Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 8 360
  • 537
  •   4
Отговори
# 510
Ох, Лъвице, нидьей! Как така пълен достъп и право на глас?

Нея ѝ стига таз награда - вярна съпруга и майка на децата СИ.

# 511
  • София
Петко твърди това, което немалко жени във форума са твърдели.
"Ролята на жената е..."
"На жената ѝ идва отвътре да..."
"Жената има избор, но трябва да направи правилния избор. Този, който ѝ идва отвътре, защото е жена".
Просто неговите твърдения са изчистени от всякакво лустро.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 12:55 от milenaka

# 512
Добре, какво толкова трябва да прави за семейството жената, след като децата пораснат, станат независими, създадат си собствени семейства и се виждат с родителите си да кажем веднъж месечно? Или идеала за семейство е тип Султана Глаушева, няколко поколения в една къща и т.н.? Понякога и малкото дете няма нужда да е по 24 часа с майка си. Когато детето ми беше на 2г.2м. се върнах на работата, която хич не харесвах, но в момента не можех да намеря друга, а мъжа ми го съкратиха и нямаше начин. Първият ден цял ден си мислих какво ли прави детенцето ми без мен. Вечерта като се прибрах, тя си играеше с играчките, само дойде и ми каза:"Здравей мамо", гушна ме и отиде пак да играе. Почти цяла вечер не ми обърна нула внимание. На 8-9 години понякога не искаше и на съботна разходка да излизаме заедно, за да играе с децата пред блока. И това ваканцията, когато по цяла седмица това правеше. За мен това е нормалното, не дете, залепено за родителите си.

# 513
  • София
Добре, какво толкова трябва да прави за семейството жената, след като децата пораснат, станат независими, създадат си собствени семейства и се виждат с родителите си да кажем веднъж месечно?
Скрит текст:
Или идеала за семейство е тип Султана Глаушева, няколко поколения в една къща и т.н.? Понякога и малкото дете няма нужда да е по 24 часа с майка си. Когато детето ми беше на 2г.2м. се върнах на работата, която хич не харесвах, но в момента не можех да намеря друга, а мъжа ми го съкратиха и нямаше начин. Първият ден цял ден си мислих какво ли прави детенцето ми без мен. Вечерта като се прибрах, тя си играеше с играчките, само дойде и ми каза:"Здравей мамо", гушна ме и отиде пак да играе. Почти цяла вечер не ми обърна нула внимание. На 8-9 години понякога не искаше и на съботна разходка да излизаме заедно, за да играе с децата пред блока. И това ваканцията, когато по цяла седмица това правеше. За мен това е нормалното, не дете, залепено за родителите си.
Тогава се отдава почти изцяло на мъжа си и дома им, разбира се. Защото това ѝ идвало отвътре. Всичко останало е фон. Мдааа.

П.П. Бас държа, че Петко ще се съгласи.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 12:47 от milenaka

# 514
  • София
Отдаването изцяло на мъжа, освен че му позволява да остане в инфантилно състояние на обгрижвано дете, обслужва и страхът му, че ако жената излезе от вкъщи, ще си намери повод да му изневери.

# 515
  • Бургас
Пази боже единствената цел и удовлетворение в живота ми да е грижата за дома и семейството! За мен, няма по-безлично нещо. Което не значи, че не се грижа за дома и семейството си и че не ги обичам. Но обичам и себе си и се грижа и за себе си. За останалото се грижим заедно с мъжа ми и един за друг. Двупосочна е тая улуца.

# 516
Някои потребителки не са чели или просто не знаят, че има и сега много общества или общности, а в България до соца, в които не е прието жената да работи за чужди интереси и хора.

Аз описвам това, което е съществувало у нас и съществува сега на много места, които демографски (респ. и икономически) са по-переспективни от България и Запада.

Валидацията я познавам до болка и не искам хич да мисля за нея. Това е суета, която погубва. Здравата валидация е от и чрез здравото партньорство, семейството, уюта, дома, децата, добротата, обичта, другият да е добре. Всяка друга валидация е захранване на нездраво его. Даже и покойната Бриджид Бардо сигурно би се съгласила.

