Парфюмни размисли и страсти - 304

• 40 536
  • 651
  •   11
Отговори
# 630
Привет, манячета!
Тези от вас, които притежават vanilla powder на matiere бихте ли споделили как се представя парфюма при вас?
Изчетох страшно много ревюта за него и реших да стрелям. Останах с впечатлението на база мненията в интернет пространството, че е абсолютен звяр, но при няколко теста от моя страна заключенията ми са други. По отношение на трайността съм изключително доволна - 12+, обаче проекцията ми идва слабичка.. странното при мен е че ме усещат от началото до към 9-ия час от половин метър разстояние. Липсва онзи уау ефект поне първите 2-3 часа да е по излъчващ на по-голям радиус, както повечето хората съобщават, че е някаква супер смръдливка, която задушава всичко живо наоколо.
Иначе за протокола - ароматът е брутален. Имам чувството, че слагат наркотици в него..само на това чудо искам да ухая.. 😄

# 631
  • Sofia
Не зная за околните, но мен самата ме задушава и пръскам пестеливо. Няма изпиране от дрехите.

# 632
Направо ме отравя, толкова много го мразя.
Не излъчва добре обаче да.

# 633
  • Варна
Да се включа и аз с мнение за L'Heure Bleue 2026 Guerlain.
След 2 обилни теста се присъединявам към мненията, че е уникален, но...не е моят.
Малко след първоначалната красота се появява и при мен онази блатна нотка на застояла вода и тъй като се бях напръскала добре, чак леко ме заболя главата.
Ще се харесва и на мъжете според мен (когато дами го носят имам предвид), докато мина по коридора, синът ми го отбеляза като много красив и класен.
Та така. Отпада Герлена, сега остава при скорошно пътуване да търся КМ Кръш Абсолю, защото докато се наканя, в нашия Дъглас тестерът е празен.
Знам, че въпросът ми е по-скоро за другата тема, но на каква цена КМ за 50 мл. може да се счита за изгоден? Както и Chance Splendide?

# 634
  • София
При Шанелите изгодно няма, почти няма и промоции, комплекти също не предлагат. Освен да се дебне някой тестер ако излезе - в parfuim.bg, parfimo или Elinor, друг вариант не се сещам.
В момента един от малкото варианти е pretty shop, но и там не е на промо или ако има някакви кодове, Шанелите са изключени, особено пък ново издание - абсурд.

# 635
  • Варна
Да, знам за Шанел. Но аз дори не запомних цената в Дъглас, за да сравня с летище. Или в град в Италия, в който ще бъдем. А онлайн в Дъглас не намирам цената. Например Коко Ноар си взех с 20 евро по-евтино от летище Берлин, спрямо летище Варна.

# 636
Според мен изгодни цени на Шанел във Flakoni.de следете. Покрай Черен Петък ги лови и код.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 13:50 от #Arlina#

# 637
  • Шоплука
При Шанел съм забелязала, че каквито и намаления да правят никога не падат под цената в сайта им он лайн.
Специално Шанел не бих взела на промо цена, освен боди лосион, който се изхабява бързо.
Скъпото купувам скъпо, ако не мога да си позволя цял флакон, по-добре отливка да ми мине мерака. Така процедирам и с Амуаж.

# 638
Chanel беше на промоция в немския Дъглас, но за кратко- 100 мл- 148 евро/ ако не ме лъже паметта/ Във flaconi.de често има кодове, които хващат и Шанел.

# 639
Точно КМ съм взимала на добра (като за марката) цена на летището в Атина.
При мен, обаче, така и си стои в шкафа- извадено от кутията, тествано дали работи пулверизаторът и до там.

Което ме подсеща да питам- в случай, че установим във времето, че с пулверизатора нещо не е наред (повредил се е по някаква причина, или се е запушил)- какво правим, как го “ремонтираме”? Някой има ли изпитани хакове?
Или просто се разделяме със шишенцето и го броим за “видяно дъно”?

# 640
В базата на L'Heure Bleue 2026 Guerlain има амброксан, който може да предизвика главоболие. Това ме отказа окончателно от парфюма. Бях се усъмнила на една от пробите му върху мен, но не бързах да го набеждавам, защото е наистина красив и различен. До вчера, когато бяхме ограничено място с много хора. Усетих го на няколко пъти и ми беше приятно, но накрая на едно представяне някъде около мен беше седнала дама с него. Много бързо ми се наситиха сетивата и главоболието измести удоволствието от аромата. Та, проба, проби върху себе си.

При нас Шанел редовно го има с  - 15% или  - 20% намаление, само онлайн или само в магазина, или и в двата вариата. Говоря за големи вериги, за които нямам съмнения за произход. Иначе редовната на цена на Crush Absolu e £117 и £160 съответно за 50ml и 100ml.

# 641
Цените на английските летища в момента. Ако летите от някое от тях и поръчате, използвайки услугата Reserve & Collect получавате 10% отстъпка. Не заплащате нищо предварително и можете да се откажете и да не си потърсите поръчката. Можете да използвате услугата на всяко летище в света в магазините на Аволта.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 17:49 от G&B

# 642
Гледам препоръки за La Bomba на Каролина Херера и си мисля този, да го наречем "аромат", само на мен ли ми причинява гадене, както олфактично, така и визуално и напълно буквално. Ако ми подарят някой ден това недоразумение, ще го почувствам като лична обида. Единственото, с което бих могла да го сравня, е евтин ароматизатор за кола с мирис на тропически плодове или вейп с такъв хммм...вкус. Накъртващо, горчиво, синтетично сладко, което вероятно е с цел да се прикрие друга някаква воня. Да ме извинят, тези, които си го харесват. За мен е в топ 10 на най-ужасните парфюми. Явно, носът, създал го, е бил с тежка хрема по време на творческия процес.
Оо, мислех, че съм само аз Grinning Нали писах като тествах тази гадост и ме нахейтиха в темата Stuck Out Tongue Няма по-ужасен аромат за моя нос. Съжалих стократно, че направих грешката да пръсна на китката. Иначе невъзможно траен за оказа (за мое нещастие).
Бетон е! Търках като луда, за да се отърва от тази миризма.

# 643
Поръчах си на сляпо Guerlain - La petite robe noir intense. Цената беше хубава и исках да го пробвам.
Може ли някой ,който е имал този парфюм да ми каже малко повече за него?
Как стои върху кожата? Дали не е прекалено сладък? Балансиран ли е? Наясно съм ,че е аромат за студено време. Ще е хубаво да чуя и вашите мнения.

# 644
Този пробвах вчера. Хареса ми, не прекалено сладък . Започва с мандарина и розов пипер, после идват османтус и жасмин, а в базата има сандалово дърво, ванилия и амброксан. Цветна  и топла комбинация, а ванилията и сандаловото дърво му дават по-мек и чувствен завършек. Не бих го определила като типично сладък парфюм – по-скоро е елегантен и с характер.

https://www.fragrantica.com/perfume/Penhaligon-s/The-Manoeuvres- … oness-137868.html

Общи условия

Активация на акаунт