - 304

• 13 472
  • 255
  •   6
Отговори
# 225
Сунгурларска гроздова? 😃 Уау
Обичам тамян, но в Pleine Fleur не усещам. Есента ще го пробвам пак, колеблива съм.

Само Splendide искам в момента, ММ също харесва само него, та ще го оставя да му е лесно с избора на подарък

Пробвах GnTonnik  на Micaleff, прелестно начало на BombaySaphire с тоник, лайм и лед, но след това си става откровенно мъжки.
Искам такъв аромат за дома през лятото

# 226
  • Виена
Crush и аз го тествах вчера, в жега и много висока влажност изчезна за има няма два часа. Но е интересен, спор няма. По-ингерсно беше да открия новият Макс Мара Парфюм. В Италия е в продажба от тая седмица, на щанда имаше опаковки 50 и 100 мл, също и 10 мл за 32 евро. Нямаше тестер, мъжът ми заяви,че 32 евро за тая кутийчица е много без тест и доведе консултант, която ми пръсна от едно малко виалче. Парфюмът е кремест, бананов, плътен и нежен, нетипичен, женствен без да е секси. За него ще се разходя до магазина пак, защото се бях напръскала с Crush  и само на блогер го душих.
Сплендида е страхотен,аз от зимата го ползвам, но за моя изненада в големите горещини мирише на напикано, буквално

# 227
И аз за Сплендида казвам голямо ДА!
Също го нося пролет-есен.
А класическия КМ по всяко време и винаги е присъствен.
В новата Барения нито тамян,нито сунгурларе не усещам/не че пия ракия😀,но няма ракиен примес/,усещам си първообраза и е доста трайна-от 2 пръс на блотер колата ухае цял ден,истинска красота,лукс,бижу.
Добавям-кожата и тук се усеща според моя нос,но женска,скъпа,пипната.

Последна редакция: сб, 29 авг 2026, 18:06 от Calabria

# 228
  • София
Случвало ли ви си е да си купите парфюм заради името му? Днес си поръчах La Fille De Berlin. Четох отзиви, че  Serge Lutens не е добре да се купува на сляпо, но не устоях.

# 229
Не помня да съм купувала парфюм само заради името. Случвало ми се е да се замислям заради флакона, но в крайна сметка съм се отказвала. Все пак купувам нещо, което да ползвам, а не музеен експонат.

# 230
Случвало ли ви си е да си купите парфюм заради името му? Днес си поръчах La Fille De Berlin. Четох отзиви, че  Serge Lutens не е добре да се купува на сляпо, но не устоях.
Не е добра идея само по име.
Този парфюм е само за страшни любители на розите. Тъмни наситени, кървавочервени рози. Толкова много са сложили, че става само за хладно време.
Парфюмите на Серж са наистина много трудни и се носят полъх на отминали времена.
Аз моя отдавна не го нося въобще, но си го пазя.

# 231
  • на терасата
Случвало ли ви си е да си купите парфюм заради името му? Днес си поръчах La Fille De Berlin.

Не съм купувала парфюм само заради името, но имам La Fille De Berlin и мога да споделя за него.
Наситена българска роза (аз съм страстен розолюбител), но го нося пестеливо (две фъс) и в студено време.
За мен е истински парфюм, качествен, с истинско розово масло и мога да го сравня като майсторство на розата само с розите на Мосю Кюркджиян. Зимата му подхожда най-много. Ако не е много студено, минавам само под облака му. Влагата също много му отива, но тогава предпочитам комбинацията роза-пачули.

Да споделя за българското розово масло, аромата, на което, много хора не понасят. Аз имам това на розоварна Дамасцена, купих си го от там. Прекрасно е, когато само докосна леко с апликатора на китката или оставя в стаята малко памуче, което само съм докоснала с апликатора.

# 232
Истинското розово масло е ужасяващо наситено и има миризма на мръсни чорапи, на мухъл, синьо сирене ила каквото искате там в този типаж.

# 233
  • The Evergreen State
И аз обичам роза и пачули много. Често присъстват в шипровите и амбровите парфюми които са ми най - любимите. Аромата на розовото масло, маслодайната роза също много обичам, много обичам Герлен защото използват български рози в парфюмите си.
Синия час го отписах обаче още от коментарите, спадна ми интереса, ако го видя ще го пробвам.

# 234
  • BG-DE
Днес най-накрая и аз пробвах новата мадмоазелa и Синия час но нито един от двата не ме грабна или впечатли. Не съм фен на тази линия на Шанел и пробвах Кръш просто от любопитство, приятен е но нищо повече, обаче ужасно ми напомня на нещо друго но не мога да се сетя на какво. Интересно, че там където го пробвах интересът към него беше нулев нищо, че беше сложен на специален постамент, за разлика от Герена към който определено хората проявяваха любопитство. Беше ми интересен заради споменатата от Денси близост с мускуса на Родригес, който обожавам, но аз не го усетих, приятен летен леко солено морски аромат без да е нещо запомнящо се или впечатляващо, поне за мен. Май от всичко, което пробвах днес само новият Линтерди на първо четене ми хареса но той пък е съвършено различен от останалите от линията, не усетих нищо от днк-то на първообраза, можеха спокойно да го пуснат като нов парфюм, а не фланкер.

Последна редакция: сб, 29 авг 2026, 23:25 от Menerva

# 235
Миналата събота за пръв път тествах Crush Absolu в град на океанското крайбрежие. Жега, около 30°С, и висока влажност. Усетих плодови нотки, нещо приятно и банално, което изчезна от кожата ми, въпреки че щедро поднових след около час.
Днес му дадох втори шанс в по-хладно време и различен климат. След няколко минути плодовият аромат се изостри, появиха се нотките, които ме заинтригуваха от описанието на парфюма. Трайността също беше по-добра. Струва ми се, че през есента и зимата Crush ще се разгърне напълно и ще му дам шанс.

Обмислям да се сдобия с 30 мл от Синия Час, но след вашите описания и сравнението с белия Нарцисо, не съм много сигурна.

# 236
  • гр.Пловдив
Jadore D'eau заслужава ли като най-големият му брат /класическия / или е слаба работа,чета,че е много нетраен ?

# 237
Jadore d'Eau Dior си заслужава, ако го харесвате колкото мен. За мен е прекрасен! 🤍
Като аромат няма нищо общо с никой друг Jadore. Тествайте и преценете за себе си.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 12:30 от Magda Dimitrova

# 238
  • Шоплука
Аз нетраен Жадор не съм имала, включително въпросният. Парфюмни бомби са.
Дори такива дето имам вече повече от 6 год, като J'Adore Infinissime Dior

# 239
  • Бургас
Jadore D'eau заслужава ли като най-големият му брат /класическия / или е слаба работа,чета,че е много нетраен ?
Питането ти идва точно навреме, поръчах си го от дама в групите и го чакам утре..За мен е уникална красота и много, много траен.Жасмин, магнолия, нероли, много нежен цветен букет, чист и кристален, а флаконът е ослепително красив в това млечно бяло.

Общи условия

Активация на акаунт