Радиоточка бълва едностранни и общо-популярни брътвежи за това, от което на практика днес не съществува порядъчност и надеждност на семейството. И тезата как мъжът е виновен за всичко, трябва да си плаща, но пак жената да го командва 😅
Да, има го и днес, но не при етнически българи. При роми, Милет, в арабския свят го има.
Аз се радвам, че малко мъже са като Вас. Радвам се, че мъжът ми, откакто се познаваме, се гордее с професията ми. Повярвайте ми, нуждата от признание за нещо, в което си добър, не просто суета и не нарушава никакви ценности. Жените също имаме детски мечти, които са променили света. Но дори Вашата жена да не прави нещо велико, тя има нужда от признание не само като домакиня, дори може съвсем да не иска да я свързват с прахосмукачката.
Извинете, но явно не сте етнически българин или сте от смесен брак.

# 517
  • София
Аз ще ви кажа какво прави за семейството и дома една жена, която не работи и има вече пораснали деца. Прави същото, което и работещата, но има едни 9-10 часа (с обедната почивка и времето за пътуване) само за себе си.
Аз конкретно спортувам, виждам се с приятелки, разхождам се, уча чужди езици, чета книги, успявам през делничните дни така да си организирам деня, че в свободното време на съпруга и децата ми да пътуваме и излизаме, в делничните дни обядваме със съпруга ми или ходим на кафе, докато децата са на училище/градина и после не се чудим как да имаме време и като двойка. Даже и лични проекти имам, които ми носят допълнителен доход и нямаше да мога да ги движа, ходейки на работа. Ей такива неща.

Което не означава, че бих приела и разбрала млада жена да живее по този начин, без да се развива.

# 518
Момичета, осъзнавате, че в момента единствено доказвате как този форум е кокошарник за тъпи кокошки, нали? Не е забавно и няма нещо за разбиране. Подпомагате някакъв трол да продължи да ви досажда. Защо?

# 519
Няма никакъв трол, а оживена и донякъде интересна дискусия. Все пак, в."Лична драма" отдавна не се издава, нали?

Лъвица, въпросите ти за процентите бяха за семейно-настроена жена, нали? Имах предвид изчисления спрямо такива жени. А в живота какви се срещат - ще бъда дипломатичен - срещат се обикновено жени с по-материална настройка.

Та, със семейно-настроена жена процентите са реални Simple Smile

Има вече отговори какво да прави жена - домакиня с пораснали деца. Чудесно, бих добавил - ще се готви и ще очаква внуците.

Иначе за концепцията мъжът да осигурява всички или почти всички материални блага, а жената да решава, това го има и съществува, именно в среда като България и пост-съветските страни - има го, поради изкуствено наложената уравниловка и липсата на хуманност, на съвест, на представа за какво е допустимо и какво не. Не отричам, че го има, но то е на изживяване, дори и чрез войни.

Единствената логика, която прави от осигуряващия финансовите блага мъж да бъде ръководен/ подчиняван от жената, е ако той е мазохист, вкл. финансов мазохист или рогоносец или просто по някаква причина подчинен емоционално/ психически на жената.

Не виждам никаква друга конфигурация, особено пък след репродуктивна възраст, изкарващ парите мъж да не решава повече от жената до себе си (по темата).

# 520
  • София
Гледам, че темата е станала като латиноамерикански сериал, явно намесят ли се пари, става много по-интересно, отколкото междуполовите отношения като цяло.

# 521
Най-добре даже към погребалния дом да се насочи.
Какви са тези чичо дядковски нагласи.
Че майка ми с вече пораснали внуци си обикаля и живее живота по моренца, спа, екскурзийки и не знам какво, ти говориш за хора на 45 да чакали внуци. Вярно? В Делиормана ли живееш?

# 522
Понеже не ми се четат хиляда коментара, кво решихте по темата, мъжът изкарващ повечето кинти има ли право на мнение или само трябва да ги предоставя на жена си и да не си отваря устата много много?

# 523
Понеже не ми се четат хиляда коментара, кво решихте по темата, мъжът изкарващ повечето кинти има ли право на мнение или само трябва да ги предоставя на жена си и да не си отваря устата много много?
Smile позна, според темата (жените в темата) точно така се оказва

# 524
Има, има, много хубаво си даваме мненията и двамата. И едни интересни теми подхващаме и ни е забавно.Joy

Общи условия

Активация на акаунт