Вадене на мъдрец...

• 1 152 148
  • 4 281
  •   1
Отговори
# 4 275
blue_eyez, постът ми не е към вас и няма нищо общо с вашето питане. Не разбирам какво искате да ми кажете, като ме цитирате.

# 4 276
Защото пишете, че проучвате за операции последния отзив, който реално не е за операция.
blue_eyez, постът ми не е към вас и няма нищо общо с вашето питане. Не разбирам какво искате да ми кажете, като ме цитирате.

# 4 277
Оф ... толкова ли е трудно да се сетите, че под "актуални отзиви" съм имала предвид отзивите на тези, които са споделили някакви впечатления от зъболекари, а не такива като вас, които също търсят информация. Вие сте задала въпрос, не сте дала отзив. Още повече, че съм писала изрично на кой отговарям.

# 4 278
  • пустинята Гоби
Аз също знам, че всеки зъболекар може да извади зъб, но тук се хвърлиха едни обвинения, така и не можах да разбера основателни ли са, но както и да е.

# 4 279
  • София
Зависи от зъба, повечето обикновени зъболекари са ме пренасочвали за вадене към хирург, защото си има разни тънкости и хирургът се справя по-бързо и лесно, дори и да не се налага операция. Имаше случай преди години по медиите, жена се оплакваше от перфориран синус и куп усложнения, защото зъболекар без нужната квалификация ѝ извадил корени на зъб.

# 4 280
Здравейте,
С 3 ретинирали мъдреца съм. Два от тях, долу са близо до нерва, а този горе е близо до синуса.  Проблемът е , че мен много ме е страх от операцията. Не мога да се престраша да седна на стола.
Имате ли представа дали такава операция се извършва, докато си напълно приспан? Знам за венозната седация, но дори това ме притеснява.
Имате ли препоръка за лицево-челюстен хирург и клиника, която ще се съгласи на такава процедура? Ще се радвам да чуя и вашият личен опит ☺️☺️

# 4 281
И аз бях с три ретимирани мъдреца. По същият начин два долу близо до нерв, и един горе до синус.
Обикалях много докато намеря кой да ми ги извади. От Варна съм и бях готова вече да търся в София, но си открих моят доктор във Варна. Беше ме страх( по скоро лекарите преди това ме бяха наплашиши), но всъщност се оказа, че няма нищо страшно.
Първо извадих долу в дясно, много дълго възстановяване после се престраших извадих и този долу в ляво- много бързо възстановяване.
За самата операция - би ми 3-4 упокойки и изчака поне 15-20 минути да ме хванат и тогава започна. По време на операцията болка няма. Болката е после ама аз нямам проблем да пия лекарства и взех Аулин и след 12 часа още един. Както и бях на антибиотик и двата пъти по една седмица.
Горният все още не съм го извадила, но и най вероятно няма да го вадя. Другата седмица съм на нова консултация с ортодонт и ще го коментираме отново.

Общи условия

Активация на акаунт