Правите ли запръжка на ястията си?

  • 8 776
  • 66
  •   1
Отговори
# 45
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Задушавам лук и/или моркови в малко мазнина и вода - това е. Брашно и  червен пипер не ползвам за готвене.
И аз така  Peace
А какво е студена запръжка? Или тук стана обърквацията със застройката  newsm78
Пък супи застройвам само с яйце и оцет. Това за пилешка, другите ги правя бистри.

# 46
  • Мнения: 11 607
А какво е студена запръжка?

Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...

# 47
# 48
  • Варна
  • Мнения: 2 576
А какво е студена запръжка?

Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Е, това го правя, но незнаех че е запръжка  Blush.

# 49
  • Мнения: 1 426
Има манджи, на които правя почти винаги запръжка. Но и те никога не са ми "плувнали в мазнина" както се опасяват някои съфорумки. Много добре си изглеждат и са вкусни.

# 50
  • Мнения: 4 546
А какво е студена запръжка?

Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Е, това го правя, но незнаех че е запръжка  Blush.
и аз така. и тя ли е вредна?  newsm78
аз като запържвам слагам съвсееем мъничко олио на дъното на тигана или пък въобще не слагам - тя каймаат си пуска малко мазнина. така че ен става плувнало в олио.
плувнало в олио става просто като прекалиш с олиото. както баба ми казваше "по-мазно, по-блажно" и сипваше много олио в яденето  Rolling Eyes

# 51
  • Мнения: 1 464
От изброените запръжки използвам само студена,иначе задушавам в масло,не пържа Naughty
и ми се струва че е мнооого по-вкусно. Peace

# 52
  • софия
  • Мнения: 376
явно правя студена запръжка,но за пръв път чувам да му викат така,иначе правя запръжка ама такава с олио и червен пипер само на боб и леща

# 53
  • Мнения: 8 505
Не,никога.Яла съм готвено със запръжка и честно казано ни най-малко не ми е харесало.А пържено обичам.Много.

# 54
  • Там където е семейството ми
  • Мнения: 2 510
Ами правя запръжка почти винаги,в зависимост какво е ястието.
Иначе без запръжка ми е някак си отмито,едно безвкусно,не знам,може би защото така съм смикнала. newsm78

# 55
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Аааа   Bulb
Ми така сгъстявам яхнии примерно. Но понеже не се пържи, не направих връзка със "запръжка"  Embarassed

# 56
  • Мнения: 5 713
Студена - брашно във вода до хомогенност и после на струйка в яденето...
Аааа   Bulb
Ми така сгъстявам яхнии примерно. Но понеже не се пържи, не направих връзка със "запръжка"  Embarassed
И аз не знаех, че така се казва. Понякога го правя.

# 57
  • Мнения: 2 700
Не, не запържвам в истинския смисъл на думата.
Ако ползвам терминологията ви, се случва да правя "студена" запръжка, но много рядко.

# 58
  • по света
  • Мнения: 1 587
Правя, но не на всичко зависи от яденето.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт