Каква магистратура да запиша в Аграрния университет?

• 420
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Във всеки случай е точно по темата и много по-полезно от мненията, в които питащият беше оплют, че не работи.
А мнението ми е на база личен практически опит.

Наистина ли приемаш съветите да си намери работа и да трупа стаж за оплюване?
Ами, добре...
Утре, като пусне тема „Имам бакалавър и 5 магистратури, а не мога да си намеря работа“, надявам се, че ще му бъдеш полезна и ще му помогнеш да си намери. Защото, извън държавната администрация може би, работодателите се интересуват основно какво може кандидатът, а не колко дипломи има. Повечето дори и не ги поглеждат въпросните дипломи. Търсят стаж и препоръки.

# 31
Биоикономика. Магистратурата е съвместно с немски университет, сигурно ще има и стаж. Проверете дали университетът предлага стаж или сам трябва да си търсите.

Много Ви благодаря за отговора! Бихте ли споделили дали сте завършили тази магистърска програма и какво може да се работи с нея или какво работите Вие с нея? Ако все пак не желаете да споделяте толкова лична информация, няма проблем. Аз Ви благодаря, че се включихте по същество, за разлика от други потребители.

# 32
По същество е намирането на работа. Различните потребители се включиха от гледна точка на учили, работили и учили+работили по специалността си, която са завършили с отличен без Гугъл и ИИ. Тъй като ти си човек, който е безработен, преди е работил неквалифицирана работа, а сега не искаш/не можеш/и двете да си намериш работа по уж отличния си бакалавър, постановката е нормално да надвишава капацитета ти.

# 33
Ако ти върви математиката ,запиши нещо с техническа насоченост.В последните години мон искат да наложат природните науки и инженерните специалности така,че .Друго,което мога да те посъветвам е да отвореиш джобса в Пловдив и да видиш какви обяви преобладават.

Не бих казал, че не ми върви математиката, но и не бих казал, че ми е твърде на сърце. Ако трябва да науча как се решава дадена задача, бързо ще вляза в час, но не е като да имам небивал интерес към тази наука. Пишеш, че специалностите с техническа насоченост се търсят много в днешно време. Тъкмо разгледах магистърските програми във филиала на Техническия университет в Пловдив и попаднах на някои интересни специалности. Би ли споделила какво ти е мнението за магистратурата "Дизайн и печатни комуникации"? Видях учебния план и честно казано, ми допадна.

# 34
Преди време карах курс в една Варненска академия-основи на графичният дизайн.Преподавателката беше учила в чужбина(май в Италия).Каза,че се е върнала и има доста работа в България за тази специалност.Но ,според мен виж към днешна дата каква е ситуацията-какви обяви има в българските и междунардните  платформи за работа,какви технологии се търсят и изучават и т.н.Една проверка на специалностите,заложени в това обучение и това,което се търси няма да ти отнеме повече от 30 мин.Желая ти да намериш това,което ти харесва и да се  специализираш в него.

# 35
  • 2860 км северно от Екватора
Проблема е, че той не знае какво му харесва.

# 36
А бакалавърът каква точно специалност е? Едва ли е само "икономика", макар че, ако е нещо по-общо, би могъл да се реализираш и само с него навсякъде, където искат просто диплома.

# 37
  • Пловдив
Накъде върви светът - избирам магистратура в Аграрния университет, която да НЕ е свързана със земя и животни. Wink

Не знам, аз ако запиша нещо там, ще гледам да е "аграрно" и изобщо не се шегувам. Там това владеят най-добре. А и от земеделие поне в рамките на нашия живот ще има нужда.

Общи условия

Активация на акаунт